سرمایهگذاری ۱۷۵ میلیون دلاری دولت آمریکا در ساخت خودروهای سبز
گروه خودرو- از زمان روی کار آمدن باراک اوباما در آمریکا تاکنون طرحهای زیادی برای کاهش مصرف سوخت خودروها و به دنبال آن کاهش وابستگی اقتصادی به واردات نفت پیشنهاد شده است، ولی تمامی این طرحها برای اجرایی شدن نیاز به منابع مالی دارد، که بخشی از آن توسط بخش خصوصی و بخشی توسط دولت تامین میشود. دولت آمریکا که در ماههای اخیر به دلیل افزایش بدهی با مشکلات زیادی مواجه شده است، هم اکنون در نظر دارد سرمایه دیگری را در اختیار صنعت خودروسازی قرار دهد، تا به گفته اوباما بتواند نتیجه نهایی تزریقهای مالی دو سال گذشته به این صنعت را ببیند. این تزریقها که به نجات صنعت خودروسازی آمریکا انجامید، فشار زیادی را به دولت وارد کرد و سبب شد جنرال موتورز و کرایسلر به اقتصاد این کشور باز گردانده شوند. حال اوباما در نظر دارد تا به ارائه کمکهای مالی خود به صنعت خودروسازی ادامه دهد و علاوه بر صرف ۵۱۰ میلیون دلار در تولید سوختهای گیاهی (که در صنعت حملونقل هوایی و زمینی استفاده میشود) ۱۷۵ میلیون دلار را نیز به بخش تولید خودروهای سبز اختصاص دهد.
طبق گزارشهای ارائه شده توسط مرکز مطالعات بازار خودرو، در تاریخ بیستم ماه اوت سال ۲۰۱۱ میلادی دولت اوباما اعلام کرده که ۱۷۵ میلیون دلار در ساخت خودروهای سبز و تمام الکتریکی، فعالیتهای تحقیق و توسعه و همچنین ساخت باتری و دیگر قطعات مورد نیاز این خودروها، سرمایهگذاری میکند. این سرمایهگذاری که ظرف دو سال آینده تزریق میشود، منابع مالی لازم برای فعالیتهای مطالعاتی در مورد تولید خودروهای الکتریکی و قطعات آن را فراهم میآورد و قرار است در ۴۰ پروژه مختلف صرف شود. این منبع مالی البته تنها در اختیار مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی ۱۲ ایالت آمریکا قرار میگیرد. علاوه بر این مبلغ، دولت آمریکا اعلام کرده ۳۹ میلیون دلار نیز در فعالیتهای مطالعاتی پیشرفته که به استفاده از انرژیهای هستهای و الکتریکی در صنعت خودروسازی اختصاص دارد سرمایهگذاری میکند. همچنین هفت میلیون دلار دیگر نیز صرف مطالعه در بخش سلولهای هیدروژنی خواهد شد.
در این مورد «استفان چو» رییس مرکز مطالعات انرژی آمریکا میگوید: این سرمایهگذاری که متولی اصلی آن دپارتمان انرژی دولت است، میتواند زمینه را برای ارتقای تکنولوژی در صنعت خودروسازی فراهم آورده و هزاران فرصت شغلی نیز در بخش تولید خودروهای سبز ایجاد کند. به گفته وی، سرمایهگذاری در تولید نسل تازه خودروها باعث تقویت اقتصاد آمریکا میشود و راندمان مصرف سوخت در این کشور را بیشتر خواهد کرد.
«چو» میافزاید: این منبع مالی در کنار ۳۰۰ میلیون دلاری که بخش خصوصی در توسعه تکنولوژی تولید خودروهای سبز سرمایهگذاری کرده است، میتواند روند رسیدن به هدف نهایی را تسریع کند. هدف نهایی این طرح، رسیدن مصرف سوخت خودروها به یک گالن بنزین برای طی مسافت ۵/۵۴ مایل است، که قرار است تا سال ۲۰۲۵ میلادی تحقق یابد.این موضوع البته به خودروهای سواری و کامیونهای کوچک مربوط میشود، حال آنکه کامیونهای بزرگ و اتوبوسها که بخش بزرگی از حملونقل شهری را بر عهده دارند، تا سال ۲۰۱۸ میلادی باید مصرف خود را به حداقل برسانند. دولت آمریکا اعلام کرده است، از جمله مزایای اصلی این طرح میتوان به کاهش سطح آلایندگی و افزایش راندمان مصرف سوخت اشاره کرد، که تبعات اقتصادی بسیاری از جمله کاهش واردات نفت را به همراه خواهد داشت.
ارسال نظر