موسسه رتبهبندی فیچ گزارش داد
بازسازی صنعت خودرو آمریکا در سال ۲۰۱۲
گروه خودرو - موسسه رتبهبندی فیچ در گزارش تازه خود صنعت خودروسازی آمریکا را یک صنعت رو به رشد و قدرتمند در سال ۲۰۱۲ میلادی توصیف کرد. طبق گزارش این موسسه نرخ رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۲ میلادی افزایش مییابد و اوضاع اقتصادی این کشور نسبت به سال جاری بدتر نمیشود بنابراین تقاضا برای خودرو نیز در این کشور رشد میکند. فیچ در گزارش خود بهبود کیفی خودروهای تولیدی در آمریکا و ارتقای کیفی قطعات جانبی صنعت خودروسازی را نشانه اصلاح بازار خودرو در سال آتی میلادی میداند. موسسه فیچ که بازار خودروی آمریکا در سال ۲۰۱۲ میلادی را بازاری پر رونق معرفی کرده است در مورد وضعیت بازار در کشورهای دیگر دنیا تردید دارد.
در بخشی از این گزارش آمده است: بازار خودرو در کشورهای مختلف متفاوت است به عنوان مثال در سال ۲۰۱۲ میلادی فروش خودرو در آمریکا از مرز ۲/۱۳ میلیون دستگاه میگذرد و رشد بیش از ۶ درصدی را تجربه خواهد کرد ولی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با کاهش ۱۲ درصدی تقاضای خودرو مواجه میشوند و این کاهش تقاضا تا سال ۲۰۱۵ میلادی یعنی تا زمانی که بحران اقتصادی اروپا برطرف شود ادامه پیدا میکند.
این موسسه در گزارش خود به پرفروشترین برندهای آمریکا نیز اشاره کرد و نوشت: در سال گذشته فورد پرفروشترین برند آمریکایی و هیوندایی پرفروشترین برند آسیایی در ایالات متحده آمریکا بود.
تقاضای بالای خودرو برای فورد در سال گذشته سبب شد تا این برند نیاز بیشتری به سرمایههای خارجی پیدا کند و این سرمایهها را برای توسعه زیر ساختهای صنعتی و اقتصادی صرف کرد. به موجب همین نیاز در سال ۲۰۱۱ میلادی سرمایهگذاری در صنعت خودروسازی آمریکا ۱۹ درصد رشد کرد ولی نرخ رشد سرمایهگذاری در فورد بیش از ۲۳ درصد بود. البته استقبال زیاد از خودروهای فورد در آمریکا قدمتی دیرینه دارد. آمار نشان میدهد از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون بیش از ۳۰ میلیون دستگاه خودروی سری اف فورد در بازار مبادله شده است که این برند را از نظر تعداد خودروهای فروخته شده در دنیا در جایگاه دوم و از نظر شمار خودروهای فروخته شده در آمریکا دررده اول قرار داد. آمار نشان میدهد خودروهای سری اف پر طرفدارترین برند در آمریکا بودند و بیش از ۱۲ میلیون دستگاه از این خودروها در آمریکا مبادله شده است.
موسسه رتبهبندی فیچ در بخش دیگری از گزارش به معرفی پر فروشترین برندهای دنیا پرداخته است. بیش از ۱۳۰ میلیون دستگاه از پنج خودروی پر فروش دنیا در بازار مبادله شده است که ۵۰ میلیون دستگاه از آن به شرکت خودروسازی فورد آمریکا و ۴۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه از آن به شرکت فولکس واگن آلمان اختصاص داشت.
خودروی تویوتا که در جایگاه اول فهرست قرار دارد؛ تولیدکننده محبوبترین برند در تاریخ است. در این گزارش خودروی تویوتا کرولا به عنوان پرفروشترین خودروی دنیا معرفی شد. این خودرو برای اولین بار در سال ۱۹۶۶ میلادی تولید شد و تا کنون ۳۲ میلیون دستگاه از ان در دنیا مبادله شده است.
قدمت بیش از ۴۵ ساله این برند در بازار نشان میدهد که مصرفکنندگان تمایل زیادی برای خرید آن دارند و ویژگیهای فنی آن از نظر شمار زیادی از مردم دنیا مطلوب است. انتشار این خبر برای شرکت تویوتا که سال گذشته را با مشکلات زیادی پشت سر گذاشت و در پی زلزله ماه مارس ژاپن مجبور به تعطیلی چند ماهه برخی از کارخانهها شد و زیان زیادی از این جهت متحمل شد بسیار امیدوارکننده بود و تویوتا را به ادامه حضور مقتدرانه در بازار تشویق کرد. همچنین سری اففورد از نظر خودروهای فروخته شده در جایگاه دوم قرار دارد.
سومین برند پر فروش دنیا خودروی گلف شرکت فولکس واگن است. این خودرو برای اولین بار در سال ۱۹۷۴ میلادی وارد بازار شد و از آن زمان تا کنون ۲۵ میلیون دستگاه از این خودرو در دنیا تولید شده است. چهارمین خودروی این فهرست نیز به شرکت فولکس واگن تعلق دارد. این خودرو بیتل نامیده میشود و در سال ۱۹۳۸ میلادی وارد بازار شده است.
شمار خودروهای بیتل فروخته شده در بازار دنیا برابر با ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه گزارش شده است. پنجمین خودروی موجود در این فهرست خودروی دیگری است که توسط شرکت فورد آمریکا تولید شد.
این خودرو در سال ۱۹۶۸ میلادی تولید شد و خودروی اسکورت نامیده میشود. طی ۴۳ سالی که از عرضه این برند به بازار میگذرد بیش از ۲۰ میلیون دستگاه خودرو در دنیا مبادله شده است. خودروی هوندا سویک با فروش ۱۷ میلیون ۷۳۰ هزار دستگاه، خودروی مدل
تی فورد با فروش ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه، خودروی هوندا اکورد با فروش ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه و فولکس واگن پاسات با فروش ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه و در نهایت خودروی شورلت ایمپلا با فروش ۱۴ میلیون دستگاه در جایگاه ششم تا دهم این فهرست قرار داشتند.
به هر حال با استناد به گزارش موسسه فیچ تا انتهای سال ۲۰۱۲ میلادی بازار خودروی آمریکا میتواند بخش بزرگی از ضعفهای زیر ساختی خود را اصلاح کند و در مسیر رشد قرار گیرد. اصلاح بازار خودروی آمریکا که به دنبال بهبود شرایط اقتصادی این کشور اتفاق میافتد، زمینه را برای رشد فروش و افزایش درآمد و سودآوری برندهای فعال در آمریکا فراهم خواهد کرد.
ارسال نظر