نمایشگاه خودروی شانگهای امروز برگزار میشود
بزرگترین شرکتهای خودروسازی روانه چین شدند
سه شرکت خودروسازی دایملر، نیسان موتور و ﭘورشه که هریک به دلیل مشکلات مالی جهانی از شرکت در نمایشگاههای بینالمللی امتناع میکردند، در نمایشگاه بینالمللی شانگهای حاضر خواهند شد.
مونا مشهدی رجبی
سه شرکت خودروسازی دایملر، نیسان موتور و ﭘورشه که هریک به دلیل مشکلات مالی جهانی از شرکت در نمایشگاههای بینالمللی امتناع میکردند، در نمایشگاه بینالمللی شانگهای حاضر خواهند شد. طبق گزارشهای موجود رشد فروش خودرو در کشور چین و نزدیک شدن شمار خودروهای فروخته شده در هر سال به رکورد ایالات متحده آمریکا، خودروسازان بزرگ را به سمت این بازار روانه کرد. رایکون زیا یکی از تحلیل گران بازار خودرو با اشاره به اینکه اغلب شرکتهای بزرگ خودروسازی برای شرکت در نمایشگاه خودروی شانگهای اعلام آمادگی کردهاند، گفت: این نمایشگاه از روز بیستم آوریل در شانگهای برگزار میشود و با توجه به بزرگی بازار خودروی این کشور و ﭘتانسیل بالای آن تمامی خودروسازان بزرگ در آن حضور خواهند داشت. نمایشگاه خودروی شانگهای یک رقیب بسیار خوب برای نمایشگاه دیترویت خواهد بود و جدیدترین خودروهای شرکتهای بزرگ در آن به نمایش گذاشته میشود.
بازار خودروی چین در ماههای اخیر با رشد قابلتوجهی همراه بوده است. شرکت جنرال موتورز آمریکا که در ماه مارس کاهش ۴۵درصدی فروش را در بازار آمریکا تجربه کرده بود، اعلام کرد که رکورد بیسابقه فروش در چین را شکسته است. شرکتهای تویوتا موتور و هوندا موتور نیز که در این بازار فعالیت میکنند، از عملکرد خود بسیار راضی بودند و انتظار بیشتر شدن نرخ رشد در سالهای آتی را دارند. وانگ زی یکی از مسوولان برگزاری این نمایشگاه در مورد شمار شرکتکنندگان و شرایط برگزاری نمایشگاه میگوید: در نمایشگاه امسال بیشتر از ۱۵۰۰ شرکت خودروسازی از سراسر دنیا شرکت میکنند که این بیشترین شمار شرکتکنندگان از سال ۱۹۸۵ میلادی - سال آغاز برگزاری نمایشگاه در شانگهای- تاکنون خواهد بود. انتظار میرود طی نه روزی که این نمایشگاه برگزار میشود، بیشتر از ۶۰۰هزار نفر از آن بازدید کنند که این هم رکوردی بی سابقه برای ما خواهد بود.
رشد بازار چین
طی یک دهه گذشته فروش خودرو در کشور چین سالانه ۲۰درصد رشد کرد و همین مساله سبب شد تا چین دومین بازار فروش خودروهای تولیدی جنرال موتورز و فولکس واگن باشد. اولین بازار این شرکتهای خودروسازی کشورهای متبوع آنها است. از طرف دیگر ﭘتانسیل بالای بازار چین سبب شده است تا شمار بیشتری از خودروسازان برای ورود به این بازار ابراز تمایل کنند زیرا با توجه به رشد یک دهه اخیر بازار خودرو در چین هنوز شمار مالکان خودرو در این کشور یک سوم استاندارد مالکیت خودرو در دنیا است. نسبت مالکان خودرو به جمعیت چین در سال ۲۰۰۸ میلادی معادل نسبت مالکان خودرو به جمعیت ژاپن در سال ۱۹۶۵ و نسبت مالکان خودرو به جمعیت کشور آمریکا در سال ۱۹۲۵ میلادی بود.
مطالعات نشان میدهد فروش خودروهای سواری در چین درماه مارس سال جاری ۱۰درصد رشد کرده و به ۷۷۲هزار و ۴۰۰ دستگاه رسیده است. یکی از دلایل رشد فروش در چین سیاست دولت در ارائه یارانه به ساکنان شهرهای چین و کاهش نرخ مالیات بر خرده فروشی در این کشور بود. این در حالی است که در ماه مارس فروش خودروهای سواری شخصی در آمریکا ۳۷درصد و در کشور ژاپن ۳۲درصد تنزل یافته بود.
مرکز مطالعات بازار خودروی چین ﭘیشبینی میکند مجموع خودروی فروخته شده در این کشور در سال ۲۰۰۹ میلادی به بیشتر از ۱۰میلیون دستگاه خواهد رسید، در حالی که شمار خودروهای فروخته شده در آمریکا در این سال تنها ۷/۹میلیون دستگاه خواهد بود.شایان ذکر است در سال ۲۰۰۸ میلادی ۲/۱۳میلیون دستگاه خودرو در آمریکا فروخته شده و با توجه به مشکلات اقتصادی دنیا انتظار میرفت در سال جاری میلادی ۷/۱۰میلیون دستگاه خودرو فروخته شود. ولی با توجه به تعمیق بحران اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۰۹ میلادی و ﭘیشبینی ادامه این روند تا سال ۲۰۱۰ انتظار میرود فروش خودرو به کمتر از ۱۰میلیون دستگاه برسد.
با توجه به رشد تقاضای خودرو در چین و افزایش فروش، خودروسازان چین به دنبال ورود به بازارهای خارجی هستند. مطالعات نشان میدهد شرکتهای خودروسازی چین مذاکراتی با شرکتهای بزرگ فورد، فولکس واگن و برخی دیگر از شرکتهای خودروسازی انجام دادهاند تا به موجب آن تولیدات شرکت خود را وارد بازارهای اروپایی و آمریکایی کنند. کارشناسان صنعت خودرو دلیل مشارکت چین با خودروسازان اروﭘایی برای ورود به بازار های غربی را عدم تطابق استانداردهای تولیدات چین با استانداردهای بازار کشورهای غربی میدانند و بر این باورند در اولین گام همراهی آنها با شرکتهای غربی ضروری است.
ارسال نظر