تندر-90، خیلی خوب شد؛ ریو عیب‌دار
حمیدرضا بهداد
در تازه‌ترین رده‌بندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل که با بازگشت غایبان رده‌بندی قبلی همراه بود، ماکسیما بار دیگر به صدر رفت، تندر-۹۰، خیلی خوب شد و سایپا ۱۴۱ نیز در جمع قابل قبول‌ها جای گرفت.

در این رده‌بندی که به اردیبهشت ماه امسال مربوط است، 22 خودرو داخلی در 9 معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ، تحت ارزیابی کیفی قرار گرفته و طی آن، خودروهایی که نمره منفی آنها بین صفر تا 120 شده، در گروه خیلی خوب، بین 120 تا 200 در دسته خوب و بین 200 تا 277 نیز در جمع قابل قبول‌ها جای گرفتند.
در این نوع رده‌بندی‌ها البته خودروهایی که نمره منفی آنها بین ۲۷۷ تا ۴۱۰ باشد به گروه قابل قبول‌ها می‌روند و از ۴۱۰ به بالا نیز غیرقابل قبول به حساب آمده و اجازه تولید نخواهند داشت. این در حالی است که طی رده‌بندی دومین ماه بهار، نمره منفی همه خودروهای تحت ارزیابی،کمتر از ۲۷۷ شده است.
از نکات جالب رده‌بندی اردیبهشت ماه می‌توان به بازگشت عیوب 25 امتیازی ریو (عیب‌هایی که توسط مشتریان نیز قابل تشخیص است)، صعود تندر-90 به گروه خیلی خوب و قرار گرفتن سایپا141 در جمع قابل قبول‌ها و همچنین غیبت خودروهایی نظیر زانتیا، بنز، فولکس گل، مگان و نیسان رونیز اشاره کرد.
بازگشت ماکسیما
مونتاژی چشم بادامی پارس خودرو که به دلیل تیراژ اندک خود طی اولین ماه بهار، از جمع خودروهای تحت ارزیابی کیفی فروردین جا مانده بود، با بازگشت دوباره‌اش طی رده‌بندی اردیبهشت، بار دیگر به صدر جدول رفت. ماکسیما که در تیراژی اندک به مونتاژ می‌رسد طی رتبه بندی اردیبهشت، 2/59 امتیاز منفی به دست آورده که بیشترین آن به بخش رنگ مربوط است.
این چشم بادامی ژاپنی کمترین امتیاز منفی را در معیارهای تزئینات داخلی و خارجی و بدنه میان ۲۲ خودرو تحت ارزیابی دومین ماه بهار دارا است.
پس از ماکسیما، گرند ویتارا در شرایطی مکان دوم جدول را در اختیار گرفته که در 4 معیار تزئینات، صداهای غیرعادی، بدنه و رنگ امتیاز منفی کسب کرده است. بیشترین نمره منفی این شاسی بلند ژاپنی که تحت برند شرکت سوزوکی در ایران خودرو خراسان به مونتاژ می‌رسد با بخش بدنه آن در ارتباط است.
بهترین رنگ برای ۲۰۶ صندوق‌دار
پژو 206 صندوق‌دار در حالی سومین خودرو با کیفیت اردیبهشت شده که کمترین نمره منفی را در معیار رنگ بین کل خودروهای تحت ارزیابی این ماه کسب کرده است. بیشترین نمره منفی این محصول به معیار تزئینات آن مربوط می‌شود. پس از 206 صندوق‌دار، مزدا3 صدرنشین رده‌بندی قبلی، در حالی به رده چهارم جدول سقوط کرده که بیشترین امتیاز منفی‌اش به بخش رنگ مربوط است. پژو 206 هاچ‌بک نیز که پشت سر مزدا3 قرار دارد، بالاترین نمره منفی خود را در بخش تزئینات به دست آورده است. این محصول توانسته طی رده‌بندی اردیبهشت، عیوب 25 امتیازی خود را برطرف کند.
تندر-۹۰ در جمع خیلی خوب‌ها
تندر-90 بالاخره توانست با کسب امتیاز لازم از جمع خوب‌ها جدا شده و به محفل خیلی خوب‌ها برود. این فرانسوی البته در ایران خودرو و پارس خودرو به تولید می‌رسد که تندر پارس خودرو، با کسب 7/91 امتیاز منفی، جایگاه ششم جدول رده‌بندی را به خود اختصاص داده و همتای ایران خودرویی آن نیز با 9/101 امتیاز منفی، هشتم شده است. بیشترین نمره منفی هر 2 آنها به معیار بدنه مربوط می‌شود. تندر ایران خودرو در 6 معیار نمره منفی دارد و همتای پارس خودرویی آن
در ۴ معیار؛
بین این دو، آوانته محصول مونتاژی کرمان خودرو در حالی جایگاه هفتم جدول رده‌بندی را به خود اختصاص داده، که تنها در 3 معیار تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی کسب کرده است و بیشترین آن نیز به معیار بدنه مربوط می‌شود. ورنا دیگر مونتاژی کرمان خودرو نیز که با 3/118 امتیاز منفی، در جدول، دهم شده، در 5 معیار موتور، تجهیزات الکتریکی، تزئینات، بدنه و رنگ، نمره منفی کسب کرده که بیشترین آن با معیار تزئینات در ارتباط است.
بازگشت عیوب ۲۵ امتیازی ریو
ریو، کره‌ای مونتاژی سایپا هرچند طی ارزیابی کیفی اردیبهشت و در مقایسه با رده‌بندی قبلی نمره منفی خود را کاهش داده،اما عیوب 25 امتیازی، باز هم گریبان آن را گرفته است. این محصول در تنها در 3 معیار سیستم تعلیق، ترمز و نفوذ آب نمره منفی کسب نکرده و بیشترین امتیاز منفی آن نیز به معیار تزئینات مربوط می‌شود.
خراسانی‌ها باز هم بهتر
طی رده‌بندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل در اردیبهشت، خراسانی‌های ایران خودرو باز هم بالاتر از تولیدات مرکزی این شرکت قرار گرفتند. پژو پارس خراسان در حالی با کسب 3/162 امتیاز منفی، مکان یازدهم جدول را به خود اختصاص داده که تنها در 2 معیار ترمز و نفوذ آب نمره منفی ندارد. این در حالی است که همتای تهرانی آن؛ یعنی پارس تولید مرکز، با 5/171 امتیاز منفی در رده‌بندی کیفی اردیبهشت مکان سیزدهم را به خود اختصاص داده و در تمام معیارها نیز نمره منفی کسب کرده است. همچنین پژو 405 خراسان هم که در این رده‌بندی دوازدهم شده، در تمام معیار‌ها نمره منفی کسب کرده است. همتای تهرانی اش نیز که اختلافی 15 امتیازی با آن دارد در حالی شانزدهم شده که در همه معیارها امتیاز منفی به دست آورده و بالاترین امتیاز منفی‌اش نیز به بخش بدنه مربوط می‌شود.سمند نیز که ایران خودرویی‌ها آن را اولین برند ملی صنعت خودرو کشور می‌دانند، طی رده‌بندی اردیبهشت با 6/174 امتیاز منفی جایگاه چهاردهم جدول را به خود اختصاص داده است. این محصول در تمام معیارها نمره منفی دارد و بیشترین آن نیز به بخش تزئینات مربوط می‌شود.
لیفان، میهمان تازه وارد
دیگر نباید ام‌وی‌ام 110 را در جمع خودروهای تولید داخل، غریب و تنها بدانیم؛ چراکه طی ارزیابی کیفی دومین ماه بهار، هموطن آن؛ یعنی لیفان نیز به جمع خودروهای تحت ارزیابی وارد شده و با کسب امتیاز منفی 2/175، جایگاه پانزدهم جدول را به خود اختصاص
داده است.
لیفان چینی که به تازگی به خیابان‌های ایران ورود پیدا کرده، طی اولین حضور خود در ارزیابی کیفی خودروهای تولید داخل، در 6 معیار سیستم تعلیق، موتور، تجهیزات الکتریکی، تزئینات، بدنه و رنگ، نمره منفی به دست آورده است و بیشترین آن نیز به معیار تزئینات مربوط می‌شود.هم وطنش ام وی ام110 نیز که با اختلافی 6/23 امتیازی،2 پله پایین تر از لیفان قرار گرفته، در 5 معیار موتور، تجهیزات الکتریکی، تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده که بیشترین آن به بخش تزئینات مربوط می‌شود. این چینی کوچک بیشترین امتیاز منفی را در معیار تجهیزات الکتریکی میان کل خودروهای تحت ارزیابی اردیبهشت به دست آورده است.
لیفان و ام‌وی‌ام۱۱۰، در شرکت خصوصی کرمان خودرو به مونتاژ می‌رسند.
روآ رکورد دار منفی‌ها
پرچم داری گروه خودروهای قابل قبول، در رده‌بندی اردیبهشت نیز به پژو روآ رسیده و این محصول کم اقبال ایران خودرو، طی رده‌بندی مذکور جایگاه هجدهم را به خود اختصاص داده است. روآ در تمام معیارها حائز نمره منفی شده و رکورد دار امتیاز منفی در ۴ معیار سیستم موتور، تعلیق، ترمز و بدنه بین ۲۲ خودرو تحت ارزیابی کیفی اردیبهشت، به حساب می‌آید. پس از روآ پراید صبا در حالی نوزدهم شده که در تمام معیارها امتیاز منفی دارد و بالاترین آن به بخش بدنه مربوط می‌شود. پراید پارس خودرو نیز که مانند صبا در تمام معیارها نمره منفی دارد، بیشترین امتیاز منفی خود را در معیار بدنه به دست آورده و رکورد دار نمره منفی در معیار نفوذ آب میان کل خودروها به
حساب می‌آید.
بدترین رنگ برای سایپا ۱۳۲
مکان بیستم جدول رده‌بندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل در دومین ماه بهار، در حالی به سایپا 132 اختصاص یافته که این محصول پایین‌ترین کیفیت رنگ را میان کل خودروهای تحت ارزیابی، در اختیار دارد و در همه معیارها نیز نمره منفی کسب کرده است.
غیرعادی در پراید ۱۴۱
اینکه سایپا 141 طی ارزیابی کیفی دومین ماه بهار، از جمع خودروهای حداقل قابل قبول، جدا و همنشین قابل قبول‌ها شده، نکته جالبی به نظر می‌رسد، اما از این جالب تر آنکه 141، در معیار سیستم تعلیق امتیاز منفی کسب نکرده است. این خودرو که طبق معمول بیشتر رده‌بندی‌های قبلی، در قعر جدول جا خوش کرده، بیشترین امتیاز منفی را در 2 معیار تزئینات و صداهای غیرعادی را میان کل خودروهای تحت ارزیابی به خود اختصاص داده است.