اجرای طرح توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی:
حلاوتی که چشیده نمیشود
مژگان میرزایی - با نزدیک شدن به فصل پاییز و بازگشایی مدارس دیدن قطار اتوبوس و تاکسیهای آماده به تحویل همچون سال گذشته در جاده مخصوص کرج برای ترددکنندگان در این جاده باز هم تکرار شد.
عکس: حمید جانیپور
مژگان میرزایی - با نزدیک شدن به فصل پاییز و بازگشایی مدارس دیدن قطار اتوبوس و تاکسیهای آماده به تحویل همچون سال گذشته در جاده مخصوص کرج برای ترددکنندگان در این جاده باز هم تکرار شد.
سال گذشته ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت (ستاد تبصره ۱۳ سابق) در همین فصل اقدام به راهاندازی قطار اتوبوسها و تاکسی در جاده مخصوص کرج کرد تا به این طریق روند اجرایی طرح توسعه ناوگان حملونقل عمومی که از اهداف این ستاد بود را به معرض نمایش گذارد.
طی دو هفته گذشته جاده مخصوص کرج باز هم شاهد صف طویلی از تاکسی اتوبوس و «ون» تولیدی دو شرکت ایرانخودرو و سایپا بود که در دو برنامه جداگانه برای بازدید به معرض نمایش گذاشته شدند. در این دو برنامه در مجموع ۶هزار و ۹۰۰دستگاه اتوبوس، تاکسی و «ون» به ناوگان حملونقل عمومی کشور افزوده شد که بخش قابلتوجهی از آن قرار است، به سایر استانها واگذار شود.
اما با وجود واگذاری تعداد قابلتوجهی تاکسی، اتوبوس و ون در سال گذشته با آغاز فصل سرما، مردم از کمبود ناوگان حملونقل عمومی گلایهمند بودند به طوری که این مشکل در سال گذشته و با وجود تزریق چندین هزار دستگاه تاکسی و اتوبوس و ورود «ون» برای اولین بار به عنوان وسیله نقلیه عمومی به ناوگان حملونقل عمومی کشور و به دلیل اجرای طرح سهمیهبندی سوخت بیش از سالهای گذشته احساس شد.
به طوری که سردار محمد رویانیان رییس ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت در مراسم روز گذشته اعتراف کرد که هنوز اثر شیرین طرح توسعه ناوگان حملونقل عمومی از سوی مردم احساس نشده است و مشکل ناوگان همچنان باقی است.
از سوی دیگر به گفته برخی کارشناسان مشکل ناوگان حملونقل عمومی تنها با تزریق تاکسی، «ون» و یا اتوبوس برطرف نشده بلکه باید ناوگان حملونقل ریلی را به مرور جایگزین ناوگان حملونقل جادهای کرد تا به این طریق بتوان مشکل این ناوگان را برطرف کرد.
تزریق ۳۴۰۰ دستگاه وسیله نقلیه عمومی به ناوگان حملونقل در مراسم روز گذشته که با حضور سردار محمد رویانیان، رییس ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت و مدیران دو شرکت سایپا و ایرانخودرو برگزار شد، سههزار دستگاه تاکسی، ۱۵۰دستگاه اتوبوس و ۳۰۰دستگاه ون تولیدی شرکت سایپا به ناوگان حملونقل عمومی کشور تحویل شد که با توجه به تحویل همین تعداد تاکسی و اتوبوس از سوی ایرانخودرو در مجموع ۶هزار و ۹۰۰دستگاه اتوبوس و تاکسی به ناوگان حملونقل عمومی کشور افزوده شده که با توجه به اجرای این طرح باید امیدوار بود که مشکل ناوگان حملونقل عمومی کشور در سالجاری برطرف شود.
در مراسم روز گذشته مهرداد بذرپاش، مدیرعامل شرکت سایپا درخصوص اقدامات صورت گرفته توسط این شرکت برای اجرای طرح توسعه ناوگان و حملونقل عمومی کشور گفت: شرکت سایپا در راستای اجرای برنامههای ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت که در سه حوزه تعریف شده یعنی طرح نوسازی خودروهای فرسوده، توسعه ناوگان تاکسیرانی و طرح نوسازی تاکسیهای فرسوده شرکت داشته که به همین منظور تاکنون در مجموع ۱۱۵هزار دستگاه خودروی فرسوده و ۱۴هزار دستگاه تاکسی فرسوده توسط این شرکت نوسازی شده و ۱۱هزار و ۵۰۰دستگاه تاکسی جدید نیز جهت توسعه به ناوگان تاکسیرانی کشور تحویل شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: در سالجاری شرکت سایپا وعده تحویل ۴۰هزار دستگاه تاکسی را برای توسعه و نوسازی ناوگان داده که در صورت نیاز این ستاد میتوانیم بیش از تعهداتمان نیز خودرو به ناوگان تحویل دهیم.
طعم طرح توسعه هنوز چشیده نشده است
طرح توسعه ناوگان حملونقل عمومی کشور که همزمان با اجرای طرح سهمیهبندی سوخت در دستور کار ستاد مدیریت حملونقل مصرف سوخت قرار گرفت هنوز نتوانسته گره مشکل ناوگان حملونقل عمومی کشور را برطرف کند به طوری که سال گذشته و با وجود تحویل تعداد قابل توجهی تاکسی و اتوبوس از سوی دو شرکت ایرانخودرو و سایپا به ناوگان حملونقل عمومی کشور باز هم در فصل زمستان کمبود وسایل حملونقل عمومی احساس میشد. در سالجاری نیز طرح توسعه ناوگان همچنان در دستور کار ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت قرار دارد اما آیا با آغاز فصل سرما مشکل سالهای گذشته باز هم تکرار خواهد شد یا خیر؟
به گفته بذرپاش با وجود تحویل تعداد زیادی تاکسی و اتوبوس از طرف دو شرکت ایرانخودرو و سایپا هنوز مردم شیرینی توسعه ناوگان را نچشیدهاند که این امر به دلیل عدم وجود سیستم نظارتی در ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت است.
بذرپاش در این مراسم به مسوولین ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت پیشنهاد داد که با در نظر گرفتن واحد نظارتی در این ستاد بتواند توزیع تاکسیها و اتوبوسها را کنترل کند تا مردم بتوانند شیرینی توسعه ناوگان حملونقل عمومی را بچشند.
سردار رویانیان نیز در این مراسم درخصوص اینکه چرا توسعه ناوگان حملونقل عمومی در کشور احساس نمیشود، گفت: من هم معتقد هستم که مردم شیرینی این طرح را هنوز نچشیدهاند اما علاوه بر تزریق اتوبوس، تاکسی و «ون» برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی باید چندین مولفه دیگر نیز مدنظر قرار گیرد تا مردم توسعه ناوگان را احساس کنند که ستاد در حال بررسی این مولفهها است تا طرح توسعه پیشرفت قابل توجهی داشته باشد.
رویانیان در خصوص مولفههای مذکور عنوان کرد: با توسعه شبکه راهها و یکپارچهسازی ناوگان حملونقل عمومی با رویکرد ترکیبی یعنی در نظر گرفتن تمام خودروهای عمومی برای ناوگان حملونقل عمومی کشور و مدیریت صحیح عرضه حملونقل بر مبنای تقاضای ناوگان و توسعه شبکه ریلی به طور مکمل میتوان تا حدودی اجرای طرح توسعه ناوگان را پیش برد که ما در حال بررسی برای اجرای این مولفهها هستیم.
مدیریت در خودروسازی کشور ایمنی محور است
سردار رویانیان در بخش دیگری از گفتههای خود در این مراسم و با عنوان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در خصوص مباحث مطرح شده طی هفتههای گذشته در خصوص عدم ایمنی خودروهای داخلی گفت: در ارتباط با بحث ایمنی خودروها من بارها گفتهام و در حال حاضر نیز بر آن تاکید میکنم که مدیریتی که هماکنون در سایپا و ایرانخودرو هست مدیریت ایمنی محور است که این باعث خوشحالی است.
وی در ادامه عنوان کرد: با این حال این وظیفه پلیس راهنمایی و رانندگی کشور است که خودروهای ناایمن را در کشور معرفی کند. سردار رویانیان در ادامه خبر از تاسیس مرکزی تحت عنوان ایساپول داد و افزود: طی جلساتی که با دو شرکت سایپا و ایرانخودرو طی هفته گذشته برگزار شد به این نتیجه رسیدیم که مرکزی را تحتعنوان ایساپول تاسیس کنیم تا این مرکز بتواند با همکاری دو شرکت سایپا و ایرانخودرو و پلیس راهنمایی و رانندگی کشور حوادث و مشکلات خودروهای داخلی را مورد بررسی قرار داده و نسبت به برطرف کردن این مشکلات اقدامات اساسی را صورت دهند که امروز ودر همین مراسم تاسیس چنین مرکزی کلید خورد و ما امیدواریم به این طریق مشکلات ایمنی خودروهای داخلی برطرف شود.
چندی پیش سردار رویانیان طی برنامه تلویزیونی خبر از معرفی خودروهای ناایمن از سال آینده داده بود که این خبر در همان ابتدا با واکنش منفی شرکتهای خودروساز مواجه شد اما حال با تاسیس چنین مرکزی میتوان امیدوار بود که ضریب ایمنی خودروهای داخلی افزایش یابد.
ارسال نظر