گروه خودرو- بازار خودرو کشور این روزها در شرایطی با قیمت‌های بالا دست و پنجه نرم می‌کند، که به گفته فعالان بازار، مشتریان تمایل چندانی به خرید ندارند و بازار به نوعی در رکود به سر می‌برد.

هرچند افزایش قیمت خودرو در روزهای پایانی سال موضوعی طبیعی به نظر می‌رسد، اما اینکه بازار نیز به رکود برود و مشتریان علاقه‌ای به خرید از خود نشان ندهند، کمتر اتفاق می‌افتد. به گفته فعالان بازار، ظاهرا افزایش قیمت‌ها در بازار، دلیل بی‌میلی مشتریان به خرید است و آنها نمی‌خواهند با قیمت‌های کاذب فعلی خودرو بخرند.

این در شرایطی است که تضمینی وجود ندارد افزایش قیمت‌ها در سال آینده متوقف شود و حتی بیم گران‌تر شدن برخی خودروها نیز می‌رود. آن طور که کارشناسان می‌گویند، سال آینده باز هم هزینه تولید خودرو رشد خواهد کرد و چاره‌ای جز افزایش قیمت پیش روی خودروسازان نیست. با این حساب، هیچ بعید نیست در سال آینده نیز منحنی قیمت خودروها به روند صعودی خود ادامه دهد.

در این شرایط، کارشناسان معتقدند فقط عرضه مناسب از سوی خودروسازان است که می تواند بازار را کنترل کند و اجازه رشد بیشتر قیمت‌ها را ندهد.

البته در حال حاضر خودروسازان به نوعی در ماجرای افزایش قیمت‌ها متهم به کم کردن عرضه شده‌اند و برخی بر این باورند که آنها قصد دارند با تشنه نگه داشتن بازار، به افزایش قیمت‌ها دامن بزنند.این در حالی است که برخی کارشناسان می‌گویند دلیلی برای این کار وجود ندارد، چون افزایش قیمت خودرو نیز حد و اندازه‌ای دارد و این طور نیست که مشتریان با هر قیمتی حاضر به خرید شوند.

همچنین خودروسازان نیز هیچگاه زیر بار قبول این اتهام نرفته و عنوان می‌کنند روند عرضه شان طبیعی است.

به هر حال، هر چه هست هم اکنون اوضاع بازار خودرو آشفته شده و قیمت‌ها به شکلی شاید بی‌سابقه صعود کرده‌اند و از آن سو مشتریان هم زیر بار قیمت‌های فعلی نمی‌روند و همین سبب شده با بازاری راکد و گران در این روزهای پایانی سال روبه‌رو باشیم.

این وضعیت آشفته البته فقط مختص خودروهای داخلی نیست، بلکه وارداتی‌ها را نیز گرفتار کرده است، به نحوی که منحنی قیمت این خودروها نیز همچنان سیری صعودی دارد. اوضاع به شکلی است که در هفته جاری نیز برخی وارداتی‌ها با رشد قیمت‌های میلیونی روبه‌رو شدند.

آن طور که فعالان بازار می‌گویند، این هفته هیوندایی در مدل i۳۰ حدود ۵/۴ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد تا قیمت آن به ۵۰ میلیون تومان برسد. همچنین سوناتا نیز به عنوان دیگر مدل هیوندایی جهشی دو میلیونی را تجربه کرد و بر قله ۸۰ میلیون تومان ایستاد.

جنسیس نیز در ادامه روند گرانی خود، پنج میلیون دیگر گران شد، تا قیمت ۱۱۵ میلیون تومان را در بازار تجربه کند. در کنار اینها، IX۵۵ هفته ای تقریبا باثبات را سپری کرد و ۱۱۰ میلیون تومان خرید و فروش شد.

در بین دیگر خودروهای وارداتی، قیمت مدل اوریون تویوتا با جهشی دو میلیونی، به ۹۰ میلیون تومان رسید و نیسان مورانو نیز ۱۲ میلیون افزایش قیمت را به خود دید.

این محصول هم اکنون ۱۲۰ میلیون تومان قیمت دارد.

همچنین تویوتا کمری نیز ۶۹ میلیون تومان به فروش می‌رسد و پرادو هم ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. یاریس صندوقدار اتومات و لکسوس RX نیز به ترتیب همچنان قیمت‌های ۴۸ و ۱۸۰ میلیون تومان خود را حفظ کرده‌اند.

تندر رکورد ۲۰ میلیونی زد

اما به سراغ بازار خودروهای داخلی برویم، بازاری که این هفته رکوردی جدید از تندر-۹۰ را در خود ثبت کرد و با نوسان قیمت دوباره پژو ۲۰۶ روبه‌رو شد.

آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند، قیمت تندر-۹۰ در مدل دوگانه سوز و E۲ به ۲۰ میلیون تومان رسیده است. این قیمت بالاترین رکورد تندر-۹۰ در بازار به حساب می‌آید و باید دید آیا تندر رکورد جدیدتری در روزهای باقیمانده سال از خود به جا خواهد گذاشت؟

این خودرو البته در مدل بنزینی خود همچنان ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. مدل E۱ آن نیز ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

از تندر که بگذریم، به گفته فعالان بازار، این هفته پژو ۲۰۶ در مدل تیپ ۶ خود گران شد اما قیمت تیپ‌های ۲ و ۵ ثابت ماند و V۹ نیز ارزان شد.

هم اکنون مدل صندوقدار ۲۰۶ به نام V۹ که اتومات به حساب می‌آید، قیمتی برابر با ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دارد و این موضوع از افت ۳۰۰ هزار تومانی آن حکایت می‌کند.دیگر مدل‌های صندوقدار ۲۰۶ یعنی V۲۰ و V۸ به ترتیب ۵/۱۶ و ۵/۱۸ میلیون تومان قیمت دارند.

اما در مدل‌های‌هاچ بک ۲۰۶، تیپ ۶ این هفته افزایش قیمت داشت و بالاخره رکورد ۲۵ میلیونی را زد.این محصول که روند افزایش قیمت آن چند هفته‌ای است آغاز شده، این بار نیز نیم میلیون تومان گران شد. از آن سو ۲۰۶ تیپ ۲ با همان قیمت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خود خرید و فروش شد.

این خودرو البته نزدیک به ۵/۱ میلیون تومان در چند هفته اخیر گران شده است.در کنار ۲۰۶‌ها، پژو ۲۰۷ آی نیز افزایش قیمت در هفته جاری داشت، به نحوی که مدل دنده‌ای آن ۴۰۰ هزار تومان گران شد.این محصول هم اکنون ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. مدل اتومات ۲۰۷ نیز در حال حاضر ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. ۲۰۷ در چند هفته گذشته روندی رو به رشد در قیمت داشته است و این موضوع به کمبود عرضه آن مربوط می‌شود. این هفته اما سوزوکی گرندویتارا باز هم افزایش قیمت را تجربه کرد، به نحوی که مدل کلاس ۸ آن به نزدیکی‌های ۷۰ میلیون تومان رسید.

آن طور که فعالان بازار می‌گویند، هم اکنون ویتارای کلاس ۸ اتومات قیمتی معادل ۶۹ میلیون تومان دارد. همچنین نوع دنده‌ای و کلاس ۵ این شاسی بلند نیز ۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

تینای ۸۵ میلیونی

هرچند این هفته بیشتر محصولات سایپا و پارس خودرو با تثبیت قیمت روبه‌رو بودند، اما نیسان تینا پنج میلیون تومان دیگر گران شد تا در عرض کمتر از یک ماه، افزایش قیمتی ۱۵ میلیونی را تجربه کند.

این محصول مونتاژی در حال حاضر ۸۵ میلیون تومان قیمت دارد. این در حالی است که قشقایی با همان قیمت ۶۸ میلیون تومان خود را در هفته جاری حفظ کرد و قیمت ماکسیما نیز در قله ۶۲ میلیون تومان باقی ماند.

مگان نیز در مدل ۲۰۰۰ سی‌سی و اتومات خود قیمتی برابر با ۴۳ میلیون و ۷۰۰هزار تومان داشت و نوع دنده‌ای آن نیز ۳۵ میلیون تومان خرید و فروش شد.همچنین پراید نیز در قیمت ۱۰ میلیون تومان خود ثابت ماند.

این قیمت البته به مدل مروارید پراید اختصاص دارد، حال آنکه پراید ۱۳۲ حدود ۹ میلیون تومان به فروش می‌رسد. تیبا نیز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد.