طراحی و ساخت نوعی خودروی هیبریدی الکتریکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
واحد مرکزی خبر- نوعی خودروی الکتریکی هیبریدی در مقیاس آزمایشگاهی و با قابلیت تنظیم خودکار میزان تولید برق ژنراتور و همچنین تطبیق با شتاب مورد نیاز خودرو، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و ساخته شد. فرید رضا بیگلری، مجری طرح و عضو هیات عملی دانشکده مکانیک، ساخت خودروهای هیبریدی الکتریکی را راهی برای کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا ذکر کرد و گفت: تاکنون انواع مختلفی از خودروهای هیبریدی الکتریکی ساخته و برخی انواع آن م در بعضی کشورها به بازار عرضه شده است.
وی افزود: در این طرح برای بهینهسازی کارکرد این خودروها به جای استفاده از یک موتور الکتریکی یا همزمان با موتور بنزینی، یک دستگاه موتور بنزینی تولیدکننده برق و باتریهای قابل شارژ به کار رفته است.
بیگلری برتری این روش را امکان استفاده از برق مستقیم یا همزمان ژنراتور و باتری، شارژ باتری در زمان توقف خودرو در ترافیک، چهار راهها و توقفگاهها ذکر کرد و گفت: با نصب کنترلکننده الکترونیکی و سنجش میزان برق باتریها و نیاز خودرو در سرعتها و شرایط مختلف، ژنراتور به صورت خودکار روشن یا خاموش و به میزان مورد نیاز شتاب میگیرد.
وی افزود: هماکنون این خودرو در مرحله آزمایشگاهی است و آزمونهای حرکتی و جاده را با موفقیت طی کرده است ولی برای ساخت نمونه صنعتی آن به حدود ۵ سال تحقیق و کار نیاز وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر میزان صرفهجویی قابل توجه در این خودروها را در شهرها دانست و گفت: در خارج از شهر به علت دارا بودن وسایل اضافه در مقایسه با موتور بنزینی مصرف بالاتر است اما در یک مقایسه نسبی و در مجموع ۳۰درصد کاهش مصرف با کاربرد این خودروها در دو محیط داخل و خارج از شهر انتظار میرود.
وی افزود: در توقف چراغ قرمزها و ترافیکهای شهری، در حالی که خودروهای بنزینی با دور کم علاوه بر سوخت بنزین، آلایندههای بیشتری در مقایسه با سرعت و دور بهینه تولید میکنند، خودروهای هیبریدی الکتریکی نیازی به مصرف سوخت ندارند و همین امر موجب صرفهجویی قابل توجه میشود.
ارسال نظر