مهر - قائم‌مقام ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت با تشریح جزئیات طرح صدور برچسب انرژی برای خودروهای گازسوز، اعلام کرد: سوخت‌گیری خودروهای دوگانه‌سوز غیراستاندارد و فاقد برچسب انرژی در جایگاه‌های CNG ممنوع خواهد شد. عبدالله جلالی در گفت‌وگو با مهر، درباره جزئیات طرح صدور برچسب انرژی برای خودروهای دوگانه‌سوز، گفت: در حال حاضر بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی گاز سوز در سطح کشور تردد می‌کنند که انجام معاینه فنی و تست‌های دوره‌ای در ناوگان حمل‌و‌نقل خودروهای دوگانه‌سوز ضروری به نظر می‌رسد.

قائم‌مقام ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت کشور با تاکید بر اینکه ایمنی مخازن CNG به دلیل فشردگی گاز طبیعی از حساسیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: بر این اساس مخازن گاز خودروهای دوگانه‌سوز در دوره‌های زمانی مختلف باید مورد بازبینی و آزمایش فنی قرار بگیرند.

وی با با اعلام اینکه هر مخزن CNG باید در هر دوره سه تا پنج ساله مورد بازبینی قرار بگیرد، اظهار داشت: بر این اساس معاینه فنی تمامی خودروهای دوگانه‌سوز در دستور کار دولت قرار گرفته است.

این مقام مسوول با بیان اینکه با انجام معاینه فنی، برای خودروهای دوگانه‌سوز استاندارد و بدون مشکل فنی برچسب انرژی صادر خواهد شد، افزود: صدور این برچسب انرژی به منزله استاندارد بودن تردد خودروهای گاز سوز است.

جلالی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح ملی آن دسته از خودروهای گازسوزی که در کارگاه‌های غیر‌مجاز تبدیل شده‌اند از گردونه حمل‌و‌نقل خارج خواهند شد، عنوان کرد:‌ به زودی امکان سوخت‌گیری خودروهای گازسوز فاقد برچسب انرژی در جایگاه‌های CNG ممنوع خواهد شد.در حال حاضر تعداد یک هزار و ۶۸۰ جایگاه CNG در سراسر کشور راه اندازی شده است که با فعالیت این تعداد جایگاه روزانه ۱۵ تا ۱۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در این بخش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این در حالی است که ساخت ۵۰۰ جایگاه جدید CNG در سطح کشور در دستور کار وزارت نفت قرار دارد ضمن آنکه در شرایط فعلی نزدیک به ۹ هزار و ۵۰۰ نازل عرضه سی.ان.جی در سطح کشور فعال است.

با ساخت این تعداد جایگاه ظرفیت سوخت‌رسانی به خودروهای دوگانه‌سوز را به یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب در ساعت افزایش یافته است.