رشد بازار چین نمایشگاه شانگهای را رونق داد
نمایشگاه خودروی شانگهای در دهه سوم ماه آوریل سال جاری در صنعتیترین شهر کشور چین بر پا است. این نمایشگاه به دلیل رشد بازار این کشور نمایشگاهی بسیار پر رونق است و رونق آن نیز نشانی از تمایل خودروسازان برای ورود به بازار کشور چین است.
مونا مشهدی رجبی
نمایشگاه خودروی شانگهای در دهه سوم ماه آوریل سال جاری در صنعتیترین شهر کشور چین بر پا است. این نمایشگاه به دلیل رشد بازار این کشور نمایشگاهی بسیار پر رونق است و رونق آن نیز نشانی از تمایل خودروسازان برای ورود به بازار کشور چین است. دستاندرکاران صنعت خودروی چین با اشاره به شرایط حاکم بر بازار میگویند: «در ماه مارس سال جاری میلادی ۱/۱میلیون دستگاه خودرو در چین فروخته شد که رکوردی بزرگ برای خودروسازی این کشور بود. این در حالی است که تنها ۱۸ سال از آغاز پروژه های صنعتی و ایجاد فرهنگ تملک وسیله نقلیه شخصی در چین میگذرد. این کشور در حال تبدیل شدن به بزرگترین بازار خودروی جهان است و انتظار میرود تا انتهای سال جاری رکوردی دیگر در این کشور ثبت شود. در سال گذشته فروش خودرو در چین ۵۰۰هزار دستگاه کمتر از آمریکا بود، ولی در ماههای اول سال جاری فروش ماهانه نسبت به آمریکا بیشتر بود.
گفته میشود در صورتیکه بازار کشورهای توسعه یافته جهان اصلاح نشود باید در انتظار ورشکستگی صنعت خودروسازی در جهان بود. در این میان سخن از ورود خودروسازان به بازارهای پر پتانسیلی همچون بازار چین و هند است.
جنرال موتورز اعلام کرد: در سال ۲۰۰۹ میلادی فروش خودروی خود را در کشور چین به دو برابر سال قبل میرساند. این شرکت در نظر دارد در سال ۲۰۰۹ میلادی ۲میلیون دستگاه خودرو در چین بفروش برساند و با توجه به پتانسیل بالای بازار، شمار خودروها به بیشتر از ۴ میلیون دستگاه تا انتهای سال ۲۰۱۱ میلادی خواهد رسید.
اما در نمایشگاه خودروی شانگهای همچون دیگر نمایشگاههای سال جاری حضور خودروهای الکتریکی و هیبریدی بسیار پر رنگ بود. نسل جدید خودروها که با ظهور تکنولوژی جدید صنعت خودرو به بازار عرضه شده موجب شد تا نمایشگاه امسال رنگ تازهای به خود بگیرد. از طرف دیگر ورود خودروسازهای چینی به بازار خودروهای الکتریکی شاخصه دیگر نمایشگاه شانگهای بود. بی بی سی در این مورد نوشت: شرکت خودروسازی BYD در این نمایشگاه بسیار مقتدر ظاهر شد. این شرکت سرمایهگذاری زیادی در ساخت باتریهای خودروهای الکتریکی کرده بود و توانست توجه بسیاری از تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی را جلب کند.
سخنگوی این شرکت چینی به خبرنگار بی بی سی گفت: سرمایهگذاریهای ما سبب شد تا بتوانیم جایگاه خوبی در عرصه باتری سازی جهان بهدست آوریم و هماکنون در حال مذاکره با خودروسازیهای بزرگ آمریکایی و اروپایی هستیم تا باتریهای مورد نیاز برای خودروهای الکتریکی آنها را تامین کنیم. رسیدن به توافق نهایی و امضای این قراردادها میتواند درآمد زیادی برای صنعت خودروی چین به همراه بیاورد.
از طرف دیگر چین در حال تبدیل شدن به بزرگترین بازار خودروی جهان است. ایشیرو تا کا ماتسو اقتصاددان مرکز سرمایهگذاری الفکس در این مورد میگوید: «انتظار میرود تا انتهای سال ۲۰۱۰ میلادی فروش خودرو در جهان همچنان کم باشد و خودروسازان با تنزل درآمد و سودآوری مواجه شوند. در این شرایط خودروسازان ژاپنی برای بازگشت به روزهای پر رونق گذشته باید اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی و صنعتی خود ایجاد کنند در غیر این صورت زیان اقتصادی صنعت خودروی این کشور به بیشتر از یک هزار میلیارد ین خواهد رسید که طی ۴۰ سال اخیر بی سابقه بوده است »
بازار خودروسازان کشور آمریکا نیز بهتر از دیگر خودروسازان نبود. این شرکتها که در سال گذشته با مشکلات بسیار زیادی مواجه بودند، ۴/۱۷میلیارد دلار کمک مالی از دولت دریافت و اعلام کردند که در آستانه ورشکستگی قرار گرفتهاند. پیش از آغاز سال جاری میلادی جنرال موتورز اعلام کرده بود در صورتیکه نتواند در نیمه اول سال جاری کمک مالی دریافت کند ورشکسته خواهد شد.
سخنگوی این شرکت در مصاحبه ای با بی بی سی نوشت: «اگر در نیمه اول سال ۲۰۰۹ کمک مالی دریافت نکند، قادر به پرداخت تعهدات مالی خود نخواهد بود. گردش مالی جنرال موتورز تنها در سهماه اخیر، حدود ۹/۶میلیارد دلار کاهش یافته است.»
در سه ماه اول سال جاری تقاضا برای خودرو در آمریکا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد که یکی از دلایل آن رشد بیکاری بود. آمریکا بزرگترین بازار خودروی جهان است و طی ده سال گذشته - به استثنای سال ۲۰۰۸ میلادی - سالانه بیشتر از ۱۳ میلیون دستگاه خودرو در این کشور فروخته میشده است. در سالهایی نیز فروش خودرو در کشور آمریکا از مرز ۱۶میلیون دستگاه گذشته است.
بحران فروش و سودآوری در میان خودروسازان موجب شد تا خودروسازان کشور ژاپن نیز اقدام به تعدیل نیرو و کاهش تولید بکنند. برخی از شرکتهای خودروسازی از قبیل تویوتا در سال گذشته حتی مزایای مدیران ارشد خود را نیز کاهش دادند زیرا درآمد آنها نمیتوانست پاسخگوی هزینههای شرکت باشد. کشورهای چین، آلمان و ژاپن برای تقویت فروش خودرو اقدام به ارائه انگیزههای مالی به خودروسازان و خریداران خودرو کردند تا عاملی برای رشد فروش ایجاد کنند.
ارسال نظر