گروه خودرو - فروش خودروهای دست‌دوم به جای خودرو صفر کیلومتر، با واردات شناسنامه‌ای خودرو در کشور رواج پیدا کرد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مقررات موجود مبنی براینکه هرشخص حقیقی یا حقوقی با شناسنامه افراد، مبادرت به ورود پنج دستگاه خودروخارجی می‌کند، از ابتدا مورد سوءاستفاده برخی دلالان خودرو قرار گرفت.

به‌طوری که باتوجه به سودآور بودن این خرید و فروش که در کوتاه‌مدت صورت می‌گیرد، برخی از سوءاستفاده‌کنندگان، واردات خودرو از کشورهای حوزه خلیج‌فارس را رونق داده که بعضا در بسیاری از این موارد مشاهده می‌شد که خودرو دست‌دوم و یا دارای اشکال است.

اگر این گفته کارشناسان را مبنی بر اینکه واردات ۵۰درصد از خودروهای خارجی توسط اشخاص حقیقی یا نمایشگاه‌داران و با استفاده از شناسنامه افراد صورت می‌گیرد قبول کنیم، بنابراین افزایش تخلف را نیز از این مسیر واردات باید بپذیریم. اما ظاهرا تخلف و تقلب در این راه منحصر به اشخاص حقیقی یا برخی از نمایشگاه‌داران نیست چرا که روز گذشته سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان از تقلب یک شرکت انحصاری وارد کننده خودروهای خارجی در این زمینه خبر داده است.

در گزارش سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان آمده است که یک شرکت انحصاری واردکننده خودرو به‌دلیل فروش خودروهای تقلبی توسط بازرسان ویژه سازمان حمایت به تعزیرات حکومتی معرفی شد.

این سازمان ادامه داده که درپی دریافت شکواییه‌ای مبنی بر انجام تعمیرات غیراستاندارد روی بدنه خودروهای مشتریان و همچنین فروش خودروهای تعمیری به جای خودروهای صفر کیلومتر، بازرسان ویژه این سازمان طی تحقیقات صورت گرفته از یک شرکت واردکننده خودروهای خارجی و بررسی تمامی سوابق و مدارک موجود از قبیل اسناد فروش، کارت‌های سرویس و صورت حساب‌های تعمیرات خودرو در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶دریافتند که تعداد ۱۴۹دستگاه خودرو صفر کیلومتر که به دلایل نامعلوم دچار آسیب‌دیدگی قسمت‌های مختلف بدنه شده‌اند پس از انجام تعمیرات کلی یا جزئی از قبیل صافکاری، نقاشی و ... بدون آگاهی و اطلاع قبلی به مشتریان فروخته شده است.

این گزارش حاکی است پس از انجام بررسی‌های کارشناسی شرکت مذکور به اتهام گرانفروشی و تقلب در فروش ۱۴۹دستگاه خودرو خارجی با پرونده تخلف متشکله به ارزش ۲۷۳۸۴۰۱۳۳۵ریال جهت صدور رای به‌صورت خارج از نوبت به تعزیرات حکومتی معرفی گردید.