سرمایهگذاری کلان جنرالموتورز برای تولید خودروی آینده
در شرایطی که بحران اقتصادی جهان و کاهش ارزش دلار در برابر دیگر واحدهای پولی دنیا بسیاری از شرکتها را به مرحله ورشکستگی کشانده است هنوز برخی از شرکتهای دنیا با بهرهگیری از نیروی خلاقیت خود درصدد کسب سود از شرایط ایجاد شده هستند.
مونا مشهدی رجبی
در شرایطی که بحران اقتصادی جهان و کاهش ارزش دلار در برابر دیگر واحدهای پولی دنیا بسیاری از شرکتها را به مرحله ورشکستگی کشانده است هنوز برخی از شرکتهای دنیا با بهرهگیری از نیروی خلاقیت خود درصدد کسب سود از شرایط ایجاد شده هستند. یکی از این شرکتها، شرکت بزرگ و مطرح جنرالموتورز است. این شرکت که در سال ۱۹۰۸ میلادی تاسیس شده در سال ۲۰۰۸ میلادی از نظر سطح فروش تولیدات، رتبه اول را در میان شرکتهای خودروسازی جهان به دست آورد. این شرکت که هماکنون توسط ریک واگونر هدایت میشود در سال گذشته درآمدی بالغ بر ۱۸۱میلیارد دلار آمریکا را کسب کرد. اما با وجود اینکه هماکنون جایگاه برتری در جهان و در میان خودروسازهای جهانی دارد هنوز در حال مطالعه و ارائه طرحهای تازه برای توسعه بازار و تامین نیازهای مصرفکنندگان آینده است. اسپنسر میشل یکی از خبرنگاران مطرح اشپیگل مصاحبهای با ریک واگونر مدیرعامل شرکت جنرالموتورز آمریکا انجام داده است که در زیر میبینید:
با توجه به شرایط بحرانی اقتصاد جهانی که سبب شد شرکت جنرالموتورز نیز همچون دیگر شرکتهای صنعتی مجبور به تعدیل نیرو شود و مدتها با زیان مالی روبرو باشد چرا تصمیم به سرمایهگذاری در پروژه بزرگ ولت (خودروهای الکتریکی) گرفتید؟ آیا این سرمایهگذاری همچنان ادامه مییابد تا به نتیجه قطعی برسد یا اینکه در صورت زمان بر و هزینه بر شدن، بدون رسیدن به نتیجه قطعی متوقف خواهد شد؟
اول به سوال آخر شما پاسخ میدهم. پاسخ من این است که جنرالموتورز قطعا این سرمایهگذاری را ادامه میدهد و تا زمانیکه به نتیجه مطلوب نرسیده باشد از ادامه این کار باز نمیماند.اما دلیل ما برای این سرمایهگذاری کلان آینده نگری است. جنرالموتورز بر این باور است که نسل خودروهای آینده و نیاز مصرفکنندگان آنها با امروز تفاوت زیادی خواهد داشت و ما این سرمایهگذاری را برای روزی انجام میدهیم که قیمت بنزین به حدی برسد که هیچ کس توان خرید آن برای خودروی شخصی را نداشته باشد. مسائلی از قبیل توسعه باتریها و استفاده از باتریها در اتومبیل که در طرح ولت یا خودروهای الکتریکی وجود دارد از مسائل ضروری در صنعت خودروسازی تا ۱۰۰ سال آینده است.
شما میگویید این تکنولوژی تازه نیاز واقعی صنعت خودروسازی جهان تا ۱۰۰ سال آینده است.ولی در مورد زمانی که اولین خودروهای الکتریکی در جهان تولید شود سخنی نمیگویید. به نظر شما چه زمانی باید منتظر به نتیجه رسیدن تحقیقات شما و ساخت اولین خودروی الکتریکی حتی در سطح آزمایشگاهی باشیم؟
ما امیدواریم تا سال ۲۰۱۰ تحقیقاتمان به پایان برسد و ساخت این نسل جدید از خودروها را آغاز کنیم. منظور من از مطرح کردن ۱۰۰ سال این بود که جهان حداقل صد سال دیگر میتواند از انرژی فسیلی برای به حرکت درآوردن وسایل نقلیه خود استفاده کند ولی بعد از این زمان دیگر انرژی فسیلی وجود ندارد و یا اگر وجود داشته باشد نمیتوان آن را برای به حرکت درآوردن اتومبیلها استفاده کرد.
شما هنوز هم خودروهای بنزینی تولید میکنید. آیا تولید این خودروها در آینده نیز ادامه خواهد داشت یا اینکه دوره آنها تمام میشود؟
من در این مورد زیاد مطمئن نیستم ولی با توجه به مطالعاتی که انجام شده است تصور میکنم در آیندهای نسبتا دور (حداقل نیم قرن آینده) تولید خودروهای بنزینی در جهان ادامه داشته باشد. اما اگر بخواهیم از وابستگی به نفت و فرآوردههای نفتی بکاهیم، میتوانیم از تکنولوژیهای تازه استفاده کنیم و راه را برای تغییر باز کنیم. در سالهای اخیر ما شاهد رشد سریع تکنولوژی در جهان بودیم و امیدواریم که با کمک آنها بتوانیم وابستگی خود به نفت را در صنعت خودروسازی به حداقل برسانیم تا جهان بتواند پاسخگوی نیاز روز افزون کشورهای در حال توسعه از قبیل چین و هند باشد و نیاز انرژی آنها را تامین کند.
از نظر شما خودروهای هیدروژنی برای عرضه انبوه به بازار مصرف بهتر هستند یا خودروهای الکتریکی و یا خودروهای هیبریدی الکتریکی - هیدروژنی ؟
از نظر من هر سه بسیار خوب هستند زیرا از هر یک از آنها در شرایط خاصی میتوان استفاده کرد. به عبارت دقیقتر تکنولوژیهای متفاوت در شرایط خاص بهترین گزینه هستند و باید هر سه در بازار موجود باشند. برخی از این خودروها برای مصرف در شهرها مناسب هستند برخی برای روستا و برخی برای حومه شهرها. ولی ما نمیدانیم کدام تکنولوژی برای کدام شرایط کاربرد بهتری دارد و برای تفکیک آن باید مطالعات بیشتری انجام دهیم.
شرکت جنرالموتورز با تمام توان خود در ساخت خودروهایی که با سوختهای جایگزین کار میکنند سرمایهگذاری و مطالعه کرده است. اما برای مدت زمان طولانی مردم آمریکا از این شرکت گلهمند بودند که تولیدات این شرکت نتوانسته است حجم زیادی از مصرفکنندگان را به خود جذب کند. نظر شما در مورد این انتقاد چیست؟
ما همیشه مشغول تولید خودروها و کامیونهایی بودیم که مردم بخواهند آن را خریداری کنند. هم اکنون نیز چیزی تغییر نکرده است و تنها مسالهای که متفاوت با قبل است تغییر قیمت نفت و به دنبال آن بنزین است. به هر حال من در نظر ندارم وقت زیادی برای بررسی گذشته یا به تعبیر مصطلح در صنعت خودروسازی دنده عقب رفتن و دیدن حوادث در آینه جلو راننده اختصاص دهم. مساله من و شرکت جنرالموتورز، آینده است و ما باید خود را برای تغییرات آینده آماده کنیم تا بتوانیم در این صنعت همچنان با اقتدار ظاهر شویم.
به نظر شما استقبال از کدام نسل از خودروها بیشتر خواهد بود ؟
من معتقدم استقبال از خودروهایی بیشتر است که استفاده از آنها هزینه کمتری برای مصرفکننده داشته باشد و در عین حال مصرفکننده بتواند با آرامش بیشتری از آن استفاده کند. به همین دلیل ما در حال مطالعه روی تمامی تکنولوژیهای جدید خودروسازی هستیم تا بتوانیم این فاکتورهای جذابکننده را در آنها قرار دهیم.
منبع: auto industry
ارسال نظر