گروه خودرو- همزمان با کاهش فروش شرکت‌های خودروسازی جهان بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که چگونه در چنین وضعی شرکت فیات ایتالیا قادر به خرید شرکت اوپل آلمان است.

به گزارش شبکه فرانس۲۴، فیات پیش از آن از خرید شرکت کرایسلر آمریکا خبر داده بود و اینک درنظر دارد برای نجات اوپل، این شرکت را از شرکت جنرال موتورز امریکا بخرد.

تحلیلگران اقتصادی می‌گویند فیات برای چنین معامله‌ای بهترین زمان را انتخاب کرده است، زیرا با هزینه پایینی شرکت‌های مذکور را تحت کنترل خود در خواهد آورد.

شرکت فیات برای خرید کرایسلر تقریبا هیچ پولی پرداخت نمی کند زیرا کرایسلر اعلام ورشکستگی کرده و به این ترتیب از پرداخت بدهی هفت میلیارد دلاری‌اش به طور موقت معاف شده است. کرایسلر همچنین از ۱۰ میلیارد دلار کمک دولتی آمریکا و کانادا برخوردار خواهد شد. فیات برای خرید شرکت اوپل از جنرال‌موتورز نیز بهای کلانی پرداخت نخواهد کرد. این درحالی است که فیات در سه ماهه ۲۰۰۹ برای اولین بار در چهار سال اخیر زیان دید. رقم زیان مالی فیات به چهارصد و یازده میلیون یورو رسید و گردش مالی این شرکت نیز بیست و پنج درصد کاهش یافت.

فیات تصمیم گرفته است در چنین وضعی به خطر پذیری روی آورد یعنی یا باید با خرید کرایسلر و اوپل گسترده شود یا از بین برود. سرجئو مارکیونه، رییس هیات مدیره فیات عقیده دارد برای خروج از بحران به تولید سالانه شش میلیون دستگاه خودرو نیاز خواهد داشت. فیات و کرایسلر طبق توافقی که داشته‌اند سالانه چهار میلیون دستگاه خودرو تولید خواهند کرد و با توافقی با اوپل، فیات قادر به دستیابی به هدفش خواهد بود. مارکیونه برای خرید اوپل روز گذشته به برلین سفر کرده است اما شاید موفق به تحقق این معامله نشود. اگر فیات و اوپل ادغام شود ممکن است ۹ هزار فرصت شغلی از کارخانه‌های اوپل حذف شود که آلمان چنین چیزی را نمی‌پسندد. فعلا پیشنهاد یک میلیارد یورویی فیات برای خرید اوپل از سوی جنرال‌موتورز مورد قبول واقع نشده است. همچنین خبرها از BBC حکایت از آن دارد که اوپل برای گذراندن بحران فعلی در اقتصاد جهانی به چهار میلیارد و سیصد میلیون دلار نقدینگی نیاز دارد ولی دولت آلمان با خودداری از کمک به این شرکت به آن توصیه کرده در پی سرمایه‌گذار باشد.

مسوولان فیات ابراز امیدواری کرده‌اند با ادغام اوپل در این شرکت، گروه خودروسازی قدرتمندی ایجاد شود.

سرجئومارکیونه، رییس هیات‌مدیره فیات در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز این اقدام را «پیوندی در بهشت» دانسته است.در این حال، ماگنا اینترنشنال که یک گروه کانادایی تولیدکننده قطعات خودرو است به خریداری اوپل ابراز تمایل کرده است.کارل تئودور زوگوتنبرگ، وزیر اقتصاد آلمان گفته است خریدار احتمالی اوپل اگر خواستار پشتیبانی دولت این کشور است نباید هیچ‌کدام از کارخانه‌های این شرکت را تعطیل کند.

جنرال موتورز آمریکا که مشکلات مالی عمده‌ای دارد هفته پیش از کاهش بیست‌ویک هزار نفری نیروی کار و توقف خطوط تولید خودروی پونتیاک خبر داده بود.