آینده وانت نیسان دیزلی در گرو وعده ۳۰ میلیارد تومانی
گروه خودرو- در حالی که حدود چهار سال از طراحی وانت نیسان دیزلی توسط شرکت زامیاد میگذرد و این محصول هماکنون مدتها است وارد خیابانهای کشور شده، وزارت نفت هنوز وعده خود مبنی بر پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیارد ریالی برای طراحی و تولید نیسان دیزلی را عملی نکرده است. داستان به سال ۸۷ بازمیگردد، روزهایی که سازمان بهینهسازی به عنوان نماینده وزارت نفت از خودروسازان خواست روی به طراحی و تولید محصولات دیزلی بیاورند و به آنها وعده داد که تسهیلات مالی لازم را در اختیارشان خواهد گذاشت.
در این شرایط، زامیادیها نیز که وانت نیسان تولیدی شان مصرف سوخت بالایی داشت و آلودگی زیادی تولید میکرد، از پیشنهاد سازمان بهینه سازی استقبال کرده و روی به طراحی وانت سبک دیزلی آوردند.
در آن برهه بنا شد تسهیلاتی ۳۰۰ میلیارد ریالی در اختیار زامیاد قرار گیرد، اما آن طور که مدیرعامل پیشین این شرکت در نشستی خبری عنوان کرد، هنوز یک ریال هم به زامیاد پرداخت نشده است.
حال در این اوضاع، قرار است تمام خودروهای داخلی به استاندارد یورو۴ مجهز شوند و هر خودرویی که نتواند این استاندارد را پاس کند، شمارهگذاری نخواهد شد.
آن طور که زامیادیها میگویند، برای ارتقای وانت زامیاد دیزلی یورو۳ به یورو۴، نیاز به تسهیلات مالی دارند و اگر این تسهیلات تامین نشود، امکان ارتقای وانت نیسان به یورو۴ وجود ندارد و طبعا شمارهگذاری آن در سال آینده نیز ادامه پیدا نخواهد کرد.
در این مورد، همایون ریاحی مدیرعامل پیشین زامیاد در نشستی خبری در حاشیه هفدهمین نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی، گفت: تولید این محصول با توصیه اصلی از سوی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با تغییر ۱۰۴قطعه در محصول وانت و در سال ۱۳۸۷ انجام گرفت.
وی ادامه داد: قرار بر این بود که سازمان بهینهسازی مصرف سوخت با پرداخت ۳۰۰میلیارد ریال در اجرای این طرح با شرکت زامیاد مشارکت داشته باشد و مابقی هزینهها از سوی زامیاد پرداخت شود اما اکنون پس از گذشت بیش از سه سال از تحقق وعده بهینهسازی خبری نیست!
ریاحی با بیان اینکه تاکنون ۳۶هزار دستگاه وانت دیزلی تولید و روانه بازار کشور شده است، تاکید دارد: تولید این تعداد خودرو صرفهجویی سالانه ۱۰۰میلیارد تومان در مصرف سوخت را برای کشور به همراه داشته است.
اما در ادامه کوروش رستمی عضو هیات مدیره شرکت زامیاد، نیز افزود: به دلیل اینکه از سال آینده باید محصولات وانت با استاندارد یورو۴ تولید و عرضه شود نیازمند صرف هزینههای بسیاری برای طراحی و تولید محصول جدید هستیم و چنانچه این ۳۰۰میلیارد ریال تعهد وزارت نفت تخصیص نیابد باید با وانت دیزلی خداحافظی کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود سه هزار و ۲۰۰ نفر در زامیاد فعالیت دارند، اظهار امیدواری کرد که با پرداخت ۳۰۰میلیارد ریال تعهد وزارت نفت، نگرانی موجود برای ادامه تولید وانت دیزلی برطرف شود.
رستمی، همچنین با اشاره به بازدید وزیر نفت از اولین خودرو دیزلی کشور یادآور شد که «رستم قاسمی» نیز چندی پیش از مساعدت وزارتخانه متبوع خود برای پرداخت تعهد ۳۰۰میلیارد ریالی خبر داده است.
این عضو هیات مدیره شرکت زامیاد خاطرنشان کرد: از مسوولان کشور توقع داریم تا حمایتی که قبلا اعلام کرده اند را عملی کنند و شرایط در ادامه مسیر اقتصادی کشور به گونه ای باشد که ضمن دلگرمی تولیدکنندگان در سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» شاهد منفعت بیشتر برای کشور و مردم باشیم.
اما طبق گفته مسوولان زامیاد، وانت دیزلی با پنج هدف اصلی اصلاح سبد سوخت کشور، کاهش مصرف سوخت، تنوع در سبد محصولی، تقویت کشندگی و شیب روی خودرو و بهینهسازی سیستمهای خودرو در شرکت زامیاد تولید شده است.
بر این اساس، مصرف سوخت وانت نیسان دیزلی در مقایسه با مدل بنزینی آن تا ۲۵درصد کاهش یافته است. همچنین طول عمر موتورهای دیزلی بیشتر بوده و تراکم بالای این موتورها کاهش ۳۰درصدی آلایندگی نسبت به مصرف بنزین را به دنبال دارد.
ارسال نظر