نمایشگاه خودروی دهلی، اولین نمایشگاه سال ۲۰۱۲
گروه خودرو - سال ۲۰۱۱ میلادی که سالی مملو از مشکلات اقتصادی و صنعتی بود به پایان رسید و دست اندرکاران صنعت خودروسازی با شنیدن اخبار خوشایندی از قبیل رشد فروش در آمریکا و رشد تقاضا در کشورهای در حال توسعه آسیا سال جدید را آغاز کردند. در سال جاری میلادی که بحران صنعت خودروسازی در حال رنگ باختن است برگزاری نمایشگاههای خودرو و عرضه مدلهای تازه اهمیت بیشتری پیدا میکند و شرکتهایی میتوانند در این سال سود بیشتری کسب کنند که محصولات جدیدتر و مدرنتری برای عرضه داشته باشند.در دهه گذشته اولین نمایشگاه هر سال، نمایشگاه خودروی دیترویت بود که در ژانویه برگزار میشد ، ولی بیشتر از پنج سال است که هند گوی سبقت را ربوده است و اولین نمایشگاه خودرو هر سال در دهلی برگزار میشود. البته این نمایشگاه در سالهای قبل رونق زیادی نداشت ولی از دو سال قبل که رشد فروش در این کشور زیاد شد و تقاضا برای خودروهای لوکس در این کشور با افزایش ۴۰ درصدی همراه بود نمایشگاه دهلی نیز در فهرست نمایشگاههای مهم دنیا قرار گرفت.
اولین نمایشگاه خودروی سال ۲۰۱۲ میلادی در انتهای هفته جاری در کشور هند برگزار میشود. این نمایشگاه که به دلیل پتانسیل بالای بازار هند اهمیت زیادی برای فعالان صنعت خودروسازی دارد میزبان ۵۰ مدل تازه خودرو است که اغلب آنها خودروهای سبز و هیبریدی هستند. در این نمایشگاه ۱۵۰ مدل خودرو شرکت دارند که برخی از آنها را خودروهای فیس لیفت شده و برخی دیگر را خودروهای پر فروش برندهای مختلف تشکیل میدهند. نکته مهم این جاست که در نمایشگاه سال جاری هند کمترشرکت اروپایی حضور دارد و اغلب شرکتکنندگان را خودروسازان آمریکایی و آسیایی تشکیل میدهند. از جمله معدود شرکتهای خودروسازی اروپایی حاضر در این نمایشگاه میتوان به بی ام و، audi و دایملر اشاره کرد که در بازار لوکس هند سهم بزرگی دارند. برگزارکنندگان این نمایشگاه درخشش خودروهای الکتریکی و هیبریدی را به دلیل عرضه سه مدل تازه خودروی هیبریدی برای بازار هند میدانند. آنها بر این باورند که عرضه خودروی الکتریکی تاتا موتورز و خودروهای سبز تولید جنرال موتورز و کرایسلر عامل اصلی حضور پر رنگ این دسته از خودروها در بازار است. هنری استوارت یکی از تحلیل گران بازار خودرو با اشاره به رشد ۳۰ درصدی فروش خودرو در هند در سال ۲۰۱۱ میلادی میگوید: بازار هند در سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد رونق زیادی بود.
در این سال فروش خودروهای هیبریدی و الکتریکی ۱۲ درصد، فروش خودروهای کوچک ۴۱ درصد و فروش خودروهای لوکس ۲۰ درصد نسبت به سال قبل ازآن افزایش یافت. وی بر این باور است که نمایشگاه سال جاری در دهلی به دلیل رشد بالای تقاضا در هند و رشد اقتصادی این کشور میتواند زمینه ساز رشد فروش برندهای غربی باشد. از طرفی با توجه به وضع قوانین سختگیرانه توسط دولت چین و کاهش نرخ رشد فروش در سال ۲۰۱۱ میلادی به کمتر از ۸ درصد، بعید نیست که هند جایگزین بازار چین شود و توجه تمامی شرکتهای خودروسازی را به خود جلب کند.
بر همین اساس برخی بر این باورند سال ۲۰۱۲ میلادی سال رشد تقاضا در دو بازار برزیل و روسیه است و سرمایههای صنعت خودروسازی در سال ۲۰۱۲ میلادی روانه این دو کشور خواهد شد. انتظار میرود در این نمایشگاه شش روزه که طی پنج سال گذشته میزبان شرکتهای داخلی و خارجی بوده است بیشتر از ۱۰۰ شرکت حضور داشته باشند و بیشتر از ۵/۱ میلیون نفر از آن بازدید کنند. استقبال زیاد از این نمایشگاه در سال ۲۰۱۰ میلادی سبب شد تا مسوولان این نمایشگاه اقدام به فروش بلیتهای محدود نمایند و بازدید کنندگان را در گروههای مشخص وارد نمایشگاه کنند تا مانع از ازدحام در محیط داخلی این نمایشگاه شوند. هند که سومین اقتصاد بزرگ قاره آسیا است و موتوری برای رشد صنعت خودروسازی محسوب میشود در سال ۲۰۱۲ میلادی میتواند سهم بیشتری از فروش خودروهای دنیا را به خود اختصاص دهد به خصوص که شرکتهای خودروسازی با تولید خودروهای کوچک و ارزان قیمت در صدد پاسخگویی به نیاز مصرفکنندگان کشورهای در حال توسعه برآمدند.
طبق گزارشهای موجود اغلب شرکتهای خودروسازی غربی از جمله شرکت جنرال موتورزو فیات و شرکتهای ژاپنی از قبیل هوندا و تویوتا و سوزوکی در کنار خودروسازان کرهای به خصوص شرکت خودروسازی هیوندایی موتور قراردادهای مشارکتی با شرکتهای هندی امضا کردهاند و محصولات خود را در مشارکت با شرکتهای هندی به بازار عرضه میکنند.
مدیر عامل شرکت خودروسازی تاتا موتورز که عرضهکننده خودروی نانو پرفروشترین مدل خودرو در هند بود در این مورد میگوید:مشارکت با شرکتهای خارجی کلید رشد صنعت خودروسازی هند است. صنعت خودروسازی ما طی ده سال گذشته دچار تغییرات زیادی شده است که بزرگترین این تغییرات در عرضه محصولات جدید و مدرن ظهور پیدا کرده است و هماکنون محصولات ما نه تنها در داخل هند که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه قابل عرضه است و تداوم این مشارکت میتواند ما را در سطح جهانی مطرح سازد.
تحت این قراردادهای مشارکت شرکتهای خودروسازی غربی موظف هستند تا در توسعه تکنولوژی تولید با شرکتهای هندی همکاری کنند. عرضه آخرین تکنولوژیهای مورد استفاده در صنعت خودروسازی به هند یکی از طرحهایی است که در این کشور اجرا میشود.به هر حال نمایشگاه دهلی در شرایطی کار خود را آغاز میکند که وضعیت بازار خودرو در سال ۲۰۱۱ میلادی بهتر از برآوردها بود و انتظار میرود سال ۲۰۱۲ میلادی هم بازار خودروی دنیا به طور کامل از رکود خارج شده باشد.
ارسال نظر