سهم انواع خودروها در بازار کشور
در آماری که در این زمینه منتشر شده، خودروهای حاضر در کشور به شش دسته قیمتی «زیر ۱۰ میلیون تومان»، «۱۰ تا ۲۰»، «۲۰ تا ۳۰»، «۳۰ تا ۴۰»، «۴۰ تا ۵۰» و «بالاتر از ۵۰ میلیون تومان» تقسیم شدهاند که در این بین، دسته دوم بیشترین سهم را داراست و دسته سوم نیز کمترین سهم را به خود میبیند.
همچنین در بین خودروهای موجود، پراید بیشترین حضور را در خیابانهای کشور تجربه میکند و پس از آن، پژو دارای بیشترین حضور است. خودروهایی مانند MVM ، روآ، مگان و ورنا نیز از جمله داخلیهایی هستند که حضوری کمرنگ در بازار ایران طی شش ماه ابتدایی امسال داشتهاند.
سهم حدودا ۵۰ درصدی پراید
به سراغ خودروها برویم و ببینیم سهم گروههای شش گانه از بازار کشور چقدر است.
ابتدا از گروه زیر ۱۰ میلیونیها شروع کنیم، گروهی که MVM مدل ۱۱۰، پراید و روآ را در خود جای داده و در این بین، پراید رکورددار به حساب میآید. در این گروه قیمتی که در مجموع ۶/۴۷ درصد از بازار خودرو کشور را به خود اختصاص داده، پنج مدل مختلف از پراید به چشم میآید و در این میان، مدل ۱۳۲ دارای بیشترین سهم است. سایپا ۱۴۱ نیز کمترین سهم را در اختیار دارد. اما دو عضو دیگر گروه زیر ۱۰ میلیونیها یعنی روآ و MVM مدل ۱۱۰ نیز به ترتیب چهار و هفت دهم درصد سهم را صاحب شده اند و این در شرایطی است که روآ دیگر به تولید نمیرسد.
از گروه یک که بگذریم، با خودروهای معروفی در گروه دوم (10 تا 20 میلیونیها) روبهرو میشویم. در این گروه، که اعضای آن 8/48 درصد از خودروهای کشور را در خود جای داده، خانواده پژو 206 سهمی2/23 درصدی دارد و 207 آی نیز توانسته 1/4 درصد سهم از این گروه را به خود اختصاص دهد. از آن سو پژو 405 و پارس نیز در مجموع 7/34 درصد سهم از گروه دوم دارند و این در حالی است که ظاهرا ایران خودروییها از تولید این دو کاسته و تمرکز بیشتری روی افزایش تیراژ 206 گذاشته اند. در بین دیگر اعضای گروه 10 تا 20 میلیونیها، باید به سمند اشاره کرد، خودرویی که به لحاظ سهم بازار، پس از خاندان 405 و پارس و خانواده 206، عضو سوم گروه دوم محسوب میشود. در این بین، مدل EF7 پررنگترین حضور را در خانواده سمند دارد.
گروه دوم اما چهار عضو دیگر نیز دارد که طبق آمار، تندر-۹۰ سهمیهشت درصدی، تیبا سهمی۶/۳ درصدی، ریو سهمی۶/۲ درصدی و MVM مدل ۵۳۰ نیز سهمیشش دهم درصدی را به خود اختصاص دادهاند.
در این بین تیبا خودرویی تازه وارد به حساب میآید و با توجه به برنامههای سایپا، این خودرو قطعا در آینده سهم بیشتری از خودروهای کشور را به خود اختصاص خواهد داد.
اما سری به گروه سوم بزنیم، گروهی که تنها مگان ۱۶۰۰، MVM مدل X۳۳ و هیوندایی ورنا را در خود جای داده و از کل خودروهای کشور فقط شش دهم درصد سهم دارد. از این سهم اندک، X۳۳ بیشترین سهم درون گروهی را به خود اختصاص داده و مگان و ورنا نیز به ترتیب دارای ۹/۳۰ و ۱/۷ درصد سهم هستند. گروه سوم کمترین اعضا را داشته و به اصطلاح کم ترافیک ترین است.
البته گروه چهارم که خودروهای ام جی، مگان 2000، هیوندایی i20، مزدا2 و آوانته اعضای آن هستند نیز ترافیک زیادی ندارد و تنها 9 دهم درصد از بازار خودرو کشور را به خود اختصاص داده است. در این بین، مگان 2000 بیشترین سهم (9/52) را به خود اختصاص داده و ام جی نیز کمترین سهم را به خود میبیند. مزدا2 نیز 3/27 درصد سهم از این گروه دارد و هیوندایی آوانته و هیوندایی i20 به ترتیب از سهمی7/12 و 6/4 درصدی برخوردار هستند.
اما گروه ۴۰ تا ۵۰ میلیونیها که ۱/۱ درصد از کل خودروهای موجود در کشور سهم دارد، شش عضو آسیایی را از پنج شرکت هیوندایی، کیا، مزدا، نیسان و سوزوکی به خود میبیند.
در این بین، مزدا3 سهمی9/34 درصدی دارد و گرند ویتارا نیز 1/34 درصد سهم را از گروه پنجم به خود اختصاص داده است. ماکسیما نیز 16 درصد سهم را داراست و هیوندایی i30 هم سهمی1/3 درصدی را به خود میبیند.
سهم یک درصدی با کلاسها
به سراغ آخرین گروه برویم که در خود انواع و اقسام خودروهای لوکس بالای 50 میلیون تومان را از پورشه گرفته تا تویوتا اوریون، میهمان کرده است.
بیشتر اعضای گروه آخر را خانواده هیوندایی-کیا تشکیل داده اند و از هر کدام از شرکتهای پورشه و تویوتا و نیسان، فقط یک عضو میهمان این گروه شده است.
در این میان، هیوندایی IX55 سهمی9/16 درصدی را به خود میبیند و کمترین سهم نیز نصیب هیوندایی جنسیس کوپه شده است.
پوشه کاین نیز که به نظر گرانترین خودرو حال حاضر کشور به حساب میآید، ۹ دهم درصد از گروه با کلاسها سهم دارد و نیسان تینا و تویوتا اوریون هم از سهمیبه ترتیب ۴/۶ و هشت دهم درصدی برخوردار هستند. موهاوی، سورنتو و اسپورتیج نیز به عنوان محصولات کیا، به ترتیب ۱/۶، ۷/۲ و ۳/۹ درصد سهم دارند.
ارسال نظر