رویداد
مالیات بر ارزش افزوده،قیمت خودرو را افزایش نمیدهد
ایسنا - با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنعت خودرو و قطعهسازی،خودرو گران نخواهد شد.
احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان افزود: تا قبل از مهر ماه امسال خودروسازان مجبور بودند که سهدرصد از قیمت فروش خودرو خود را به عنوان کالای نهایی برای خودروهای سواری و وانتدوکابین و سهدرصد به عنوان عوارض شمارهگذاری پرداخت کنند که در این باره با مشکلاتی روبهرو بودند.
وی افزود: در این میان از برخی قطعات خودرو تجمیع عوارض دریافت میشد که موجب افزایش قیمت تمام شده خودروساز شده بود؛ به عنوان مثال برای کولر سهدرصد تجمیع عوارض دریافت میشد که خودروساز نیز مجبور به پرداخت این مالیات مضاعف بود که طی پیگیریهای انجام شده مشخص شد که کولر نباید به عنوان کالای نهایی محسوب و از آن مالیات گرفته شود.
نعمتبخش ادامه داد: در سیستم مالیات بر ارزش افزوده فعلی از سهدرصد مالیات ۵/۱درصد را عوارض شهرداری و ۵/۱درصد را مالیات بر ارزش افزوده تشکیل داده که به وزارت اقتصاد و دارایی تعلق میگیرد. در مجموع نیز این سهدرصد از خریدار خودرو دریافت میشود.
به گفته وی در تعیین مالیات نهایی خودروساز،سهدرصد از قیمت فروش خودرو محاسبه که این رقم نیز علاوه بر قیمت خودرو از خریدار دریافت میشود. ولی خودروساز پس از تجمیع مالیاتی که قطعهسازان و تامینکنندگان قطعه پرداخت کردهاند،از مالیات بر ارزش افزوده کلی کالای نهایی کم کرده و باقی مانده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به وزارت اقتصاد و دارایی میپردازند.
وی در این زمینه با ارائه مثالی اظهار کرد: مثلا وقتی قرار است که یک ریختهگر روی یک قطعه خام میللنگ کار کند و ۱۰۰هزار تومان به عنوان هزینه مواد اولیه پرداخت کند، سهدرصد از آن را باید به عنوان مالیات بر ارزش افزوده (یعنی ۳۰۰۰ تومان) بپردازد؛ یعنی این مواد اولیه برای وی ۱۰۳هزار تومان تمام میشود.
وی افزود: با فرض اینکه وی این مواد اولیه را برای تهیه میللنگ ذوب کند و این کار ارزش آن مواد اولیه را به ۲۰۰هزار تومان برساند، در اینجا این طور به نظر میرسد که باید سهدرصد دیگر هم پرداخت کند(معادل ۲۰۶هزار تومان) ولی به دلیل اینکه سه هزار تومان قبلا پرداخت کرده بود از شش هزار تومانی که در مرحله بعد به قیمت تمام شده آن اضافه شده تنها سه هزار تومان را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکند. ولی کالای خود را با قیمت ۲۰۶هزار تومان برای تراشکار فاکتور میکند.
دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: حال اگر تراشکار با توجه به عملیاتی که روی میللنگ برای استفاده آن در موتور انجام میدهد ارزش کالارا به یکمیلیون برساند، طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده باید ۳۰هزار تومان مالیات بپردازد یعنی کالا را یکمیلیون و ۳۰هزار تومان برای قطعه ساز یا خودروساز فاکتور میکند، ولی به جای ۳۰هزار تومان ۲۴هزار تومان (دو تا شش هزار تومان از ۳۰هزار تومان کسر میشود) به همان دلیلی که به آن اشاره شد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میشود.
وی ادامه داد: حال اگر طبق این روند خودروساز قیمت محصول نهایی خود را ۱۵میلیون اعلام کند باید ۴۵۰هزار تومان آن را از مشتری بگیرد (سه درصد ۱۵میلیون تومان) یعنی محصول وی ۱۵میلیون و ۴۵۰هزار تومان به دست مشتری میرسد. ولی خودروساز با محاسبه مالیاتهایی که در واحدهای مختلف قطعهسازی روی یک قطعه از ماده خام تا تبدیل شدن آن به محصول نهایی در خودرو طی کرده است، تجمیع این مالیاتها را از ۴۵۰هزار تومان کسر و به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکند که تقریبا نسبت به چیزی که درگذشته تحت عنوان تجمیع عوارض دریافت میشد پرداختی آنها تفاوت چندانی نخواهد کرد.
ارسال نظر