همکاری ایران خودرو و ترکیه وارد مرحله جدیدی شد
مژگان میرزایی - از اولین قرارداد صادرات سمند به ترکیه سه سال میگذرد، این در حالی است که مسوولان تجارت ترکیه به دلیل اینکه سمند فاقد استانداردهای اجباری این کشور بود از ورود آن جلوگیری و واردات آن را ملزم به اخذ استانداردهای موردنظر مسوولان ترک اعلام کردند. هرچند برخی از مسوولان سابق وزارت صنایع و معادن نیز در واکنش به عکسالعمل ترکها، مقابله به مثل کرده و موانعی بر سر راه واردات مگان ترکیه به وجود آوردند؛ اما ایرانخودرو با جلب نظر مسوولان ترک و همچنین دخالت وزارت امور خارجه در این زمینه بالاخره موفق به صادرات اولین محموله خودرو سمند به ترکیه شد. ظاهرا ایرانخودرو به منظور انطباق موتور سمند با شرایط این کشور رقمی معادل ۴میلیون دلار و انطباق سیستم ایمنی نیز مبلغ یکمیلیون و ۵۰۰هزار دلار هزینه کرده است. سمند ترکیه که به سمند ELX معروف است، از تجهیزاتی چون ایربک و با مصرف ۵/۶لیتر در سیکل ترکیبی برخوردار است. اما روز گذشته خبرنگاران پس از عقد قرارداد نهایی که اواخر مردادماه به امضا رسید برای دومینبار به دعوت ایرانخودرو شاهد بدرقه اولین سری سمند ترکیه به این کشور بودند. به گفته مسوولان ایرانخودرو، این شرکت در اولین قرارداد با ترکیه، صادرات ۳هزار دستگاه سمند را در برنامه کاری خود قرار داد که در نهایت میزان صادرات این شرکت به ترکیه به رقم ۱۰هزار دستگاه خواهد رسید.
از سوی دیگر، شرکت ایرانخودرو به منظور جلب نظر ترکها پیش از صادرات سمند به این کشور اقدام به راهاندازی
۲۱ مرکز خدمات پس از فروش در شهرهای بزرگ این کشور کرد. مقرراتی که پیش از این دیگر خودروسازهای فعال در ترکیه نیز به آن متعهد بودهاند. به گفته مسوولان این شرکت به زودی تعداد نمایندگیهای مجاز آن افزایش خواهد یافت.
هر ۶ماه یک بار یک خودروی جدید در ترکیه
منوچهر منطقی مدیرعامل شرکت ایرانخودرو در مراسم تحویل اولین سری سمند به ترکیه در پاسخ به پرسش خبرنگاران به این سوال که چرا بهترین سمند تولیدی این شرکت برای صادرات در نظر گرفته نشده است؟ اظهار داشت: برای صادرات خودرو به کشور ترکیه باید تمام استانداردهای موردنظر این کشور را دریافت میکردیم که این امر درخصوص سمند صادراتی به ترکیه محقق شده بود و در صورتی که میخواستیم سورن را به این کشور صادر کنیم، باید زمان بسیاری را برای اخذ مجوزهای موردنیاز دیگر صرف میکردیم.
یکی از مسوولان کشور ترکیه که در برنامه روز گذشته حضور داشت، اظهار کرد: بازار ترکیه بازار رقابتی و نوآوری است که این امر خودروسازان را هر ۶ماه ملزم به ایجاد تجهیزات در خودروهای تولیدی خود میکند و در صورتی که شرکت ایرانخودرو بخواهد در این بازار بماند، باید بتواند هر ۶ماه یک بار تغییراتی در سمند تولیدی خود به وجود آورد. منطقی نیز در ادامه سخنان این مسوول ترک عنوان کرد: سعی ما بر آن است که بتوانیم مدل بعدی سمند را طی چند ماه آینده به این کشور صادر کنیم.
مدیر عامل شرکت ایرانخودرو در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای ایجاد سایت تولیدی در ترکیه در نظر دارید یا خیر؟ افزود: برای سایت تولیدی در این کشور برنامهریزی صورت نگرفته است؛ ولی کار مشترکی را با کشور ترکیه به صورت جدی پیگیر هستیم که بخشی از آن در ترکیه و بخشی دیگر در ایران صورت خواهد پذیرفت و خودروی تولیدی هم در بازارهای هر دو کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
از سوی دیگر قیمت بالای بنزین از بسیاری از کشورهای موجب رونق خودروهای دیزلی شده است. در بازار خودرو کشور ترکیه نیز به دلیل قیمت بالای سوخت خودروهای دیزلی رشد چشمگیری یافته است. شرکت ایرانخودرو نیز چندی پیش اعلام کرد که برای اینکه بتواند در بازار رقابتی کشور ترکیه سهمی داشته باشد، خودروی سمند را به صورت دیزلی به این کشور صادر خواهد کرد. منطقی در این خصوص اظهار کرد: در ابتدای امر سمند به صورت بنزینسوز به این کشور صادر خواهد شد و به همین منظور موتور کم مصرف بر روی آن نصب کردهایم؛ اما در مرحله بعدی سعی بر آن داریم که این خودرو را به موتور دیزلی مجهز کنیم تا بتوانیم در بازار خودروهای دیزلی نیز حضور داشته باشیم.
منطقی در پرسشی دیگر مبنی بر اینکه کشور ترکیه چه استانداردهایی را برای خودروی سمند صادراتی در نظر گرفته است؟ عنوان کرد: ترکیه چون کشوری اروپایی است، استاندارد کشورهای اروپایی را برای خود در نظر گرفته است که این استانداردها نسبت به سایر کشورها استانداردهای سختگیرانهای است.
وی در تکمیل گفتههای خود افزود: در تولید خودروهای صادراتی یک دقتنظر خاصی انجام میشود و از نظر اقلیمی و شرایط
آب و هوایی در بازار هدف تغییراتی روی خودروی صادراتی صورت میگیرد.
براساس گفته منطقی، شرکت ایرانخودرو هر سه سال یکبار برنامه طراحی خودرو را در برنامه کار خود قرار داده است و تصمیم بر آن دارد که در مجموع سه نوع خودرو با کلاسهای مختلف به تولید رساند.
طی سالهای گذشته خودروهای اسپرت در دنیا طرفداران بسیاری پیدا کردهاند که این امر موجب شد که شرکتهای بزرگ خودروساز طراحی و تولید اینگونه خودروها را که در بیشتر موارد متقاضیان آنها جوانان هستند، در برنامه کاری خود قرار بدهند.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو در پاسخ به این پرسش که آیا برای تولید خودروی اسپرت برنامهای در نظر دارید یا خیر؟ اظهار داشت: طی سالهای گذشته جوانها با ایجاد تغییراتی بر خودروها اقدام به اسپرت کردن خودروهای خود کردهاند که به این وسیله ایدههای بسیار را به ما دادهاند و سعی ما نیز بر آن است که بتوانیم از ایدهها برای تولید خودروی اسپرت استفاده کنیم.
ارسال نظر