مدیرعامل شرکت رنو پارس اظهار داشت
در حق ال-۹۰ ایران ظلم شد
تاخیرهای به وجود آمده در تولید و تحویل تندر-۹۰ و عدم شفافسازی از سوی دستاندرکاران تولید این خودرو موجب ارائه نقطهنظرات مختلفی در این خصوص شده است. به طوری که شرکت رنو پارس قطعه سازان داخلی را مقصر اصلی در تاخیر تولید تندر-۹۰ دانسته و معتقد است که قطعهسازان داخلی به دلیل اینکه نتوانستهاند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند در تامین قطعات با مشکل مواجه شدهاند.
مژگان میرزایی
تاخیرهای به وجود آمده در تولید و تحویل تندر-۹۰ و عدم شفافسازی از سوی دستاندرکاران تولید این خودرو موجب ارائه نقطهنظرات مختلفی در این خصوص شده است. به طوری که شرکت رنو پارس قطعه سازان داخلی را مقصر اصلی در تاخیر تولید تندر-۹۰ دانسته و معتقد است که قطعهسازان داخلی به دلیل اینکه نتوانستهاند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند در تامین قطعات با مشکل مواجه شدهاند. از سوی دیگر خودروسازان داخلی نیز شرکت رنو پارس را مقصر اصلی تاخیر در تولید تندر-۹۰ میخوانند و معتقدند که این شرکت به دلیل عدم برنامهریزی صحیح نتوانسته قطعات مورد نیاز خود را به موقع تامین کند. به گفته خودروسازان، شرکت رنو قالبهای مورد نیاز تولید تندر-۹۰ را تنها در اختیار یک شرکت قطعهساز قرار داده که این امر موجب به وجود آمدن اختلاف در تولید شده است. اما کارشناسان معتقدند که علاوه بر عوامل مذکور انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و همچنین دستور توقف تولید این خودرو توسط وزیر صنایع و معادن وقت موجب شد که تولید این خودرو با مشکل مواجه شود به طوری که تداوم انتقادها به قرارداد تندر-۹۰ حتی پس از تایید مجلس مبنی بر اینکه قرارداد این خودرو هیچ ایرادی ندارد موجب بلاتکلیفی شرکای قطعه ساز خارجی و عدم سرمایهگذاری به موقع این قطعهسازان شده به همین دلیل این قطعهسازان نتوانستند قطعات مورد نیاز را به موقع تامین کنند.
با برگزاری نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۰۸ فرصتی به دست آمد تا خبرنگاران بتوانند پس از دو سال از زمان آغاز تولید خودروی تندر-۹۰ در کشور گفتوگویی هر چند کوتاه با میشل کربل مدیرعامل شرکت رنو پارس صورت دهند فرصتی که طی این مدت در ایران حاصل نشده بود اما در نمایشگاه ۲۰۰۸ پارس حاصل شد.
مدیرعامل شرکت رنو پارس که از انعکاس اخبار قبلی در خصوص تولید تندر-۹۰ در کشور ابراز نارضایتی میکرد، معتقد است که در حق این خودرو در کشور ظلم شده و جراید تنها به جنبههای منفی تندر-۹۰ پرداختهاند و از لحاظ کیفی این خودرو را مورد ارزیابی قرار ندادهاند.
کربل در پاسخ به این پرسش که چرا از برنامه در نظر گرفته شده برای تولید این خودرو در ایران جا ماندهایم میگوید: این که ما از برنامه تولید تندر-۹۰ عقب هستیم واقعیت دارد،اما شرکت رنو پارس به طور جدی با شرکتهای خودروساز در حال فعالیت است تا بتواند این مشکل را برطرف کند بهطوریکه میتوان گفت طی دو هفته گذشته بخش اعظمی از مشکلات برطرف شده است و خودروسازان تا حدودی توانستهاند به برنامههای خود در تولید دست پیدا کنند.
وارد دعوای شرکتهای خودروساز نمیشوم
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش نیز که شرکتهای خودروساز مدعی هستند که شرکت رنو پارس به هنگام تحویل قطعه برخی از قطعات را به خودروسازان تحویل نمیدهند که این امر موجب شده تولید با تاخیر مواجه شود اظهار داشت: من وارد دعوای شرکتهای خودروساز نمیشوم اما به این نکته اشاره میکنم که تاکنون تولید هیچ خودرویی را به دلیل کمبود قطعه از دست ندادهایم اما مشکل تولید برخی از قطعات در ایران است، زیرا برخی قطعات از کیفیت لازم برخوردار نبوده و شرکت رنو پارس نیز هیچوقت در زمینه کیفیت کوتاه نیامده که این امر تا حدودی مشکلساز شده است.
به گفته کربل،برخی از قطعهسازان داخلی نتوانستهاند طی این مدت استانداردهای مورد نظر رنو را پاس کنند. وی در این زمینه ادامه میدهد: برای برطرف کردن مشکل قطعه سازان ایرانی مهندسانی را از رنو به آنها معرفی کردیم تا با برگزاری برخی دورهها مشکل فنی این دسته از قطعهسازان برطرف شود.
وی در ادامه میگوید: مشکل مالی قطعهسازان ایرانی یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن تاخیر در تولید تندر-۹۰ بوده بهطوری که قطعهسازان داخلی در حال حاضر برای تامین مواد اولیه تا حدودی با مشکل مواجه هستند که این امر موجب میشود نتوانند قطعات تولیدی خود را به موقع تحویل دهند.
ارائه خدمات پس از فروش با مشکل مواجه است
علاوه بر مشکلات به وجود آمده در تولید تندر-۹۰ در حال حاضر خدمات پس از فروش این خودرو نیز با مشکل مواجه شده بهطوریکه نمایندگیهای خدمات پس از فروش دو شرکت ایرانخودرو و سایپا در حال حاضر با کمبود قطعه برای ارائه خدمات مواجه هستند که این امر موجب شده خودروها مدتزمان طولانی را در نمایندگیها در انتظار قطعه بمانند.
کربل در خصوص مشکلات به وجود آمده در ارائه خدمات پس از فروش تندر-۹۰ میگوید: علاوه بر مشکلات به وجود آمده در تولید در خصوص ارائه خدمات پس از فروش نیز با مشکل مواجه هستیم که برای برطرف کردن این مشکل ما از نمایندگیها خواستیم که تعداد خودروهای معطل قطعه را به شرکت اعلام کنند تا بتوانیم آمار این خودروها را کاهش دهیم.
کربل در ادامه میگوید: قطعات مورد نیاز برای ارائه خدمات پس از فروش رنو و نیز برخی دیگر از قطعات جهت تولید، از سوی قطعهسازان داخلی تامین میشود که در حال حاضر با هر دو تامین کننده مشکل داریم اما در تلاش هستیم که این مشکل هر چه سریعتر برطرف شود تا دارندگان این خودرو با مشکل خدمات پس از فروش مواجه نشوند.
در خصوص قیمت نظری نداریم
یکی دیگر از مباحث مطرح شده با مدیر شرکت رنوپارس قیمت خودروی تندر-۹۰ بود. این خودرو که در ابتدا قرار بود به عنوان خودروی ارزان در بازار عرضه شود به دلیل افزایش نرخ یورو و مواد اولیه تبدیل به خودرویی با قیمت متوسط شد با این حال شرکتهای سازنده این خودرو مدعی هستند که تولید این خودرو با حاشیه ضرر بسیار عرضه میشود و برای برطرف کردن این مشکل پیشنهاد افزایش قیمت این خودرو را به شورای سیاستگذاری خودرو دادهاند. اما هنوز این شورا به پیشنهاد خودروسازان جوابی نداده است. از سوی دیگر شرکت رنو در واکنش به افزایش قیمت این خودرو اعلام کرده بود که با افزایش قیمت این خودرو مخالف است.اما میشل کربل در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت این خودرو در بازار افزایش یافته و آیا شرکت رنو با این افزایش قیمت موافق است یا خیر؟ میگوید: علت افزایش قیمت تندر-۹۰ افزایش نرخ یورو و تاخیر در زمان تولید این خودرو بوده است.
وی در ادامه افزود: اما در خصوص قیمتی که به دست مصرف کننده میرسد شرکت رنو پارس هیچ نظری ندارد زیرا قیمت خودرو توسط شورای سیاستگذاری خودرو به تصویب رسیده و شرکت رنو در این رابطه اظهار نظر نمیکند.
ارسال نظر