اولین اظهارنظر خودرویی کاندیداها
گروه خودرو- از صنعت خودرو به عنوان شاخص توسعهیافتگی هر کشوری یاد میشود و گاهی آن را لکوموتیو صنایع میخوانند.
این لکوموتیو در ایران باتغییر دولتها،سمت و سوی خود را عوض کرده و در مسیری حرکت میکنند که دولتمردان بخواهند. هر چند که نباید از نقش این صنعت در نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت کشور غافل ماند، اما تعرفه بالای واردات خودرو از سویی و مدیریت دولتی که قابلیت رقابت را از آن سلب کرده از سوی دیگر این صنعت ۴۵ ساله ایران را در شرایط نامطلوبی قرار داده است. بسیاری از کارشناسان، مدیریت دولتی برای یک بنگاه بزرگ صنعتی را سم مهلکی میخوانند که مانع رشد یافتگی آن خواهد شد.
با این حال، حمایتهای بی حساب و کتاب در دولتهای گذشته و حال مانع از رشد این صنعت شده است.
اما همانطوری که گفتیم این صنعت باتغییر دولتمردان در مسیرهای مختلفی حرکت کرده است، چنانچه در دولت هشتم خودروسازی کشور راهبرد پلتفرم مشترک را برگزید، اما در دولت نهم دستاودهای این راهبرد مورد نکوهش قرار گرفت و به جای آن ادغام خودروسازها به ایده ای برای نجات این صنعت مطرح شد. اما اینکه در دولت دهم چه سرنوشتی در انتظار صنعت خودروسازی خواهد بود را باید به گذر زمان سپرد.
اما در شور و هیجان تبلیغات ریاست جمهوری، کاندیداها از بسیاری از شاخصهای اقتصادی سخن گفتند و حتی برنامههای خود را برای پیشرفت برخی صنایع بازگو کردند، این در حالی است که صنعت خودروسازی، در این بین مغفول مانده و تنها محسن رضایی دوشنبه شب گذشته در مناظره تلویزیونی، سخنی از آن به میان آورد. هر چند که وی نیز این صنعت را خوب ارزیابی نکرد و از محصولات خودروسازها به عنوان محصولات بنجل یاد کرد. به هر حال تدوین استراتژی با چشم انداز روشن برای صنعت خودروسازی کشوز باید در دستور کار هرکاندیدایی میبود که متاسفانه با توجه به اهمیت آن از دید آنها مغفول ماند.
ارسال نظر