تولید مگان ۱۶۰۰سیسی تا پایان سال
تولید دو خودروی مگان و لوگان متعلق به شرکت رنوی فرانسه در ایران از ابتدا با مشکلات بسیاری روبهرو بود. شرکت رنو که پس از دیگر رقیب فرانسوی خود برای عرضه برخی محصولات تولیدی این شرکت وارد ایران شد، در ابتدای امر برای تولید دو محصول خود با سختگیریهای بسیاری از سوی مسوولان کشورمان مواجه شد. به طوری که واردات و تولید مگان، یکی از محصولات موردنظر، در ابتدا با صادرات سمند ایرانخودرو به کشور ترکیه گره خورد. اما داستان تولید و واردات خودروی مگان در کشور از آنجا آغاز شد که ترکیه از ورود سمند به دلیل عدم احراز استانداردهای موردنیاز به کشورش جلوگیری به عمل آورد و واردات این خودرو در حالی که متقاضیان بسیاری برای تحویل آن ثبتنام کرده بودند متوقف شد.
مژگان میرزایی
تولید دو خودروی مگان و لوگان متعلق به شرکت رنوی فرانسه در ایران از ابتدا با مشکلات بسیاری روبهرو بود. شرکت رنو که پس از دیگر رقیب فرانسوی خود برای عرضه برخی محصولات تولیدی این شرکت وارد ایران شد، در ابتدای امر برای تولید دو محصول خود با سختگیریهای بسیاری از سوی مسوولان کشورمان مواجه شد. به طوری که واردات و تولید مگان، یکی از محصولات موردنظر، در ابتدا با صادرات سمند ایرانخودرو به کشور ترکیه گره خورد. اما داستان تولید و واردات خودروی مگان در کشور از آنجا آغاز شد که ترکیه از ورود سمند به دلیل عدم احراز استانداردهای موردنیاز به کشورش جلوگیری به عمل آورد و واردات این خودرو در حالی که متقاضیان بسیاری برای تحویل آن ثبتنام کرده بودند متوقف شد. کارشکنیهای ترکیه در تولید مگان موجب شد که مفیدی، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از کشور فرانسه به عنوان گزینه دیگر واردات و تولید این خودرو اسم ببرد.
این نکته نیز قابل ذکر است که هماکنون علاوه بر کشور ترکیه و فرانسه، خودروی مگان سدان در کشور برزیل و مگان هاچبک کوپه و استیشن نیز در کشور اسپانیا تولید میشود. همچنین چندین مجموعه تولیدی در اروپا در حال تولید مدلهای مختلف خودروی مگان هستند، این در حالی است که به اعتقاد مسوولان شرکت پارسخودرو با توجه به گسترش تولید مگان در سایر کشورها، تولید آن در ایران با مشکل مواجه نخواهد شد، اما در میان کشورهای ذکر شده ترکیه تنها کشور نزدیک به ایران است که واردات از آن اقتصادیتر به نظر میرسد. حال باید این نکته را نیز یادآور شد که اقدام به واردات از سایر کشورها افزایش قیمت این خودرو را در پی خواهد داشت.
همچنین به اعتقاد برخی از کارشناسان، مگان تنها خودروی ۵ستاره است که طی سالهای گذشته وارد ایران شده و استقبال بسیار مردم را به همراه داشته است، اما مشکلات موجود بر سر راه واردات و تولید خودروی مگان موجب کمبود این خودرو در بازار و افزایش ناگهانی قیمت این خودرو شد.
این خودرو در ابتدا با قیمت ۱۸ تا ۲۲میلیون تومان در بازار عرضه میشد، اما هماکنون به دلیل کمبود آن در بازار و قطع موقت واردات، قیمت آن افزایش ناگهانی یافته و به قیمت ۳۰میلیون تومان رسیده است.
از سوی دیگر، شرکت رنو برای تولید لوگان (تندر-۹۰) نیز در ایران با مشکلات بسیاری روبهرو بود، این خودرو که با تولید ۶۰درصد ساخت داخل آغاز شد، در همان ابتدا با مشکل کمبود قطعه برخورد که این امر، تاخیر در تولید تندر-۹۰ و تحویل آن به متقاضیان را در برداشت. مشکلات به وجود آمده برای تولید دو خودروی مگان و لوگان که با استقبال بسیار مردم مواجه شده بود، نشان داد که شرکت رنو بر خلاف شرکت پژو نتوانست آنطور که میخواهد به اهداف خود در ایران دست پیدا کند.
عبدا... بابایی، مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش شرکت پارسخودرو در گفتوگو با خبرنگار ما به برخی از سوالات مطرح شده در مورد لوگان و همچنین تولید و واردات مگان و همچنین خدمات پس از فروش این خودرو توضیحاتی ارائه کرد. وی در پاسخ به این پرسش که در صورت ادامه کارشکنی مقامات ترک در زمینه تولید مگان آیا با کشور دیگری وارد مذاکره خواهید شد یا خیر اظهار داشت: طرف اصلی ما شرکت رنو فرانسه است و تنها برخی قطعات از طریق کشور ترکیه به دلیل فاصله کمی که این کشور با ایران دارد، وارد کشور میشود.
وی ادامه داد که توقف واردات و تولید مگان نیز به دلیل حفظ منافع ملی کشور صورت پذیرفت، در آن زمان وزارت صنایع و معادن اعلام کرد که واردات این خودرو باید متوقف شود.
اما تغییر مدیریت در شرکت پارسخودرو خطمشی این شرکت را برای تولید مگان تغییر داد. بلاتکلیفی در تولید مگان روزانه ضرر قابل توجهی را متوجه شرکت پارسخودرو میکرد. این شرکت که از مدتها قبل نسبت به تجهیز و راهاندازی خط تولید مگان اقدام کرده بود با آمدن مهرداد بذرپاش، مدیرعامل فعلی این شرکت برای تولید این خودرو شدت عمل بیشتری به خرج داد.
بابایی در خصوص آخرین وضعیت تولید مگان در کشور میگوید: تولید آزمایشی این خودرو آغاز شده و تا پایان سال تولید مدل ۱۶۰۰ سیسی به صورت CKD در کشور آغاز خواهد شد.
همانطوری که گفته شد افزایش قیمت خودروی مگان و کمبود آن در بازار طی ماههای گذشته نارضایتی متقاضیان این خودرو را در برداشته است. مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش شرکت پارسخودرو در خصوص دلایل قیمت این خودرو ملی طی ماههای گذشته تاکید میکند: مشکلاتی در بدو امر برای واردات و تولید این خودرو به وجود آمد که مانع آن شد خودرو مگان در اسرع وقت به متقاضیان تحویل داده شود که این امر موجب افزایش قیمت این خودرو در بازار شده است.
بابایی همچنین اینگونه استنباط میکند که دو عامل ارائه خدمات پس از فروش و کیفیت مطلوب موجب افزایش تقاضا برای یک محصول میشود و در نتیجه آن محصول در بازار با افزایش قیمت مواجه خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت پارسخودرو توانسته به تعهدات قبلی خود در قبال ثبتنامکنندگان مگان در سال گذشته عمل کند یا خیر عنوان میکند؛ تعهدات سال گذشته اجرایی شده و برای سالجاری نیز متعهد به تحویل ۳هزار دستگاه خودروی مگان شدیم که واردات این تعداد خورو نیز در بهمن و اسفند ماه صورت خواهد پذیرفت؛ اما طی سالهای گذشته چگونگی ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای وارداتی همیشه برای متقاضیان اینگونه خودروها مشکلساز بوده و در بیشتر مواقع مراکز خدمات پس از فروش برای ارائه خدمات به اینگونه خودروها از تجهیزات کامل برخوردار نبودند.
بابایی با اعلام این خبر که مراکز خدمات پس از فروش این شرکت ۸۰درصد آمادگی برای ارائه خدمات به متقاضیان این خودرو را دارند، اظهار داشت: مراکز خدمات پس از فروش پارسخودرو از ۸۰درصد آمادگی برای ارائه خدمات به این خودرو برخوردار هستند و این ۲۰درصد مابقی نیز ۱۰درصد آن به دلیل فاصله مکانی بین نمایندگیها است و مابقی نیز به دلیل برخی قطعات است که به دلیل اینکه صرفه اقتصادی نداشته به تعداد محدود وارد کشور شده است.
تولید انبوه تندر- ۹۰ بستگی به قطعه دارد
چندی پیش مسوولان شرکت پارسخودرو اظهار داشتند که این شرکت توانایی تولید انبوه تندر-۹۰ را دارد، این در حالی است که شرکت ایرانخودرو دیگر تولیدکننده تاکنون ادعایی مبنی بر تولید انبوه این خودرو نکرده است. مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش شرکت پارسخودرو در پاسخ به این پرسش که آیا این شرکت توانایی تولید انبوه تندر-۹۰ را دارد یا خیر اظهار داشت: در صورتی که شرکت رنوپارس قطعات مورد نیاز را برای تولید تندر-۹۰ مهیا کند شرکت پارسخودرو توانایی تولید انبوه این خودرو را دارد.
بابایی در تکمیل گفتههای خود میگوید: شرکت پارسخودرو در حال افزایش تیراژ تولید است و در صورتی که شرکت رنوپارس به تعهدات خود درخصوص تامین قطعه عمل کند، پارسخودرو تا پایان سال به تمام تعهدات خود در قبال ثبتنامکنندگان عمل خواهد بود.
از سویی دیگر ثبتنامکنندگان تندر-۹۰ که پس از مشکلات فراوان موفق به دریافت خودروی خود شدهاند پس از تحویل خودرو با مشکل چگونگی ارائه خدمات پس از فروش مواجه شدند و هنوز مسوولان برنامهای برای چگونگی ارائه خدمات پس از فروش در نظر نگرفتهاند. تندر-۹۰ اولین خودرویی است که به صورت مشترک توسط دو شرکت ایرانخودرو و پارسخودرو تولید میشود و چگونگی ارائه خدمات پس از فروش آن هنوز مشخص نشده است. بابایی درخصوص چگونگی ارائه خدمات پس از فروش تندر-۹۰ اظهار داشت: سازمان گسترش و نوسازی صنایع پروژهای را به دو شرکت ایرانخودرو و سایپا تکلیف کرد که به واسطه آن دو شرکت موظف به ارائه خدمات مشترک به تندر-۹۰ خواهند شد.
بابایی در تکمیل گفتههای خود عنوان کرد: این طرح طی دو ماه آینده اجرایی خواهد شد و مشکل خدمات پس از فروش تندر-۹۰ به این طریق برطرف خواهد شد.
ارسال نظر