ایکوپرس- دومین خودرو با برند ایران خودرو به نام رانا از اردیبهشت ماه سال آینده روانه بازار‌های داخلی و خارجی می‌شود.

حمید رضا تقوی نژاد معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو با بیان این مطلب گفت: برنامه تولید این خودرو در سال آینده ۵۰ هزار دستگاه است که این میزان تا سقف ۲۰۰ هزار دستگاه در سال قابل افزایش است. وی با اشاره به اینکه پلتفرم خودرو رانا کاملا ایرانی است، افزود : این خودرو با دونوع موتور، تی یو ۵ و موتور ای اف ۷ به بازار عرضه می‌شود و موتوردیزل ملی که طراحی آن توسط شرکت اپیکو درحال انجام است درسال ۹۲ بر روی رانا نصب خواهد شد.

تقوی نژاد تصریح کرد : خودرو رانا به ایربگ راننده و سرنشین و ترمز ضد قفل تجهیز شده است و دارای استاندارد ایمنی سه ستاره Euro ENCAP و همچنین استاندارد ایمنی برخورد با عابر پیاده می‌باشد.

معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو تاکید کرد: این خودرو با هدف عرضه در بازار ایران و بازارهای هدف منطقه خاور میانه، روسیه، ترکیه، آفریقا و آمریکای جنوبی طراحی شده است.

تقوی نژاد خاطر نشان کرد: هدف قیمتی رانا در بازار ایران در مدل پایه ۱۱ میلیون تومان و در مدل‌های با ویژگی‌های بالاتر تا حداکثر ۱۳ میلیون تومان تعیین شده است.

وی از برنامه‌ریزی وسیع در سطح سازندگان قطعات و مجموعه‌ها در ایران برای تولید این محصول خبرداد و اظهار کرد: سازندگان ایرانی خود را برای تولید انبوه قطعات این خودرو با بهترین کیفیت و تحویل به ایران خودرو آماده کرده‌اند. قالب‌های مربوط به قطعات پرسی (بدنه) این محصول تماما در ایران توسط شرکت قالب‌های صنعتی ایران خودرو طراحی و ساخته شده است.

معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو اظهار داشت: در خط تولید بدنه این محصول برخی قطعات با فناوری بالا بکار رفته که باید از منابع اروپایی تامین می‌شد و برای دریافت آنها با مشکلاتی مواجه شدیم که خوشبختانه موضوع با تدبیر مهندسان ایران خودرو و شرکت تام مرتفع شد. اینک فاز اول تولید آزمایشی پشت سر گذاشته و ۸۰ درصد از تست‌های این خودرو با موفقیت انجام شده است.»

تقوی‌نژاد خاطر نشان کرد: فاز دوم تولید آزمایشی رانا از اول بهمن ماه آغاز و مرحله تجاری سازی آن ابتدای اسفند ماه شروع می‌شود. امیدواریم از ابتدای اردیبهشت ماه ۹۱ وارد مرحله تولید شده و به‌تدریج تیراژ تولید را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: تولید روزانه این محصول در سال آینده ۲۰۰ دستگاه است که این میزان در سال ۹۲ به روزانه ۵۰۰ دستگاه افزایش می‌یابد.