رشد ۵/۴درصدی تولید خودروی سواری طی شش ماه نخست امسال
عقبماندگی تولید ایرانخودرو جبران شد
خودروسازان کشور با تولید ۴۶۰ هزار و ۶۳۳ دستگاه محصول سواری طی شش ماه نخست امسال به رشدی ۵/۴درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافتند.
حمیدرضا بهداد
خودروسازان کشور با تولید ۴۶۰ هزار و ۶۳۳ دستگاه محصول سواری طی شش ماه نخست امسال به رشدی ۵/۴درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافتند. این آمار که از سایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران استخراج شده تنها مربوط به سه شرکت نیمهدولتی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو است و میزان تولید خودروسازان خصوصی نقشی در آن ندارد. این در شرایطی است که طبق این آمار، ایرانخودرو هنوز در مقایسه با سال گذشته با افت تولیدی اندک روبهرو بوده، اما سایپا و پارسخودرو با تکیه بر پراید، با رشد تولید مواجه بودهاند. رکورد تولید طی این شش ماه را پراید در اختیار دارد و کمترین میزان تولید نیز به سواری مرسدس بنز اختصاص یافته است.
ایرانخودرو جبران کرد
هر چند که با گذشت شش ماه از سال، هنوز هم تولید بزرگترین خودروساز خاورمیانه، صعود نکرده اما افت تولید این شرکت در مقایسه با ماههای گذشته کاهش پیدا کرده و در حال رسیدن به مرز تعادل است به نحوی که ایرانخودرو تنها ۰۶/۲درصد تا رسیدن به این مرز فاصله دارد و آن طور که مسوولان امر وعده دادهاند تا پایان ماه جاری، این شرکت افت تولید ۰۶/۲درصدیاش را جبران خواهد کرد. این در حالی است که سایپا طی شش ماه ابتدایی امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به رشد ۸/۵درصدی دست یافت و پارسخودرو نیز با رشد ۵/۱۷درصدی مواجه شد.
بیشترین افت تولید برای روآ
اینکه بیشترین افت تولید ایرانخودرو به پژو روآ اختصاص داشته باشد موضوع عجیبی نیست چرا که این محصول روزگار خوشی را در بازار ندارد و مسوولان ایرانخودرو بارها از ضرردهبودن آن صحبت به میان آوردهاند. روآ طی شش ماه ابتدایی سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت تولیدی ۷/۱۸ درصدی را تجربه کرد. این در حالی است که قرار بود امسال بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه از این محصول به تولید برسد اما باتوجه به اقبال پایین روآ در بازار ایرانخودرو این برنامه را تعدیل و به حدود ۷۷ هزار دستگاه رسانده است.
برند ملی، همچنان منفی
بسیاری از کارشناسان معتقدند ایرانخودرو باید برای توسعه سمند که نام خودرو ملی را یدک میکشد، از تنوع محصول کم کرده، به تیراژ تولید سمند بیفزاید. سمند در حالی طی شش ماه نخست امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افت تولید ۷/۱۴درصدی روبهرو شد که به هر حال انتظار بیشتری از این خودرو به عنوان محصولی ملی میرود و مسلما چنین افتی برازنده آن نیست. سمند با چهار مدل معمولی، LX، سریر و سورن به تولید میرسد و ایرانخودرو قصد دارد تا پایان سال جاری بیش از ۱۰۰هزار دستگاه از این محصول را تولید کند.
۴۰۵؛ رکورددار ایرانخودرو
هرچند مسوولان پژو عنوان کردهاند قصد جایگزینی محصول ۴۰۵ خود را در ایران دارند اما ظاهرا ایرانخودرو چندان تمایلی به تحقق این موضوع ندارد و این را میتوان از برنامه تولید سال جاری پژو ۴۰۵ متوجه شد. تولید حدود ۱۲۵هزار دستگاه از این محصول قدیمی طی امسال چندان با وعده شرکت فرانسوی متناسب نیست. به هر حال ۴۰۵ هم از ویروس افت تولید شش ماه نخست سال ۸۷ ایرانخودرو در امان نمانده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهشی ۶/۵درصدی مواجه شد. این محصول بیشترین تیراژ را در برنامه تولید امسال ایرانخودرو به خود اختصاص داده است.
۲۰۶ هم منفی است
پژو ۲۰۶ هم جزو محصولاتی است که از افت تولید بینصیب نمانده است. این محصول که با مدلهای مختلفی اعم از هاچبک و صندوقدار در ایرانخودرو به تولید میرسد طی شش ماه ابتدایی امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش تولیدی ۱/۸درصدی را تجربه کرده است. ۲۰۶ در حال حاضر معتبرترین محصول تولیدی تحت برند پژو در ایران به حساب میآید؛ خودرویی که خیابانهای فرانسه نیز آن را به خود میبیند. قرار است طبق برنامه حدود ۸۹هزار دستگاه انواع مدلهای ۲۰۶ تا پایان امسال در ایرانخودرو به تولید برسد.
رشد تولید پژو پارس
در بین محصولات گروه پژو ایرانخودرو، تنها پارس آبروداری کرده و افزایش تولید داشته است. این خودرو در دو مدل معمولی و ELX به تولید میرسد و طی شش ماه نخست امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد تولیدی ۴/۱۰درصدی را تجربه کرد. پارس هم محصول پرفروشی در بازار ایران محسوب میشود این در حالی است که مسوولان پژو وعده جایگزینی این محصول را هم دادهاند و مشخص نیست بهرغم فروش مناسبی که پارس در بازار ایران دارد، چرا شرکت فرانسوی به فکر جایگزینی آن افتاده است. ایران خودرو طبق برنامه میخواهد تا پایان امسال حدود ۸۹هزار دستگاه پژو پارس را به تولید برساند.
روی خوش به شاسیبلند ایرانخودرو
گراند ویتارا محصول مونتاژی سایت خراسان ایران خودرو جزو محصولات رشد یافته این شرکت به حساب میآید. این خودرو که تحت برند سوزوکی ژاپن مونتاژ میشود، طی شش ماه ابتدایی امسال دو هزار و ۱۹ دستگاه از آن در خراسان به تولید رسید. گراند ویتارا تنها محصول شاسی بلند ایران خودرو است و ظاهرا بازار نیز روی خوش به آن نشان داده که این شرکت تولیدش را در مقایسه با ۶ ماه اول سال گذشته، ۱۷ برابر کرده است و قصد دارد تا پایان امسال بیش از ۶هزار دستگاه از این خودرو را تولید کند.
تیراژ اندک با کیفیتترین خودرو
هرگاه سواری مرسدس بنز در ارزیابی کیفی ماهانه خودروهای تولید داخل جا گرفته، رتبه اول را به خود اختصاص داده و کمترین امتیاز منفی را داشته است. این محصول هماکنون در خط تولید ایران خودرو به مونتاژ میرسد و رقم آن طی شش ماه نخست امسال ۷۹ دستگاه است. در حالی که طی مدت مشابه سال گذشته تنها ۴۶ دستگاه سواری مرسدس بنز در ایران خودرو مونتاژ شد. هرچند که قرار است طبق برنامه، ۵۵۰ دستگاه از این محصول مونتاژ شود اما با توجه به تیراژ اندک فعلی آن بسیار بعید به نظر میرسد ایران خودرو بتواند این برنامه را طی سال جاری عملی کند.
زانتیا را کلیک نکنید
اگر این روزها سری به سایت فروش اینترنتی سایپا زده و زانتیا را کلیک کرده باشید، نتیجهای نمیگیرید و تا چند ماه آینده هم نخواهید گرفت. ظاهرا تولید این محصول بهرغم آنکه طی شش ماه نخست امسال و در مقایسه با سال گذشته ۳/۱۸درصد رشد داشته، اما انبارهای سایپا خالی از این محصول شدهاند. این در حالی است که سایپا قصد دارد اواسط سال ۸۹ با این خودروی مونتاژی محبوب و پرفروشش وداع کرده و برندی دیگر از سیتروئن فرانسه را به ایران بیاورد. چرا که تامین قطعات زانتیا تنها تا دو سال دیگر امکانپذیر است. سایپا میخواهد تا پایان امسال ۱۲هزار دستگاه از این خودرو را به تولید برساند.
ریو، رکورددار سایپا
ریو دیگر محصول مونتاژی سایپا هم از لحاظ حال و روز فروش اینترنتی، چندان دست کمی از زانتیا ندارد. این محصول کرهای طی شش ماه نخست امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴/۳۳درصد رشد را تجربه کرد که از این لحاظ در سایپا رکورددار به حساب میآید. تولید ۱۶هزار، دستگاه ریو در برنامه امسال جای گرفته است.
پراید میرود؟!
هرچند بسیار تکراری به نظر میرسد اما پراید طی شش ماه نخست امسال باز هم رکورد تولید را به خود اختصاص داد و سایپا و پارس خودرو با تولید ۲۲۵هزار و ۹۹۸ دستگاه از این محصول کمکیفیت طی بازه زمانی مذکور، ۱/۵درصد رشد را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند. در این بین سایپا ۱۳۲هزار و ۲۵۸ دستگاه پراید و پارس خودرو نیز ۹۳هزار و ۷۴۰ دستگاه از این یادگار شرکت کیا کره را به تولید رساندند که به ترتیب از رشد ۸/۳ و ۱/۷درصدی این دو شرکت در زمینه تولید پراید حکایت میکند. مسوولان سایپا معتقدند چون از پراید استقبال میشود پس تولید آن فعلا قابل توجیه است در حالی که شنیدهها خبر از خروج آن طی سال ۸۹ میدهند. قرار است تا پایان امسال بیش از ۴۰۵هزار دستگاه پراید در کشور تولید شود.
تولید کند تندر
در حالی که پارسخودرو پیشفروش مرحله سوم تندر-۹۰ را آغاز کرده و ایرانخودرو نیز احتمالا طی پاییز امسال تعهدات مرحله اولش به پایان میرسد تا پایان ششماه ابتدایی سالجاری تنها ۲۵هزار و ۲۵۸دستگاه از این محصول، تولید شده که ۱۳هزار و ۸۸۴دستگاه آن به ایرانخودرو اختصاص دارد و مابقی نیز سهم پارسخودرو به حساب میآید. هر چند میزان تولید تندر طی سالجاری از شرایط بهتری نسبت به سال گذشته برخوردار است، اما هنوز هم نمیتوان در این باب رضایت داشت و وضعیت تولید این محصول فرانسویالاصل را عادی تلقی کرد. البته پارسخودرو، تولید ۸۵هزار دستگاه و ایرانخودرو نیز حدود ۴۲هزار دستگاه تندر-۹۰ را در برنامه امسال خود پیشبینی کردهاند که با توجه به شرایط فعلی و نوسان تامین قطعات تندر، چندان نمیتوان امیدی به تحقق این برنامه داشت.
ماکسیما، عادی
ماکسیما همانند ماههای گذشته وضعیت عادی تولیدش را پشت سر میگذارد و پارسخودرو در زمینه مونتاژ آن طی ششماه نخست امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ۴/۱۴درصد رشد دست یافت. این محصول هماکنون به خاطر هزینههای جانبی که مشتریان باید برای خریدش تقبل کنند در بازار ارزان شده و قیمت آن با کارخانه یکسان است.
گامهای لرزان مگان
مسوولان پارسخودرو همچنان اصرار دارند که تا پایان سالجاری ۸هزار مگان را در خط تولیدشان مونتاژ کنند، این در شرایطی است که تا پایان شهریورماه امسال تنها ۵۷۸ دستگاه از این محصول روز اروپا به مونتاژ رسیده است. هماکنون نیاز بازار مگان از طریق واردات تامین میشود و گویا قرار است چندی دیگر مگانهای مونتاژی پارسخودرو با قیمتی پایینتر به بازار عرضه شود که این موضوع تاثیر بسزایی در کاهش قیمت مگانهای وارداتی طی مدت اخیر گذاشته است.
ارسال نظر