گروه خودرو - نکته اینجاست که به تازگی نه ایران‌خودرویی‌ها و نه سایپایی‌ها هیچ کدام همدیگر را رقیب خود ندانسته و معتقدند از این به بعد باید پنجه‌در‌پنجه رقبای خارجی یعنی همان‌هایی که این روزها بحران مالی‌شان سر به فلک زده، بیندازند. هر چند این دو خودروساز وطنی دیگر علاقه‌ای به مقایسه محصولات خود با هم ندارند اما برخلاف میل آنها ستون حق انتخاب امروز را به نورسیده‌های این دو یعنی مینیاتور سایپا و رانای ایران‌خودرو که البته چشم بازار تا اواخر امسال به جمال آنها روشن نخواهد شد، اختصاص داده‌ و انتخاب را به شما واگذار کرده‌ایم.

ابتدا به رسم احترام هم که شده از نورسیده ایران‌خودرو شروع می‌کنیم. رانا که ایران‌خودرویی‌ها آن را دومین برند صنعت خودرو کشور می‌دانند و سایپایی‌ها، سومین، تا دلتان بخواهد موتور دارد. از EF۷ گرفته تا TU۵، که ظاهرا هر جا از یکی کم بیاید آن یکی روی رانا سوار خواهد شد. از آنجا که موتور EF۷ شانس بیشتری برای نشستن بر سینه رانا دارد، امروز مشخصات فنی این موتور را بررسی می‌کنیم. موتوری که با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی خود، ۱۰۳ اسب‌بخار در حالت گازسوز و ۱۱۳ اسب‌بخار در حالت بنزین‌سوز قدرت تولید می‌کند. این در حالی است که مینیاتور تنها یک گزینه موتوری داشته و با توجه به حجم ۱۵۰۰ سی‌سی آن ۸۰ اسب‌بخار قدرت به تولید می‌رساند. اگر از احوال سرعت این دو جویا باشید، باید گفت مینیاتور در این زمینه گوی سبقت را از رانا ربوده، به نحوی که پشت فرمان آن می‌توان تا مرز ۲۰۰کیلومتر در ساعت گاز داد، (البته به گفته سایپایی‌ها)، اما با رانای مجهز به موتور EF۷ باید به حداکثر سرعت ۱۸۱کیلومتر در ساعت رضایت دهید.

شتاب صفر تا ۱۰۰ مینیاتور هنوز به بیرون درز نکرده، اما آن طور که در کاتالوگ «رانا» آمده، این محصول در عرض ۵/۱۰ ثانیه به این شتاب می‌رسد.

اما به اشتهای این دو بپردازیم. رانا با موتور EF۷ خود در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی ۷/۶لیتر بنزین می‌بلعد در حالی که مینیاتور در همین سیکل، دو دهم لیتر کمتر سوخت مصرف می‌کند؛ یعنی ۵/۶لیتر در هر صد کیلومتر. هم مینیاتور و هم رانا قابلیت عرضه به صورت دنده اتومات را داشته و در مدل‌های بیس خود از سیستم ترمز ABS بهره می‌برند. این در حالی است که می‌توان‌ ایربگ را نیز به عنوان آپشنی ایمن روی این دو نصب کرد.

شیشه بالابر برقی، فرمان هیدرولیک و کولر گازی جزو امکانات رفاهی مینیاتور و رانا به حساب می‌آید. یادتان باشد، اگر خدای ناکرده در معرض تصادف با رانا قرار گرفتید، چندان نگران نباشید چراکه این خودرو به ایمنی عابر پیاده مجهز است. به هر حال امتحان آن ضرر ندارد.

اما نکته دیگر درباره این دو نورسیده صنعت خودرو کشور اینکه، هر دو لقب برند ملی را یدک کشیده و در عین حال به هیچ وجه بی‌شباهت به همتایان خارجی خود نیستند. مینیاتور که مخلوطی از ریو و پراید به حساب می‌آید و رانا هم که آدم را به یاد پژو ۲۰۶ صندوق‌دار می‌اندازد! به هر حال جدای از اینها آن طور که ایران‌خودرویی‌ها وعده داده‌اند، رانا با قیمت ۵/۱۰ تا ۱۲میلیون تومان روانه بازار می‌شود و مینیاتور هم بنابر اعلام سایپایی‌ها، قیمتی برابر با «۱۰میلیون منهای ۱۰هزار تومان» دارد.