از سوی مدیرعامل سایپا صورت گرفت
اعتراض به حذف سهمیه بنزین خودروهای داخلی ۲۰۰۰ سیسی
مژگان میرزایی- هفته گذشته و با اعلام دومین مرحله طرح سهمیهبندی بنزین از سوی سرپرست وزارت کشور و اعلام حذف سوخت خودروهای داخلی ۲۰۰۰سیسی و خودروهای وارداتی ۱۳۰۰سیسی به بالا و از سوی دیگر ... عدم شفافسازی از سوی مسوولان در خصوص اعلام جزئیات طرح جدید، این سوال به وجود آمد که آیا خودروهای داخلی که حجم موتور آنها دقیقا ۲۰۰۰سیسی است نیز در طرح سهمیهبندی سوخت قرار خواهند گرفت یا خیر؟ بلاتکلیفی و عدم پاسخگویی مسوولان منجر به کاهش نسبی قیمت اینگونه خودروها طی این مدت در بازار داخلی شد به طوری که در مدت مذکور خودروی زانتیا مدل ۲۰۰۰سیسی که افزایش نسبی قیمت را تجربه کرده بود، با اعلام این خبر هفته گذشته با افت ۴۰۰هزار تومانی قیمت مواجه شده و با قیمتی در حدود ۳۰میلیون تومان تا ۳۰میلیون و ۲۰۰هزار تومان در بازار خرید و فروش میشود.
اما مهرداد بذرپاش، مدیرعامل شرکت سایپا روز گذشته و در مراسم دومین طرح امداد تابستانی گروه سایپا در خصوص شائبههای به وجود آمده در طرح سهمیهبندی بنزین و بلاتکلیفی متقاضیان خودروهای ۲۰۰۰سیسی در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار داشت: در مرحله دوم طرح سهمیهبندی بنزین این نکته قید شده که به خودروهای ۲۰۰۰ سیسی داخلی و ۱۳۰۰سیسی وارداتی سوخت تعلق نمیگیرد، اما بر اساس این مصوبه به خودروهایی که دقیقا ۲۰۰۰سیسی باشند سوخت تعلق میگیرد، اما خودروهای با حجم بالاتر، از دور جدید سهمیهبندی حذف خواهند شد.
بذرپاش در خصوص خودرو زانتیا عنوان کرد: حجم خودروی زانتیا دقیقا ۲۰۰۰سیسی است که این نشاندهنده آن است که به این خودرو سهمیه سوخت تعلق خواهد گرفت.
مهرداد بذرپاش از سویی دیگر به حذف سهمیه بنزین خودروهای ۲۰۰۰ سیسی اعتراض کرد. هم اکنون دو خودروی ماکسیما و رونیز تولید پارس خودرو حجم موتورشان بالای ۲۰۰۰ سیسی است. این دو خودرو با تیراژ ۲هزار دستگاه در سال تولید میشود. مصوبه اخیر ستاد تبصره ۱۳ سابق مبنی بر حذف سهمیه سوخت خودروهای تولید داخل با حجم موتور ۲۰۰۰سیسی میتواند فروش دو خودروی مذکور را تحت تاثیر قرار دهد.
به طوری که مهرداد بذرپاش مدیرعامل سایپا نیز ضمن اعتراض به حذف سهمیه بنزین خودروهای داخلی ۲۰۰۰سیسی، حذف سهمیه دو خودروی ماکسیما و رونیز را در میزان فروش آنها بیتاثیر ندانست. وی همچنین عنوان کرد که طبیعت بازار اقتضا میکند مشتریان در انتخاب خودرو محصولی را انتخاب کنند که هزینه کمتری داشته باشد.
بذرپاش تاکید کرد که سایپا بر این اساس درخواست عدم حذف سهمیه بنزین خودروهای داخلی با حجم موتور ۲۰۰۰سیسی را مطرح و اعتراض خود را به طرح جدید سهمیهبندی اعلام کرده است.
برای تولید خودروی دوگانهسوز مشکلی نداریم
پس از اعلام سهمیه جدید سوخت خودروهای عمومی و شخصی، هیاتوزیران میزان تولید خودروهای شخصی، عمومی و گروه وانت به صورت بنزینسوز و دوگانهسوز را اعلام کرد.
براساس مصوبه جدید هیاتوزیران طی سال جاری ۸۰درصد از خودروهای عمومی و وانت تولیدی دوگانهسوز بوده و ۲۰درصد باقیمانده نیز به بنزینسوزها اختصاص خواهد داشت. همچنین هیاتدولت تصویب کرد در سال ۸۷ از مجموع کل خودروهای سواری تولیدی در کشور ۶۰درصد دوگانهسوز و گازسوز و ۴۰درصد باقیمانده نیز بنزینسوز به تولید برسد. بذرپاش درخصوص طرح تصویب شده در هیاتوزیران اظهار داشت: ستاد تبصره ۱۳ اعلام کرده که شرکتهای خودروساز باید ۶۰درصد از محصولات خود را به صورت دوگانهسوز و ۴۰درصد را نیز به صورت بنزینسوز تولید کنند که در این خصوص ما اعتراضهایی را مطرح کردیم که به خاطر فراهم نبودن زیرساختهای لازم و نبود جایگاههای سوخت CNG مالکان این خودروها با مشکل سوختگیری مواجه خواهند شد.
به گفته بذرپاش هیچ مشکلی برای تولید خودروهای دوگانهسوز وجود ندارد و شرکتهای خودروساز توانایی اجرای مصوبه ابلاغ شده را دارند، اما در کنار تولید خودروهای دوگانهسوز باید جایگاههای CNG نیز گسترش یابد.
بذرپاش در پاسخ به این پرسش که آیا نوع خودروهایی که باید دوگانهسوز تولید شوند نیز از سوی هیاتوزیران تعیین شده یا خیر، میگوید: براساس این مصوبه شرکتهای خودروساز باید ۶۰درصد از محصولات خود را دوگانهسوز تولید کنند که در این زمینه هیچ محدودیتی در خصوص نوع خودرویی که باید دوگانهسوز شود، اتخاذ نشده است.
تعهدات سایپا رو به اتمام است
مشکلات بهوجود آمده در تامین قطعات موردنیاز موجب شد که شرکتهای خودروساز در سال جاری با افت نسبی تولید نسبت به سال گذشته مواجه شوند که این افت تولید در فروردینماه سال جاری به ۱۳درصد نیز رسید، اما در اردیبهشتماه شرکتهای خودروساز توانستهاند تا حدودی افت تولید خودرو را جبران کنند.
بذرپاش در این خصوص اظهار داشت: شرکت سایپا سال گذشته رشد ۹درصدی تولید را تجربه کرده که این امر نشان میدهد این شرکت در تامین و تدارک قطعه با مشکل مواجه نیست بذرپاش در ادامه میگوید مشکل شرکت سایپا در ظرفیتهای کمی است که باید برای برطرف کردن این مشکل افزایش ظرفیت دهیم. بذرپاش در خصوص تاخیرهای به وجود آمده در تولید تندر-۹۰ نیز اظهار داشت: از مجموعه تعهدات شرکت سایپا ۳۵۰۰دستگاه باقی است که سعی میکنیم ظرف یکی دو ماه آینده این تعهدات به انجام رسد. وی همچنین تاکید کرد که در حال حاضر برای تولید تندر-۹۰ مشکلی از لحاظ تامین قطعه نداریم.
تندر-۹۰ در انتظار کارت طلایی
مراسم افتتاح طرح امداد تابستانی شرکت سایپا روز گذشته با حضور مدیران شرکت سایپا و امدادرسانان این شرکت برگزار شد.
بذرپاش، مدیرعامل شرکت سایپا در این مراسم از عرضه کارت طلایی ویژه تندر-۹۰ خبر داد و گفت: این شرکت از ماه آینده خدمات کارت طلایی را برای تندر-۹۰ به عنوان یک خدمت ویژه عرضه خواهد کرد.
به گفته بذرپاش تاکنون خدمات کارت طلایی مختص خودروهای گرانقیمت بود، اما شرکت سایپا سعی بر آن دارد که این خدمات را برای محصول ارزانتر ارائه کند.
بذرپاش در حاشیه این مراسم درخصوص اینکه آیا اجرای این طرح افزایش قیمت این محصول را در پی دارد یا خیر، اظهار داشت: خدمات کارت طلایی خدمتی است که هزینهای را به خودروساز و متقاضی استفاده از آن تحمیل میکند به همین دلیل بر روی قیمت خودرو تاثیر ندارد. از سوی دیگر متقاضیانی که تمایل به استفاده از این کارت را داشته باشند برای آنها کارت طلایی صادر میشود. بذرپاش در ادامه از ارائه خدمات هوایی خبر داد و اظهار داشت: شرکت سایپا به عنوان تکمیلکننده سبد امدادی این شرکت را در محیطهای صعبالعبور،حوادث و اتفاقات در دستور کار قرار داده که امیدواریم با هماهنگی راهور ناجا این طرح تا پایان سالجاری به نتیجه برسد. بذرپاش در ادامه همچنین از افزایش ۵۰درصدی پایگاههای امدادرسانی خبر داد و افزود: در حال حاضر ۶۵۰ پایگاه سیار امدادرسانی در کشور مستقر است که تا پایان سالجاری این آمار به بیش از هزار پایگاه افزایش خواهد یافت. مدیرعامل شرکت سایپا در خصوص کاهش زمان امدادرسانی نیز افزود: هدف اصلی از خدمات امدادرسانی، کاهش زمان انتظار مشتری برای رسیدن گروههای امداد است و امسال تلاش خواهیم کرد زمان انتظار را از ۴۳ دقیقه در سال گذشته به ۳۷ دقیقه برسانیم.
دومین طرح امداد تابستانی کلید خورد
سعید مارکلایی، مدیرعامل شرکت امداد خودرو سایپا در این مراسم گفت: دومین طرح امداد خودرویی تابستانی با شرکت ۶۵۷ دستگاه خودرو و موتورسیکلت امدادرسانی در سراسر کشور آغاز شد و این طرح تا ۳۱ شهریور ادامه خواهد داشت. وی با بیان اینکه شرکت امداد خودرو سایپا در روزهای عادی طول سال با ۱۵۵ پایگاه سیار و ۳۲ پایگاه ثابت شبانهروزی در خدمت مردم است، گفت: امداد خودرو سایپا در تابستان با ۱۷۹ پایگاه سیار و۳۷ پایگاه ثابت شبانهروزی در خدمت مشتریان گروه سایپا خواهد بود. وی افزود: هموطنان میتوانند شبانهروز با تلفنهای ۸۸۷۹۷۹۳۶ و ۸۸۸۸۵۸۵۸ با مرکز پیام امداد خودرو تماس بگیرند. وی پیشبینی کرد میانگین مدت انتظار مشتریان گروه سایپا پس از تماس تلفنی با مرکز پیام این شرکت از حدود ۴۶ دقیقه میانگین کشوری در طرحهای قبلی در تابستان امسال به میانگین ۳۷ دقیقه کاهش یابد.
ارسال نظر