دنیای اقتصاد- به گفته رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو، مهم‌ترین عامل افزایش فاصله بین قیمت بازار و قیمت کارخانه‌ای خودرو، عدم توازن بین عرضه و تقاضا است؛ خصوصا اینکه از مرداد ماه تاکنون عرضه تولید داخلی به بازار ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش داشته است. صفحه خودرو (۱۶) و صفحات «راهنمای خرید» را بخوانید. علل افزایش قیمت خودرو در بازار

گروه خودرو- قیمت کارخانه‌ای خودروهای تولید داخل ۱ تا ۵درصد گران شده است.

جلال ریخته‌گر قدیمی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو، با بیان این مطلب افزود: قیمت خودروها در بازار نیز ۱۰ الی ۲۵درصد افزایش یافته که ۵ دلیل را می‌توان برای آن متصور شد. وی تصریح کرد: اصلی‌ترین دلیل سیرصعودی قیمت در بازار خودرو، عدم توازن میان عرضه و تقاضا است؛ چرا که کاهش عرضه، ۲۵درصدی تولیدات داخل به بازار فروش، روند طبیعی معاملات خودرو را برهم زده و افزایش تقاضا و در نتیجه گرانی خودرو را در پی داشته است. ریخته‌گر همچنین تعهد خودروسازان به ستاد تبصره ۱۳ را نیز یکی از دلایل افزایش قیمت عنوان کرده و تاکید کرد: از آنجا که یکی از طرح‌های ستاد تبصره (۱۳) خروج خودروهای فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای نو است، حدود یک‌چهارم تولیدات کم‌قیمت خودروسازان برای این طرح در نظر گرفته شده است. وی کاهش تولید برخی خودروها بین ۵ تا ۹۰‌درصد را عامل دیگر افزایش قیمت خودرو عنوان و تصریح کرد: در این میان خودرو ۲۰۶ تیپ ۶ حدود ۹۰‌درصد، ۲۰۶ تیپ ۵ حدود ۵۰‌درصد، ۲۰۶ تیپ ۲ و ۳ حدود ۲۰‌درصد و پژو پارس معمولی و ELX به ترتیب ۱۰ و ۶۰‌درصد کاهش تولید داشته اند. وی درخصوص ورود خودرو به کشور نیز گفت: از سال ۸۳ به بعد ورود خودرو به کشور صورت گرفته و طبق مصوبه مجلس سالانه ۳۰‌هزار خودرو باید وارد می‌شد که هم اکنون با گذشته سه سال ۱۱۰‌هزار خودرو وارد کشور شده است.

وی اظهار داشت: به دلیل نبود مرجع تشخیص برای قیمت‌گذاری، خودرو سلیقه‌ای قیمت گذاشته می‌شد که با اطلاع یافتن اتحادیه از این امر جلوگیری شده و زیرمجموعه‌های صنفی اتحادیه به واردات خودرو پرداخته‌اند که این موضوع قیمت خودروهای وارداتی را در بازار داخلی رقابتی کرد. ریخته‌گر قدیمی از بالارفتن قیمت خودروهای وارداتی ۶ و ۸ سیلندر با اجرای تبصره «۱۳» خبر داد و گفت: نوسان قیمت خودروهای وارداتی با اجرای این تبصره ۱۰ تا ۳۰‌درصد برای خودروهای ۴ سلیندر، ۱۰ تا ۲۰‌درصد برای خودروهای ۶ سیلندر و ۸ سیلندر بوده است. وی افزایش قیمت خودروی «پژو ۲۰۶» را به دلیل کم‌مصرف بودن این خودرو دانست و تصریح کرد: در مورد افزایش قیمت خودروهای سنگین نیز نکته حائز اهمیت این است که هرگونه افزایش قیمت این خودروها باید به تایید وزارت صنایع و معادن برسد که ما در این راستا نیز طی سال اخیر هیچ‌گونه افزایش قیمتی نداشته‌ایم. ریخته‌گر همچنین از راه اندازی بانک اطلاعاتی ویژه خودرو خبرداد و گفت: برای اولین بار در کشور بانک اطلاعاتی خودرو در شرکتی وابسته به اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان اتومبیل تاسیس شده است.