رونمایی از خودروی جدید خیابان‌های ایران

پیش‌فروش نیسان مورانو از ۱۵ روز دیگر آغاز خواهد شد. عکس: حمید جانی‌پور

مدیرعامل شرکت پارس‌‌خودرو عنوان کرد:

هیات‌مدیره مشترک، ایده ادغام را شتاب می‌بخشد

مژگان میرزایی

شرکت پارس‌خودرو پس از گذشت ۹ماه از نشستن مهرداد بذرپاش بر صندلی مدیریت این شرکت، روز گذشته برای اولین بار میزبان خبرنگاران رسانه‌های مختلف بود.

در این نشست که همزمان با رونمایی خودروی مورانو بود بذرپاش علاوه‌بر ارائه آمار ۹ماهه فعالیت شرکت پارس‌خودرو به سوالات خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت تولید تندر-۹۰، زمان ورود و تولید مگان و محصولات جدید شرکت پارس‌خودرو و آخرین اخبار درخصوص طرح ادغام که از سوی بذرپاش مطرح شده بود پاسخ گفت.

سوم دی‌ماه، قرعه‌کشی نهایی تندر-۹۰

مهرداد بذرپاش، در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص آخرین وضعیت تولید تندر-۹۰ اظهار داشت: تاکنون هفت‌هزار و ۷۰۰دستگاه خودروی تندر-۹۰ در شرکت پارس‌خودرو تولید شده است که از این تعداد ۶هزار و ۸۵۰دستگاه در تعهدات این شرکت و مابقی به صورت مازاد تولید شده است. وی ادامه داد: تولید مازاد طی هفته‌های آینده به صورت آزاد در بازار عرضه خواهد شد.

از سوی دیگر با طرح قرعه‌کشی از ثبت‌نام‌کنندگان تندر-۹۰، این پروژه با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود به طوری که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در ابتدا اعلام کرد که قرعه‌کشی از ثبت‌نام‌کنندگان در یک مرحله انجام خواهد شد و به این طریق کلیه متقاضیان از زمان تحویل خودروی خود مطلع خواهند شد، اما پس از اتمام ثبت‌نام، قرعه‌کشی از تک‌مرحله‌ای به هر ماه تغییر یافت که این روش نیز محقق نشد، بنابراین از اردیبهشت‌ماه گذشته تاکنون تنها چهار مرحله قرعه کشی تندر-۹۰ آن هم به طور نامرتب برگزار شده است، اما بذرپاش درخصوص قرعه‌کشی مرحله‌های بعدی تندر-۹۰ عنوان کرد که قرعه‌کشی نهایی خودروی تندر-۹۰ در سوم دی ماه برگزار خواهد شد و به این طریق کلیه متقاضیان از زمان تحویل خودروی خود مطلع خواهند شد.

به گفته بذرپاش، با اجرای روش قرعه‌کشی تک‌مرحله‌ای، متقاضیان در صورتی که نخواهند برای دریافت خودروی مورد نظر خود صبر کنند، می‌توانند برای تغییر مدل تندر-۹۰ خود اقدام کرده و یا محصول خود را با یکی دیگر از محصولات دو شرکت سازنده تندر-۹۰ تعویض کنند.

مدیرعامل شرکت پارس‌خودرو در خصوص مشکلات به وجود آمده در تولید تندر-۹۰ نیز عنوان کرد: در ابتدای امر تصور می‌شد که دو مدل E۰ و E۱ با تقاضای بیشتری مواجه خواهند شد، به همین منظور در اوایل کار تعداد قابل توجهی از این دو مدل در شرکت‌های خودروساز تولید، اما پس از ثبت‌نام پیش‌بینی‌ها محقق نشد و بیشتر متقاضیان به تندر-۹۰ E۲ گرایش داشتند به نحوی که براساس آمار می‌توان گفت که ۸۰درصد از ثبت‌نام‌کنندگان، متقاضی تندر-۹۰ مدل E۲ا، ۱۵درصد متقاضی مدل E۱ و تنها ۵درصد متقاضی E۰ هستند.

بذرپاش معتقد است، تبلیغاتی که از سوی رسانه‌ها برای خودروی تندر-۹۰ صورت پذیرفت این شایعه را به وجود آورد که تندر-۹۰ مدل E۲ چیزی متفاوت از دو مدل دیگر است، این در حالی است که تفاوت‌ها تنها در آپشن‌ها بوده و سه مدل مذکور تفاوت اساسی با یکدیگر ندارند.

همچنین حضور تندر-۹۰ در سبد جوایز بانک ملت با واکنش‌های بسیاری از سوی متقاضیان این خودرو که در انتظار تحویل تندر-۹۰ ثبت‌نامی خود بودند و البته مسوولان شرکت ایران‌خودرو مواجه شد و برخی از این مسوولان نیز این اقدام شرکت پارس خودرو را امری ناپسند عنوان کردند.

بذرپاش در این خصوص اظهار داشت: براساس قرارداد منعقد شده با بانک ملت مقرر شد که تعداد دوهزار و ۲۰۰دستگاه خودروی تندر-۹۰ مدل E۱ را از تیرماه سال آینده به این بانک تحویل دهیم که تا زمان قید‌شده شرکت پارس خودرو به تمام تعهدات خود در قبال ثبت‌نام‌کنندگان مدل E۱ عمل خواهد کرد و به این طریق دیگر مشکلی برای واگذاری این تعداد تندر-۹۰ به بانک به وجود نخواهد آمد.

تحریم افزایش هزینه‌ رادر پی خواهد داشت

واکنش برخی از کشورهای اروپایی به برنامه هسته‌ای ایران طی چندین‌ماه گذشته مشکلات بسیاری را برای شرکت‌های قطعه‌ساز و خودروساز کشورمان به وجود آورده و موجب شده که تولید برخی خودروها به دلیل کمبود قطعه با کاهش مواجه شود. بذرپاش در پاسخ به این پرسش که آیا این امر در تولیدات شرکت پارس خودرو تاثیرگذار بوده است یا خیر؟ گفت: مواضع اخیر مشکلی برای شرکت پارس خودرو به وجود نیاورده است و در‌حال‌حاضر این شرکت با دو بنگاه خارجی برای تامین قطعه فعالیت می‌کند و این دو بنگاه تاکنون هیچ کوتاهی در امر تامین قطعه برای محصولات شرکت پارس خودرو نکرده‌اند.

وی در خصوص اینکه بسیاری از شرکت‌ها برای گشایش LC با مشکلاتی مواجه شده‌اند، نیز عنوان کرد: در گشایش اعتبارات اسنادی، مشکلاتی به وجود آمده، ولی این امر شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز را با مسائل جدی مواجه نکرده است.

وی افزود: همچنین در‌حال‌حاضر تعداد بسیاری واسطه در حال فعالیت در عرصه تامین قطعه هستند که در صورت به وجود آمدن مشکل می‌توان از سایر واسطه‌ها برای تامین قطعه کمک گرفت که این امر تنها موجب افزایش هزینه‌ها خواهد شد.

هیات‌مدیره مشترک بهترین راه ادغام

مهرداد بذرپاش چندی پس از تصدی مدیریت شرکت پارس‌خودرو طرح ادغام دو شرکت بزرگ خودروساز یعنی ایران‌خودرو و سایپا را پیشنهاد کرد که با واکنش‌های بسیاری مواجه شد، بذرپاش در این خصوص افزود: از ابتدای مطرح شدن پروژه ادغام تاکنون تنها دو نماینده مجلس مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده‌اند که این دو نماینده نیز بحث انحصار را مطرح کرده بودند که نظر آنها نیز قابل بررسی است.

بذرپاش در خصوص مخالفت وزیر صنایع و معادن با طرح ادغام عنوان کرد: به اعتقاد من صنعت خودرو راهی جز هماهنگی کلان ندارد و من نظر کارشناسی خود را با نظر مدیران مافوقم عوض نمی‌کنم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با استعفای مهدی مفیدی رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طرح ادغام شتاب خواهد گرفت یا خیر گفت: ما امیدواریم که این امر محقق شود و هر مسوولی که موجب شتاب دادن به این طرح شود من دست ایشان را می‌بوسم.

مدیرعامل شرکت پارس‌خودرو معتقد است که در حال حاضر انتخاب هیات‌مدیره مشترک برای دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا موجب شتاب گرفتن طرح ادغام خواهد شد.

تولید دوهزار دستگاه مگان در بهمن ماه

بذرپاش در خصوص تولید مگان در کشور نیز عنوان کرد: امسال حدود دو‌هزار دستگاه مگان تولیدی خودمان را پیش‌فروش و بیش از‌هزار دستگاه نیز برای کنترل بازار به صورت CBU وارد می‌کنیم.

وی در خصوص میزان داخلی‌سازی این خودرو نیز اظهار داشت: میزان داخلی‌سازی خودروی مگان در حال بررسی است. تمام مراحل تولید برای این خودرو انجام و استاندارد‌های لازم نیز اخذ شده است. وی ادامه داد: اواخر بهمن ماه تولید مگان را در پارس خودرو شروع کرده و پیش‌فروش محصولات تولیدی خود را در دهه فجر انجام می‌دهیم. البته واردات CBU را زودتر انجام داده تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم.

مدیرعامل پارس خودرو در خصوص تولیدات این شرکت نیز اظهار کرد: در آذر ماه موفق شدیم که رکورد تولید ماهانه خود را بشکنیم و از مرز ۲۰‌هزار دستگاه تولید در یک ماه گذر کنیم که معادل کل تولیدات سال ۸۱ ما است.

وی ادامه داد: کل تولید ما در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته علیرغم مباحث مربوط به تبصره ۱۳به میزان ۹درصد افزایش داشته است.

به گفته وی از مرداد ماه امسال که بحث محدودیت تولید خودرو‌های بنزین سوز مطرح شد بیش از ۵۰‌درصد محصولات گروه پارس خودرو دوگانه‌سوز شده است.

وی در خصوص سودآوری شرکت نیز اذعان کرد: وضعیت سهام خوبی داریم؛ به طوری که ارزش هر سهم ما از ۱۲۴‌ تومان به ۱۴۵ تومان رسیده و امسال افزایش سرمایه ۶۶‌درصدی و همچنین ۷۷‌درصد EPS پیش‌بینی خودمان را که به بورس اعلام کردیم، محقق شد و در مقایسه با سال گذشته در ۹ ماهه اخیر ۲۴‌درصد سود بیشتری داشتیم.

وی درباره خدمات پس از فروش خودرو نیز تاکید کرد: در این‌باره و در گروه خودرو‌های سواری از شرکت بازرسی استاندارد و کیفیت ایران رتبه اول را دریافت کردیم و پاک‌ترین خودرو‌های تولیدی نیز مربوط به گروه پارس خودرو بوده است.

وی با اشاره به این که ظرفیت تولید این شرکت ۱۸۰‌هزار دستگاه خودرو است، افزود: ظرفیت تولید خود را به ۳۰۰‌هزار دستگاه می‌رسانیم و اگر بتوانیم پروژه خود را کامل کنیم، دومین خودروساز کشور به لحاظ تیراژ تولید می‌شویم.

وی درباره خودرو مورانو که روز گذشته با حضور خبرنگاران رونمایی شد افزود: مورانو یکی از محصولات جدید ما است و پیش فروش آن از هفته آینده آغاز می‌شود. البته در سه محصول دیگر با ژاپنی‌ها به توافق رسیدیم که اولین محصول آن مورانو است و دو محصول دیگر را نیز بعدا مطرح می‌کنیم.

وی درباره جشنواره مطبوعات در حوزه خودرو نیز گفت: جشنواره با بیش از ۱۸۳ نفر شرکت‌کننده از ۴۶ روزنامه و هشت خبرگزاری با ارائه ۸۰۰ اثر برگزار می‌شود و هدف ما از برپایی آن این بود که در ابتدا ارتباط خود را با رسانه‌ها افزایش دهیم، همچنین با توجه به این که صنعت خودرو دچار یک در هم ریختگی استراتژیک است، سعی کرده‌ایم که در این میان رسانه‌ها را نیز به میدان بیاوریم و رابطه صنعت خودرو و رسانه را که در گذشته چندان رابطه خوبی نبوده است، بهبود بخشیم و با توجه به این که صنعت خودرو یکی از اشتغال‌زاترین صنایع کشور است، در این میان از کمک مطبوعات استفاده کنیم.