گروه خودرو - همین که مدیرعامل ایران‌خودرو در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه می‌گوید:«سرچشمه مشکلات ما با پژو و رنو خط‌مشی سیاسی فرانسه است» یعنی اعتراف به وجود اختلاف میان بزرگ‌ترین خودروساز خاورمیانه و دو خودروساز بزرگ اروپا.

اختلافی که کم‌ پیش می‌آید طرفین، به وجود آن اعتراف کنند. ایران خودرویی‌ها پژو را شریک استراتژیک و ۲۰ ساله خود می‌دانند و مسوولان شرکت پژو نیز نه تنها ایران‌خودرو را بلکه بازار ایران را بسیار مهم و حیاتی ارزیابی می‌کنند، آن قدر حیاتی که شاید حتی فکر خروج از این بازار نیز ذهن مسوولان ارشد خودروساز بزرگ اروپا را، مغشوش و آشفته می‌کند. این شرکت فرانسوی سالانه حدود ۲۵۰هزار دستگاه از انواع محصولاتش را که عموما قدیمی و از رده، خارج شده‌‌اند، در ایران‌خودرو به تولید می‌رساند و استدلالش هم این است که چون مشتریان ایرانی، ۴۰۵ و پرشیا را می‌خواهند پژو تقصیری ندارد. از سوی دیگر بزرگ‌ترین خودروساز خاورمیانه هم گویی گریزی از پژو برایش متصور نیست و آن طور که پژویی‌ها در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی خودرو پاریس عنوان کردند، دو شرکت تا سال ۲۰۱۴میلادی پیوندشان قطع و جدایی‌ناپذیر است. تمامی اینها در حالی است که مدیرعامل ایران‌خودرو در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، دولت این کشور را به اتخاذ سیاست‌های نادرست متهم کرده و این سیاست‌ها را سرچشمه مشکلات خودروسازان ایرانی با دو خودروساز بزرگ فرانسه دانسته است. منوچهر منطقی در ادامه مصاحبه‌اش گفته است این‌گونه برخوردهای سیاسی مانعی به حساب می‌آید سر راه فعالیت‌های اقتصادی مشترک با کشوری که سهم تولیدکنندگان فرانسوی از بازار آن، بین ۴۰ تا ۵۰درصد است، وی تاکید کرده که فرانسه بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود اما در کمال ناباوری، برخورد آنها در زمینه‌های مالی با ما، همانند برخورد با کشوری است با کمترین منافع مشترک.

اظهارات مدیرعامل ایران‌خودرو در شرایطی است که شرکت متبوع وی تیرماه امسال طی مراسمی، ۲۰ سالگی پیوندش با پژو را نیز جشن گرفت و هم خود منطقی و هم فلیپ کولن مدیرعامل شرکت فرانسوی از روابط ۲۰ ساله‌شان ابراز رضایت کرده و خواستار استراتژیک‌تر شدن و نزدیک‌تر شدن این روابط شدند. حتی مدیر عملیات بین‌الملل پژو نیز در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی خودرو پارس صراحتا در جمع خبرنگاران ایرانی تاکید کرد که پژو، بنگاهی اقتصادی به حساب می‌آید و کاری با سیاست ندارد. وی نیز از دوستی دیرین و نزدیک ایران‌خودرو و پژو گفت و این دوستی را حداقل تا سال ۲۰۱۴ برنامه‌ریزی شده و پایدار دانست. مدیرعامل ایران‌خودرو هرچند در طول مصاحبه‌اش با خبرگزاری فرانسه اشاره چندانی به رنو، خودروساز دیگر فرانسه نکرده اما از همان جمله ابتدایی وی می‌توان فهمید که ایران‌خودرو از باب تولید محصول مشترک تندر-۹۰ با رنو نیز رضایت ندارد و پیچ و خم فعلی تامین قطعات این محصول را زاییده سیاست‌های دولت فرانسه می‌داند. منطقی همچنین در طول گفت‌وگویش به تحریم‌های دولت فرانسه و تاثیر منفی آن در تولید ایران‌خودرو نیز اشاره کرد. اما در عین حال اظهار داشته است که ایران‌خودرو با وجود این تحریم‌ها نیز از پا نخواهد افتاد اما در عین حال گریزی از افزایش قیمت‌ها به دلیل وجود محدودیت‌های سیاسی نیست.