شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۱ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۶۱

  • پایان ماراتن ۱۵۰۰۰ نفری

    انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در امنیت کامل برگزار شد. خبرهای اولیه حاکی از استقبال از انتخابات در شهرستان‌ها بود. بر اساس آمار ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۵هزار نفر برای رقابت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند که ۱۲درصد زن و ۸۸درصد مرد هستند. همچنین ۱۴۴نفر هم در مجلس خبرگان رهبری تایید صلاحیت شدند که روز گذشته این نامزدها برای ورود به پارلمان و مجلس خبرگان رهبری به رقابت با یکدیگر پرداختند.
  • خروج از عراق‌ عاقلانه‌ترین انتخاب واشنگتن

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: «اهرم ایالات متحده آمریکا در منطقه خاورمیانه بدون حضور نیروهایش در عراق می‌تواند موثرتر باشد.» دیوید شنکر کارشناس ارشد موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک ۲۶ فوریه در نشریه فارن پالیسی نوشت: در انتقام از کشته شدن سه سرباز آمریکایی در اردن در اواخر ژانویه، ایالات متحده در اوایل ماه جاری دو مجموعه حملات هوایی را علیه شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق انجام داد. در حالی که برخی در واشنگتن از حملات هوایی انتقاد کردند، این حملات که یک شبه‌نظامی عراقی را هدف قرار داد، انحراف قابل‌توجهی از محدودیت‌های طولانی‌مدت دولت بایدن در مقابل نیروهای نیابتی ایران در عراق به شمار می‌رفت. حملات علیه نیروهای نیابتی ایران در عراق به همان اندازه که مناسب و دیرهنگام بود، واکنش‌‌‌های سیاسی قابل‌توجهی را در بغداد ایجاد کرده و پیامدهای نامعلومی برای حضور نظامی ایالات متحده در عراق به همراه دارد.
  • چه کسانی آمدند؟

    دنياي اقتصاد: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته با حضور پرشور مقامات و چهره‌های سیاسی کشور پای صندوق‌های رای برگزار شد‌. از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری که در نخستین ساعات آغاز فرآیند رای‌گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، رای خود را به صندوق ستاد انتخابات کشور انداخت. در کنار او احمد وحیدی وزیر کشور، محمد‌تقی چراغی معاون سیاسی وزیر کشور، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و علی القاصی رئیس‌کل دادگستری استان تهران نیز در ستاد انتخابات کشور رای‌های خود را به صندوق رای ستاد انتخابات کشور انداختند.
  • اوضاع در سیستان بحرانی است

    به دلیل بارش‌های اخیر وضعیت بیش از ۱۱۰ هزار نفر از مردم روستای جنوب سیستان و بلوچستان همچنان بحرانی است.
  • رهبر انقلاب رای خود را به صندوق سیار ۱۱۰ انداختند

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در همان لحظات اولیه آغاز رای‌گیری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) و در حضور بیش از صد خبرنگار و تصویربردار از رسانه‌های داخلی و بین‌المللی، رای خود را به صندوق سیار ۱۱۰ انداختند.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲

    روزنامه کیهان پنج‌شنبه ۱۰ اسفند، روز پیش از انتخابات مجلس دوازدهم تیتر اصلی خود را به سخنرانی رهبر انقلاب اختصاص داد: «هرکس ایران را دوست دارد باید در انتخابات فعال باشد» این روزنامه همچنین در ستون ارتباط با مخاطبان نوشت: «با مصرف ۳برابر استاندارد خودروی داخلی، عدم توسعه‌ حمل‌و‌نقل عمومی، وضعیت نامناسب جاده‌ها و فقدان تنوع سبد سوختی کشور، مردم امکان کاهش مصرف سوخت را ندارند. استفاده از مکانیزم قیمت برای کنترل مصرف بنزین، زمانی پیشنهاد می‌شود که سایر عوامل تورم‌زا (نقدینگی و نرخ ارز) در کنترل و مدیریت کامل دولت باشد و در جامعه شاهد تورم تک رقمی باشیم.» روزنامه جمهوری اسلامی هم در صفحه یک خود آورد: «انتخابات مظهر به رخ‌کشیدن قدرت ملی کشور است» این روزنامه در مطلبی به اعتراف دیرهنگام نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان اشاره کرد‌ و نوشت: «نشست با طالبان درباره حقابه ایران از هیرمند نتیجه نداشت!» روزنامه اعتماد نیز با انتشار لیست صدای ملت تیتر زد: «با رای خود اعتراض می‌کنیم» روزنامه ایران ضمن اینکه تیتر یک خود را «فراخوان مشارکت ملی» انتخاب کرد؛ نتایج یک نظر‌سنجی از انتظار شهروندان از کاندیداهای مجلس را هم منتشر کرد. بر اساس این نظرسنجی «مسکن مهم‌ترین مطالبه مردم» است.
  • ایران در جریان عملیات حماس نبود

    دنیای اقتصاد: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌‌‌وگو با شبکه چهار انگلیس در جریان سفر به ژنو برای شرکت در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، در پاسخ به سوالی درباره استقبال ایران از آتش‌‌‌بس احتمالی در غزه و موضع تهران درباره نقش حماس در آینده این باریکه گفت: «ما از توقف نسل‌کشی و جنایات صهیونیست‌‌‌ها علیه غزه استقبال می‌‌‌کنیم و از همان ابتدای حملات رژیم اسرائیل علیه غزه و کرانه باختری به صراحت اعلام کردیم که جنگ راه‌‌‌حل نیست.»
  • پایان ماموریت مبهم؟

    دنیای‌اقتصاد: «نیروهایی که در حال حاضر در سوریه و عراق حضور دارند واقعا برای محافظت از ایالات متحده در برابر داعش در آنجا نیستند، آنها به خاطر یکسری دلایل مبهم که بیشتر آنها به مخالفت با نفوذ ایران مربوط می‌شود، در آنجا هستند.» دانیل لاریسون دکتر تاریخ از دانشگاه شیکاگو در یادداشتی در موسسه تحقیقات و مشاوره Eunomia نوشت: در مورد مقاله ژنرال مکنزی که از ادامه حضور نظامی ایالات متحده در سوریه و عراق دفاع می‌‌‌کند، چیزهای زیادی می‌توان گفت، اما این ادعاها کاملا نادرست هستند: در نهایت ما می‌بینیم که نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق حضور دارند تا از حمله داعش به آمریکا جلوگیری کنند. آنها مدعی هستند که اگر نیروهای آمریکایی از آنجا خارج می‌شدند، به آنها زمان و فضا داده می‌شد تا «خلافت» را دوباره برپا کنند و خطر علیه کشور ما بیشتر می‌شد.
  • رایزنی‌‌‌های فشرده منطقه‌‌‌ای ایران

    دنیای‌اقتصاد: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و «شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر، روز جمعه به صورت تلفنی با یکدیگر گفت‌‌‌وگو کردند. به گزارش ایسنا، در این تماس طرفین روند مناسبات دوجانبه ایران و قطر را مورد بررسی قرار دادند و بر منویات رؤسای دو کشور مبنی بر تقویت همه‌جانبه همکاری‌‌‌ها تاکید کردند. در این گفت‌وگو همچنین طرفین آخرین وضعیت تلاش‌‌‌ها و تحرکات سیاسی برای توقف جنگ و نسل‌کشی علیه غزه و ابتکارات مطرح برای برقراری آتش‌بس، تبادل اسرا و ارسال محموله‌‌‌های کمک‌‌‌های بشردوستانه بین‌‌‌المللی به مردم غزه را مورد تبادل نظر و بررسی قرار دادند.
  • شهادت مستشار ایرانی در سوریه

    خبرگزاری دانشجو: در حمله روز گذشته جنگنده‌‌‌های اسرائیلی به ساحل سوریه بندر بانیاس یکی از مستشاران سپاه پاسداران به نام رضا زارعی به شهادت رسید.
  • محکومیت جنایت جدید در غزه

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به کشتار مردم فلسطین توسط نظامیان صهیونیستی گفت: «زخم غزه از حافظه انسان‌‌‌های آزاده و ننگ حمایت و سکوت نسبت به کشتار جمعی و نسل‌‌‌کشی از پیشانی مدعیان دروغین حقوق بشر پاک نخواهد شد.» کنعانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بیش از ۱۰۰ شهروند فلسطینی که در صف انتظار دریافت کمک‌‌‌های بشردوستانه در خیابان الرشید شهر غزه بودند، بر اثر حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و بیش از ۸۰۰ نفر زخمی شدند.» اشغالگران صهیونیست روز پنج‌شنبه به سمت هزاران شهروند فلسطینی از شمال نوار غزه و از شهر غزه، جبالیا و بیت حانون که در منطقه «شیخ عجلین» در غرب غزه منتظر رسیدن کامیون‌‌‌های حامل کمک‌‌‌های بشردوستانه بودند، شلیک کردند که در آخرین آمار، ۱۰۹ نفر شهید و ده‌‌‌ها نفر دیگر مجروح شده‌‌‌اند. دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در ادامه نوشت: «زخم غزه از حافظه انسان‌‌‌های آزاده جهان و ننگ حمایت و سکوت نسبت به کشتار جمعی و نسل‌‌‌کشی از پیشانی مدعیان دروغین حقوق ‌‌‌بشر در آمریکا و اروپا پاک نخواهد شد.»
  • واکنش واشنگتن به پرتاب ماهواره تحقیقاتی ایران

    تسنیم: متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پرتاب ماهواره تحقیقاتی ایران از خاک روسیه را مشارکت نظامی ایران و روسیه خواند. میلر پنج‌شنبه شب به وقت محلی در کنفرانس خبری خود با تکرار ادعاهای پیشین در خصوص روابط ایران و روسیه، پرتاب ماهواره‌‌‌ تحقیقاتی ایرانی «پارس۱» را تعمیق روابط نظامی ایران و روسیه خواند. وی در این خصوص مدعی شد: «این نشانه دیگری از تعمیق همکاری نظامی ایران و روسیه است. همان‌طور که بارها به طور علنی هشدار دادیم، این مشارکت برای اوکراین، همسایگان ایران و جامعه بین‌المللی مضر است.» میلر همچنین در ادعایی دیگر گفت: «ما توانایی خود را برای اقدام در پاسخ به مشارکت نظامی روسیه و ایران در هماهنگی نزدیک با شرکا و متحدان خود نشان داده‌‌‌ایم و اگر ایران پا را فراتر بگذارد و موشک‌‌‌های بالستیک به روسیه بفروشد، می‌‌‌توانم به شما اطمینان دهم که پاسخ جامعه جهانی سریع و شدید خواهد بود.» این ادعاها در حالی مطرح می‌‌‌شود که بارها مقامات ایران تاکید کرده‌‌‌اند که هیچ پهپاد و سلاحی از سوی ایران به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین ارسال نشده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر