پاسخ به انتقادات در طرح جایگزینی تاکسیهای فرسوده
ایسنا: معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو به انتقادات مطرح شده به این شرکت در رابطه با طرح جایگزینی تاکسیهای فرسوده پاسخ داد. مصطفی خانکرمی در پاسخ به اینکه مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کل کشور انتقاداتی را نسبت به عملکرد ایران خودرو در طرح جایگزینی تاکسیهای فرسوده مطرح کرده است، اظهار کرد: از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به دو دلیل عمده از سال ۱۳۹۲ متوقف شده بود.
در آن زمان از یکسو نرخ تسهیلات بانکی بالا بوده و در نتیجه متقاضیان توانایی بازپرداخت اقساط تسهیلات را نداشتند و از سوی دیگر خودروساز نیز بهدلیل حجم مطالبات بالا از دولت در اجرای طرحهای قبلی و ایفا نشدن تعهدات دولت تمایلی به پذیرش گواهی اسقاط نداشت.
ایسنا: معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو به انتقادات مطرح شده به این شرکت در رابطه با طرح جایگزینی تاکسیهای فرسوده پاسخ داد. مصطفی خانکرمی در پاسخ به اینکه مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کل کشور انتقاداتی را نسبت به عملکرد ایران خودرو در طرح جایگزینی تاکسیهای فرسوده مطرح کرده است، اظهار کرد: از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به دو دلیل عمده از سال ۱۳۹۲ متوقف شده بود.
در آن زمان از یکسو نرخ تسهیلات بانکی بالا بوده و در نتیجه متقاضیان توانایی بازپرداخت اقساط تسهیلات را نداشتند و از سوی دیگر خودروساز نیز بهدلیل حجم مطالبات بالا از دولت در اجرای طرحهای قبلی و ایفا نشدن تعهدات دولت تمایلی به پذیرش گواهی اسقاط نداشت. وی ادامه داد: در دولت جدید و با توجه به فضای ایجاد شده، ایران خودرو مشارکت در اجرای طرح را پذیرفت و در این راه علاوه بر الزامات معمول اجرای طرح قبول کرد که یارانه مابهالتفاوت نرخ تسهیلات بانکی را به ارزش دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بابت هر خودرو بپردازد.
همچنین در خصوص پذیرش گواهی اسقاط نیز با پیشبینی بودجه توسط سازمان برنامهریزی و مدیریت کشور، امکان استفاده از گواهیهای اسقاط در گمرکات کشور فراهم شده و بهدنبال آن تفاهمنامه جایگزینی ۹۰ هزار دستگاه تاکسی به امضا رسید. خانکرمی با بیان اینکه این طرح از ابتدا با توجه به عدم آمادگی هماهنگیهای لازم از سوی مجری طرح با تاخیر شروع شد، تصریح کرد: برنامه تحویل خودروها که قرار بود از اسفند ماه سال گذشته آغاز شود، به علت عدم هماهنگی لازم و فوری با بانکها و ایرانخودرو تا اردیبهشتماه امسال به تعویق افتاد؛ درحالیکه از بهمنماه فرآیند تولید تاکسیهای مربوطه در ایران خودرو آغاز شده بود.
وی ادامه داد: مواردی همچون درخواست پرداخت کارمزد از سوی ایران خودرو به اتحادیه تاکسیرانی، عدم تایید جیپیاس طراحی شده از سوی این شرکت و تاخیر در تاییدیه تجهیزات اختصاصی تاکسی (۴۰۵ و سمند)، عدم رعایت نسبت ثبتنام خودروها براساس تفاهمنامه و تناسب آن با توافقنامه و ظرفیت تولید شرکت خودروساز، تاخیر در بهروز رسانی اطلاعات سامانه و عدم اعمال تغییرات مورد نیاز در سامانه؛ از جمله مشکلات ایجاد شده یا حل نشده توسط مجری طرح بود اما به هر حال به موازات اجرا با برگزاری جلسات بالادستی بالاخره طرح اجرایی شد. معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو در پاسخ به اینکه در حال حاضر طرح نوسازی تاکسیهای فرسوده در چه مرحلهای است، اظهار کرد: از ۹۰ هزار نفر مشمول طرح جایگزینی مجموعا ۶۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند که این افراد بهتدریج توسط مجری طرح به بانکهای عامل معرفی میشوند.
همچنین از مجموع ۱۶ هزار و ۲۲۷ نفری که نسبت به واریز وجه اقدام کردهاند به ۱۴ هزار و ۷۶۹ نفر خودروی جایگزین اختصاص یافته است. خانکرمی افزود: این طرح از هفته آخر مرداد ماه در سراسر کشور اجرایی شد ولی متاسفانه موضوع نامه پلاک، یکی از بزرگترین موانع اجرای این طرح است که باوجود مکاتبات و درخواستهای فراوان از مجری طرح که خود مستقیما متولی این موضوع است، تاکنون این مشکل رفع نشده و باوجود تخصیص خودرو و پلاک توسط راهور ناجا، بهدلیل عدم ارسال نامه تاکسیرانی امکان تحویل خودرو وجود ندارد. وی با بیان اینکه براساس ضوابط پلیس راهنمایی و رانندگی برای شمارهگذاری تاکسیها باید به ازای هر خودرو یک نامه به صورت دستی از سازمان تاکسیرانی هر شهر صادر و به راهور ناجا تحویل شود، خاطرنشان کرد: این کار از وظایف اصلی اتحادیه تاکسیرانی بهعنوان مجری طرح است که متاسفانه باوجود پیگیریهای مکرر این فرآیند با تاخیر بسیار زیاد صورت میگیرد و بهطور معمول همیشه بیش از ۱۳۰۰ خودروی فاکتور شده معطل دریافت نامه برای تحویل است.
معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو اظهار کرد: تحقق کامل اهداف این طرح تنها با تعامل تاکسیرانی با راهور ناجا برای حذف نامه شمارهگذاری یا راهکار دیگری که زمان انتظار فاکتور تا شمارهگذاری را به صفر برساند، محقق خواهد شد؛ بنابراین مجری طرح باید در این رابطه اقدام کند.
ارسال نظر