ایسنا - با گذشت بیش از دو هفته از آغاز اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، سازمان امور مالیاتی اقدام به برگزاری جلسه‌ای برای آشنایی قطعه‌سازان خودرو با این قانون در محل شرکت ساپکو کرد.

در این جلسه که معاون نظام مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور و معاون فنی و حقوقی سازمان حضور داشتند طی مدت زمانی نزدیک به چهار ساعت جوانب مختلف قانون مالیات بر ارزش افزوده تبیین شد. عمده سوالات قطعه‌سازان درباره چگونگی پرداخت سه درصد مالیات بر ارزش افزوده آنها در مواقعی بود که طلب‌شان از مشتری دیرتر از سه ماه پرداخت می‌شد. آنها تاکید می‌کردند: در صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی عمدتا طلب قطعه‌سازان در یک دوره زمانی با میانگین چهار تا شش ماه پرداخت می‌شود اما سازمان امور مالیاتی سر سه ماه خواهان وصول طلب خود است؛ حال در موقعی که پولی به دست قطعه‌ساز نرسیده است باید سه درصد از نقدینگی تولید، تقدیم سازمان امور مالیاتی شود که این امر رکود تولید را در پی دارد.

در حالی که مودیان از پاسخ‌های مسوولان سازمان مالیاتی قانع نشده بودند مسوولان سازمان به مواردی اشاره می‌کردند که خود قطعه‌ساز مواد اولیه‌ای را به صورت قسطی و چکی خریداری می‌کند و آن وقت این موضوع فروش چکی برای آن‌ها جبران می‌شود اما اعضای انجمن قطعه‌سازان خودرو تاکید داشتند که تاخیر آن‌ها برای پرداخت سه درصد مالیات بر ارزش افزوده تا زمان وصول طلب آن‌ها از خریدار پذیرفته شود.

مسوولان سازمان امور مالیاتی همچنین اعلام کردند در مواردی که مواد اولیه به صورت امانی وارد کارگاه می‌شود به شرط ثبت در دفتر با عنوان امانی، مالیات بر ارزش افزوده از مواد اولیه دریافت نمی‌شود و این سه درصد تنها به حق‌العمل‌ و دستمزد تعلق می‌گیرد. با این حال به نظر می‌رسد که وصول سه درصد مالیات بر ارزش افزوده از فروش‌های چکی به عنوان یک خلأ در این قانون وجود دارد و راهکاری برای رفع آن اندیشیده نشده است.