خودروهای ثبت‌نام‌شده قبل از پنج ژوئیه می‌توانند بدون عوارض اضافی برای خودروهای برقی وارداتی به مشتریان فروخته شوند. به گزارش ایسنا، آمارهای موسسه تحقیقاتی دیتافورس نشان می‌دهد که برندهای چینی بیش از ۲۳هزار وسیله نقلیه الکتریکی باتری‌دار را در سراسر منطقه در طول ماه ثبت کرده‌اند که بیشترین میزان در تاریخ بوده است. جهش متوالی ۷۲درصدی آنها از ماه مه دو برابر افزایش ثبت‌نام کلی خودروهای برقی اروپایی در ماه ژوئن بود. واردات ساخت چین از تولیدکنندگان غربی از جمله ولوو، بی‌ام‌و و تسلا نیز مشمول عوارض جدید است.

اینکه آیا افزایش حجم می‌تواند پایدار بماند یا خیر، در ماه‌های آینده با توجه به افزایش تعرفه‌های اتحادیه اروپا به‌دقت بررسی خواهد شد. هزینه‌های موقت اتحادیه اروپا مشمول هزینه ۳۸درصدی اضافی برای سایک‌موتور می‌شود، درحالی‌که بی‌وای‌دی ۱۷درصد اضافی پرداخت خواهد کرد.

خودروسازان در هر دو قاره عجله دارند تا تولید خودروهای برقی اروپایی را اضافه کنند، در‌حالی‌که تنش بین پکن و بروکسل در خطر تبدیل شدن به یک جنگ تجاری است.

یکی دیگر از محرک‌های بازار خودروهای برقی اروپا در ماه ژوئن، ارائه مشوق‌هایی در ایتالیا بود که به افزایش دوبرابری فروش برقی در این کشور نسبت به یک سال پیش کمک کرد.

دولت گفت که حدود ۲۰۰ میلیون یورو از یارانه‌های جدید خودروهای برقی در کمتر از ۹ ساعت تمام شد. این افزایش، ایتالیا را که در فروش خودروهای برقی عقب مانده است، به ۶ بازار برتر منطقه‌ای تبدیل کرد که شامل کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیاست.

بر اساس گزارش بلومبرگ، به طور کلی، ژوئن پس از دسامبر ۲۰۲۲ و مارس ۲۰۲۳ و درست جلوتر از ژوئن ۲۰۲۳، با ۲۰۸هزار و ۸۷۲ ثبت‌نام در سراسر منطقه، سومین ماه پرفروش‌ خودروهای برقی بود.