سایه رکود بر بازار خودروهای خارجی
تب ارز، خودروهای وارداتی را گرفت
دنیای اقتصاد: در روزهایی که بازار ارز با نوسان روبهرو شده و قیمتها روند صعودی به خود گرفتهاند، بازار خودروهای وارداتی نیز متاثر از این ماجرا، به رکود رفته است. آن طور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند، در حال حاضر معاملات در نمایشگاههای خودرو کشور بسیار سنگین انجام میشود و از همین رو رکود میهمان بازار خودروهای خارجی شده است.
به گفته فعالان بازار، ریشه این موضوع بیش از هر مساله دیگری، به نوسان اخیر در بازار ارز مربوط میشود و چه آنکه مشتریان و عرضهکنندگان خودروهای خارجی، برای خرید و فروش به تردید افتادهاند.
دنیای اقتصاد: در روزهایی که بازار ارز با نوسان روبهرو شده و قیمتها روند صعودی به خود گرفتهاند، بازار خودروهای وارداتی نیز متاثر از این ماجرا، به رکود رفته است. آن طور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند، در حال حاضر معاملات در نمایشگاههای خودرو کشور بسیار سنگین انجام میشود و از همین رو رکود میهمان بازار خودروهای خارجی شده است.
به گفته فعالان بازار، ریشه این موضوع بیش از هر مساله دیگری، به نوسان اخیر در بازار ارز مربوط میشود و چه آنکه مشتریان و عرضهکنندگان خودروهای خارجی، برای خرید و فروش به تردید افتادهاند. طبق اخبار رسیده از بازار، از یک سو مشتریان بهدلیل نوسان موجود در بازار ارز و تاثیر آن بر قیمت خودروهای وارداتی، جنبه احتیاط را در خرید لحاظ کردهاند و از آن سو عرضهکنندگان این خودروها نیز سعی در استفاده از شرایط ایجاد شده دارند. اوضاع به شکلی است که برخی از آنها در پاسخ به معدود مشتریان خودروهای وارداتی در مقطع فعلی عنوان میکنند فروش ندارند یا قیمتهای بالاتر از آنچه باید باشد را ارائه میدهند. از همین رو مراجعهکنندگان به نمایشگاههای خودروهای خارجی، این روزها بعضا با دست خالی به خانه برمی گردند. به همین دلیل فعالان بازار از سنگین بودن انجام معاملات در نمایشگاههای خودرو خارجی صحبت به میان میآورند و بهنظر میرسد تا بازار ارز به ثبات نرسد، این سنگینی همچنان ادامه داشته باشد.
البته رکود بازار وارداتیها دلیل دیگری نیز دارد؛ بر این اساس، با توجه به آنکه هنوز تکلیف برخی نمایندگیها مبنیبر رسمی بودن یا نبودن مشخص نیست و همچنین محدودیتهایی برای ورود برخی خودروها به کشور وجود دارد، بخشی از مشتریان فعلا دست نگه داشته و خرید و فروش را به آینده موکول کردهاند. هرچه هست، با وجود رکودی که هماکنون گریبان بازار وارداتیها را گرفته، قیمت برخی خودروهای خارجی بالا رفته است، به خصوص در مورد مدلهای ۲۰۱۷. بنا به گفته فعالان بازار، در حال حاضر قیمت تویوتا کمری هیبرید به ۲۲۷ میلیون تومان در بازار رسیده که نشان از جهش دو میلیون تومانی آن دارد. این خودرو بهدلیل محدودیتهایی که برای عرضه آن در ایران بهوجود آمده، با کمبود عرضه مواجه و قیمتش صعودی شده است. کمری هیبرید در خاک ایالاتمتحده تولید میشود و همچنین اعتبار همولوگیشن آن به پایان رسیده و از همین رو فعلا واردات آن به کشور متوقف شده است.
دیگر خودرو خارجی که در بازار ایران افزایش قیمت را تجربه کرده، تویوتا یاریس نام دارد. این محصول نیز دو میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و در حال حاضر ۱۱۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود. همچنین تویوتا R۴ نیز که افزایش قیمتی چهار میلیون تومانی را تجربه کرده است، در حال حاضر ۲۴۵ میلیون تومان به فروش میرسد. در بین دیگر خودروهای وارداتی اما سوناتا هماکنون قیمتی برابر با ۱۷۵ میلیون تومان دارد و اپتیما نیز ۲۰۵ میلیون تومان به فروش میرسد. از سوی دیگر سراتو بهعنوان یکی از محصولات کیا در ایران، هماکنون قیمتی برابر با ۱۴۷ میلیون تومان دارد و برای خرید اسپورتیج نیز باید ۱۸۳ میلیون تومان هزینه کرد. فعالان بازار اما در مورد النترا نیز خبر از قیمت ۱۳۲ میلیون تومانی آن میدهند و در مورد توسان نیز میگویند که این محصول با ۱۹۵ میلیون تومان قابل خرید است.
افزایش قیمت چند خودرو داخلی
اما سری هم به بازار خودروهای داخلی بزنیم که این هفته با نوسان قیمت مواجه بوده است. به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، در حال حاضر رکودی کلی بر بازار خودروهای داخلی حاکم است، با این حال قیمت برخی خودروها روندی صعودی را تجربه کرده است. بر این اساس، هماکنون پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۸ میلیون تومان خرید و فروش میشود که این موضوع از افزایش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت آن حکایت میکند. همچنین پژو ۲۰۶ صندوقدار مدل V۸ نیز که ۲۰۰ هزار تومان گران شده، هماکنون با قیمتی برابر با ۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قابل خرید در بازار آزاد است.
از بازار پژو ۴۰۵ نیز خبر میرسد این محصول با توجه به افزایش قیمت ۱۰۰ هزار تومانی اش، در حال حاضر ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. دیگر محصول ایرانخودرو به نام سمند EF۷ نیز طی هفته جاری تغییر قیمتی خاصی را به خود ندیده و در حال حاضر ۳۲ میلیون تومان خرید و فروش میشود. نمایشگاهداران خودرو پایتخت اما در مورد رانا (محصول ملی ایرانخودرو) نیز تاکید میکنند که این محصول با توجه به افزایش قیمت جزئی که داشته، در حال حاضر ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. از آن سو اما تیبا در مدل سدان هم بدون تغییر قیمتی خاص، در حال حاضر با قیمتی معادل ۲۵ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود و پراید ۱۳۱ نیز با توجه به تثبیت قیمتی که داشته، ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
همچنین پراید در مدل ۱۱۱ نیز طی هفته جاری با تثبیت قیمت مواجه شده و هماکنون با همان قیمت ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خود به فروش میرسد. اما سری به بازار دنا بزنیم، خودرویی که در حال حاضر ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و در نتیجه تغییر خاصی را به خود نمی بیند. از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا نیز که قیمتگذاری شان آزاد است، خبر میرسد تغییر خاصی در قیمت آنها ایجاد نشده و بر این اساس، سراتوی اتومات هماکنون ۹۱ میلیون تومان خرید و فروش میشود و این در حالی است که مدل دندهای آن قیمتی برابر با ۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دارد. در بین دیگر خودروهای بازار اما تندر۹۰ها نیز بدون تغییر قیمتی خاص، این هفته را به انتها رساندند. بر این اساس، تندر اتومات که در ایرانخودرو به تولید میرسد، در حال حاضر قیمتی برابر با ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و تندر پارسخودرو نیز ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
پارس تندر نیز با همان قیمت ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی خود در بازار به فروش میرود. از سوی دیگر اما ساندرو نیز که به نوعی مدلهاچ بک تندر-۹۰ بهشمار میرود، در حال حاضر قیمتی برابر با ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و این یعنی تغییری در قیمت آن حاصل نشده است. مدل دندهای این خودرو ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. ساندرو جزو معدود خودروهایی است که در حال حاضر میان نرخ کارخانه و بازار آن فاصله قیمتی قابل توجهی به چشم میآید که این موضوع نشان از عرضه کمتر از تقاضای آن در بازار دارد. اما در بین محصولات چینی خودروسازان، در حال حاضر برلیانس مدل H۳۳۰ با قیمتی معادل ۵۶ میلیون تومان به فروش میرسد و این در شرایطی است که مدل H۳۲۰ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گرانتر در اختیار مشتریان قرار میگیرد. برلیانس هم در سایپا و هم در پارسخودرو مونتاژ میشود و تیراژ آن نیز طی سال جاری افزایشی بوده است.
ارسال نظر