نرخهای جدید در بازار خودرو
دنیای اقتصاد- در حالی که دیماه به نیمه رسیده و انتظار میرفت بازار خودرو رونقی دوباره بگیرد، خبر میرسد مشتریان هنوز هم تمایلی به خرید از خود نشان نمیدهند؛ این البته در حالی است که رکود بازار مانع افزایش قیمت برخی خودروها نشده و بر همین اساس مگان پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و تندر-۹۰ نیز رشدی دو میلیونی را به خود میبیند. فعالان بازار معتقدند با نزدیک شدن به یکی دو ماه پایانی سال، تقاضای خرید خودرو رشد خواهد کرد و اگر عرضه خودروها مناسب نباشد، قیمتها باز هم بالا خواهد رفت. در روزهای پاییزی بازار خودرو
مگان ۶۵ میلیونی شد، تندر ۲۸ میلیونی
گروه خودرو - فعالان بازار خودرو پیشبینی میکردند با فرا رسیدن زمستان، خرید و فروش رونق بگیرد و قهر مشتریان با بازار پایان یابد، اما حالا دی ماه به نیمه رسیده و خبری از رونق نیست.
البته تیراژ خودروهای تولید داخل نیز به حدی در سالجاری کاهش یافته و قیمتها به شکلی بالا رفتهاند که کمتر خریداری جرات قدم گذاشتن به بازار خودرو را دارد، چون یا خودرو دلخواه خود را پیدا نمیکند و یا مجبور است با قیمتی گزاف آن را بخرد.
اوضاع هماکنون در بازار خودرو به شکلی است که حتی با وجود رکود خرید و فروش در بازار نیز قیمتها گاهی بالا میروند، گویی از قاعده عرضه و تقاضا پیروی نمیکنند و مسائلی دیگر در بالا و پایین شدن قیمت خودروهای تولید داخل دخیل است.
طی یکی دو هفته گذشته نیز با وجود تداوم رکود خرید و فروش در بازار خودرو، منحنی قیمتها با تغییراتی روبهرو شد، تغییراتی که بیشتر صعودی بوده تا نزولی.
حتی برخی خودروها که قیمت شان از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آزاد اعلام شده نیز در این یکی دو هفته اخیر با افزایش قیمت روبهرو شدند که این به معنای اثربخش نبودن آزادسازی در کاهش قیمتها است. این در حالی است که خودروسازان همچنان بر آزادسازی قیمت خودرو پافشاری کرده و معتقدند قیمتها باید بر اساس حاشیه بازار تعیین شوند. هرچند قیمتهای فعلی نیز به مذاق مشتریان خوش نمیآید، با این حال به نظر میرسد مشتریان باید قدر همین روزها و همین قیمتها در بازار خودرو را بدانند، زیرا هرچه به پایان سال نزدیک شویم و تقاضا طبق رسم هر ساله افزایش پیدا کند، عدم تعادل عرضه و تقاضا بیشتر خود را نشان خواهد داد و آنجا است که قیمتها بیش از پیش رشد خواهند کرد. البته قطعا اگر عرضه خودرو به بازار افزایش یابد، قیمتها رشد کمتری خواهند داشت، اما با توجه به اوضاع نابسامانی که تولید خودروسازان دارد، بسیار بعید به نظر میرسد تعادلی میان عرضه و تقاضا به وجود بیاید و قیمتها رشد نکنند.
مگان و رکوردی جدید
اما به بازار برویم و نگاهی به افت و خیز قیمتها طی هفته جاری بیندازیم. آن طور که فعالان بازار میگویند، بیشتر خودروهای داخلی با ثبات قیمت روبهرو بودهاند، اما برخی خودروها افزایش داشتهاند آن هم افزایشی چند میلیونی.
گل سرسبد گرانیها در بازار خودرو «مگان» است که در عرض یک هفته پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و بعید نیست بخواهد به سرکشیهایش ادامه بدهد. مگان در حال حاضر ۶۵ میلیون تومان قیمت دارد و این در حالی است که همین چندی پیش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رای به آزادسازی آن داد تا بهاین واسطه قیمت مگان کاهش پیدا کند. پارس خودروییها نیز بلافاصله برای تعیین قیمت جدید مگان دست به کار شدند و در نهایت قیمت آن را با جهشی ۱۲ میلیون تومانی به ۵۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رساندند. انتظار میرفت با این کار قیمت مگان در بازار افت کند، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه مگان رکوردی جدید زد و ۶۵ میلیون تومانی شد.
اما در بین دیگر خودروهای داخلی، تندر-۹۰ نیز رشد قیمت را تجربه کرد و دو میلیون تومان گران شد. هماکنون تندر-۹۰ پارس خودرو در مدل E۲ قیمتی برابر با ۲۸ میلیون تومان دارد و مدل ایران خودرویی آن نیز ۲۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود. تندر مدلی دیگر به نام E۱ نیز دارد که هماکنون ۲۳ میلیون تومان به فروش میرود. این محصول نیز دو میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است. از تندر و مگان که بگذریم، تیبا نیز دیگر خودرو گران شده بازار در هفته جاری بود که با رشدی ۲۰۰ هزار تومانی به قیمت ۱۶ میلیون تومان رسید. تیبا قبلا قیمت بالای ۱۶ میلیون تومان را هم تجربه کرده بود و این در حالی است که قرار بود زیر ۱۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.
اما در بین دیگر خودروهای داخلی نیسان ماکسیما نیز یک میلیون تومان افزایش قیمت را در هفته جاری تجربه کرد و این در حالی است که این خودرو نیز جزو آزاد شدهها به شمار میرود، اما قیمت آن پایین نیامد و حتی بالا هم رفت. نیسان تیانا هم سرنوشتی شبیه مگان و ماکسیما دارد و در شرایطی که قیمتی حدود ۹۵ میلیون تومان داشت، حالا به ۱۱۸ میلیون تومان رسیده است. همچنین سوزوکی گرندویتارا نیز که دیگر خودرو آزاد شده از قیمتگذاری دولتی به شمار میرود، هماکنون ۹۲ میلیون تومان قیمت دارد و این موضوع از جهش یک میلیونی آن در هفته جاری حکایت میکند.
افزایش قیمت خودروهایی مانند ویتارا در حالی است که به گفته فعالان بازار، پژو ۲۰۶ و ۴۰۵ و پارس و سمند و پراید روزهای آرامی را پشت سر میگذارند. آن طور که خبر میرسد، این خودروها حداقل تغییرات را طی یکی دو هفته گذشته داشتهاند و حتی میتوان گفت قیمت شان ثابت مانده است. در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ قیمتی برابر با ۲۷ میلیون تومان دارد و تیپ ۶ آن نیز ۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. در بین مدلهای صندوقدار ۲۰۶ نیز V۹ قیمتی برابر با مدل تیپ ۶ دارد و V۸ هم ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. همچنین پژو ۴۰۵ نیز در مدل مجهز به موتور TU۵ خود ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و پارس هم در مدل سال خود ۲۵ میلیون تومان قیمت دارد. سمند EF۷ نیز ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و مدل SE نیز ۱۹ میلیون تومان به فروش میرود. در بین مدلهای پراید نیز هماکنون پراید ۱۳۱ قیمتی برابر با ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان دارد و مدل ۱۳۲ هم ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. مدل ۱۱۱ پراید نیز ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
ارسال نظر