شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۳۵

  • مهم‌ترین تغییرات مجلس در دخل‌وخرج ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: بررسی بخش درآمدی و هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۳ که از اول بهمن ماه در صحن علنی مجلس آغاز شده بود روز گذشته و بعد از برگزاری ۱۰ جلسه در پنج روز به اتمام رسید. از همین‌رو نمایندگان مجلس از امروز با پایان بررسی بخش اول بودجه به بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه می‌پردازند‌. اما لایحه بودجه ۱۴۰۳ طی این مدت دستخوش تغییراتی در مجلس شد که بعضا به مذاق دولت خوش نیامد و سقف بودجه را افزایش داد. بر اساس آنچه نمایندگان به «دنیای اقتصاد» گفتند یکی از این تغییرات مهم در حقوق دستمزد و اختصاص فوق‌العاده خاص به کارمندان دولت بود که اگرچه دولت مخالف آن است، اما مجلس می‌گوید که منابع آن را هم دیده است. اما از سوی دیگر یکی از نگرانی‌ها تصویب پیشنهادی در صحن علنی مبنی بر کاهش بودجه واردات کالاهای اساسی از ۱۵ میلیارد یورو به ۱۰ میلیارد یورو بود.
  • پویایی پیچیده ایران و ترکیه

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: مسیر روابط ایران و ترکیه، خواه به شکل همکاری یا رقابت، به انتخاب هر دو کشور و تحولات منطقه‌ای از جمله سیاست آمریکا در خاورمیانه بستگی دارد. مراد یشیلتاس ۲۶ ژانویه در روزنامه دیلی صباح نوشت: به طور سنتی، روابط ترکیه و ایران با ترکیبی از رقابت و همکاری تعریف شده است. با داشتن مرز زمینی طولانی و برخورداری از عمق تاریخی چند‌بعدی، پویایی‌های متعددی به طور همزمان بر روابط دو کشور تاثیر می‌گذارد. هم ترکیه و هم ایران به معاهده ۱۶۳۹ قصرشیرین به عنوان چارچوبی اساسی برای ساده‌ترین درک از رابطه خود اشاره می‌کنند. از سال ۱۶۳۹ هیچ جنگی بین دو کشور رخ نداده است، که امکان استقرار متقابل فرهنگ استراتژیک و گفتمان ژئوپلیتیکی را فراهم می‌کند.
  • استارت‌آپ یا وزارت‌خانه؟

    علیرضا عبداللهی*
    ژوئن۲۰۱۹ وقتی جوکو ویدودو کابینه‌ خود را برای دوره‌ پنج‌ساله دوم معرفی کرد، توجه رسانه‌های دنیا را به خود جلب کرد؛ افرادی از احزاب مخالف و حتی رقبای انتخاباتی او و پنج زن، از جمله وزیر امور خارجه که در تاریخ اندونزی بی‌سابقه بود در لیست او دیده می‌شدند. اما نام یک نفر بیش از همه، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد؛ ندیما مکاریم ۳۵ساله، بنیان‌گذار سوپراپلیکیشن Gojek به‌عنوان وزیر فرهنگ و آموزش اندونزی معرفی شد. او تنها اندونزیایی است که تاکنون در لیست رهبران آینده مجله تایم جای گرفته است.
  • افزایش داوطلبان نمایندگی

    ۳۲روز دیگر انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰نماینده مجلس برای یک دوره چهارساله دیگر برگزار خواهد شد. انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز روز ۱۱اسفند همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. زنگ رقابت‌های انتخاباتی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به ترتیب از ۱۶مرداد و ۱۴آبان نواخته شد.
  • توقف درمان بیماران گاندی پس از آتش‌سوزی

    دنياي اقتصاد: تمامی خدمات درمانی و پزشکی در بیمارستان گاندی تا بازسازی کامل متوقف شد. این آخرین وضعیت بیمارستان گاندی است که حدود ساعت ۱۸:۳۰ عصر پنج‌شنبه ۵ بهمن ماه طعمه حریق شد. پس از آن گمانه‌زنی‌های بسیاری از علت این آتش‌سوزی در شبکه‌های اجتماعی و مطبوعات مطرح شد. برخی عنوان کردند‌ این آتش‌‌سوزی از نمای ساختمان آغاز شده و با توجه به جنس کامپوزیتی آن به سرعت گسترش پیدا کرده است. تعدادی از رسانه‌ها ته‌سیگار افتاده از طبقه پانزدهم را مقصر اصلی دانستند با این وجود معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با رد این خبر گفت که علت وقوع حریق در بیمارستان گاندی در حال بررسی است.
  • تهران رنگ زمستانی گرفت

    با کاهش محسوس دمای هوا و بارش باران تهران هم جامه زمستانی به تن کرد. زمستانی اگرچه دیرهنگام اما هرچه بود موجب شادی تهرانی‌ها شد‌. سازمان هواشناسی نیز روز گذشته نسبت به تشدید بارش‌ها در ۱۹ استان از جمله در تهران هشدار نارنجی صادر کرد.
  • انتشار نام برندگان در روزنامه‌های اروپا

    رضا نیازمند: من در لندن بودم (پس از انقلاب) از توکیو من را دعوت کردند و اطلاع دادند که برای اخذ مدال طلا انتخاب شده‌ام‌. آنها نتوانسته بودند ۱۰ نفر انتخاب کنند فقط ۹ نفر انتخاب شده بودند که عبارت بودند از: یک‌نفر از هنگ‌کنگ، یک نفر از هندوستان، دو نفر از ژاپن، یک نفر از تایلند، یک نفر از هلند، یک نفر از فرانسه، یک نفر از آمریکا و من از ایران. نام برندگان این جایزه در روزنامه‌های اروپا انتشار یافت و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع سوئد هم از آن مطلع شد که شرح آن در بالا آمد. آنکه از آمریکا انتخاب شده بود نامش MUNDELF بود که با اصرار من استخدام شده بود و تمام مدت خدمت در سازمان بهره‌وری سروکارش با شخص من بود. انتخاب من به خاطر کار من در ایران از ۱۹۷۰تا ۱۹۷۹ بود. متاسفانه به دلیل مشکلات گذرنامه‌ای من نتوانستم به کنوانسیون بروم و سفیر ژاپن مدال طلا و گواهینامه و روزت را در لندن به من داد‌. (روزت گل کوچکی است که دارنده مدال به یقه کت خود می‌زند)
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸

    تیتر یک روزنامه فرهیختگان دیروز گزارشی داشت «از مصرف فرهنگی بند چهار اوین». خبرنگار این روزنامه به بند چهار رفته و در زده و پنجره آهنی باز شده و کارت ملی‌اش را نشان داده و با هماهنگی وارد ساختمان سفیدی شده تا فرق بین کتابخانه زندان با کتابخانه‌های بیرون از آن را مقایسه کند. در بخشی از این گزارش آمده: «برادر رئیس‌جمهور سابق! فکر می‌کنم اشتباه می‌بینم که مسوول فرهنگی با اشاره سر تایید می‌کند که خودش است و بعد از اینکه از جلویش عبور می‌کنیم، می‌گوید: در حال خواندن زبان فرانسه است.» این روزنامه همچنین در گزارش دیگری جوانب مختلف رد صلاحیت روحانی را بررسی کرده، با این تیتر «او باید در انتخابات شکست می‌خورد» در بخش‌هایی از آن آورده: «نحوه ورود حسن روحانی به انتخابات و کنشگری او تاکنون خبر از این می‌داد که او سعی دارد ضمن نقد دولت و مجلس، با جریان تحریم‌طلب مرزبندی داشته باشد؛ لذا نکته اول در ردصلاحیت او این است که یک عنصر مهم در جریان مخالف تحریم انتخابات، ردصلاحیت شده است. این به یک معنا پاس گل به جریان تحریم‌طلب خواهد بود و سبب تقویت استدلال آنها در میان بدنه اجتماعی‌شان می‌شود.»
  • جنگ خاورمیانه در حال گسترش است

    دنیای اقتصاد: اکونومیست نوشت: اگر شما نموداری بکشید از اینکه چه کسی در خاورمیانه به چه کسی شلیک می‌‌‌کند، به طور فزاینده‌‌‌ای شبیه یک کاسه اسپاگتی است. آنچه در اکتبر به عنوان جنگ بین اسرائیل و حماس آغاز شد، اکنون شبه‌نظامیان از چهار کشور عربی دیگر را به خود جذب کرده است. به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: به نظر می‌رسد که جنگ غزه به پنجمین ماه خود نزدیک می‌شود، به‌‌‌رغم اینکه در اسرائیل احساس می‌شود که درگیری‌‌‌ها به بن‌‌‌بست رسیده است.
  • حریق منطقه‌ای بزرگ‌تر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: نیویورک‌تایمز در مطلبی نوشت: جنگ غزه اکنون به مرحله‌‌‌ای رسیده که بسیاری از آن هراس داشتند و به درگیری در لبنان، سوریه، عراق و دریای سرخ گسترش یافته است. درواقع با حملات مکرر آمریکا علیه ارتش یمن در این ماه، ترس از حریق بزرگ‌تر منطقه‌‌‌ای به طور پیوسته در حال افزایش است. اکنون این پرسش مطرح است که آیا ممکن است ایران و ارتش قدرتمندش نیز وارد این جنگ گسترده شوند؟ به گزارش نیویورک‌تایمز، سال‌ها ادعا شده که ایران به حماس و حزب‌‌‌الله که در حال مبارزه با اسرائیل هستند و به نیروهای شبه‌نظامی یمن که به کشتی‌‌‌ها در دریای سرخ حمله می‌کنند کمک مالی، تسلیحاتی یا آموزش داده است. ایران همچنین اخیرا حملاتی را در مناطقی از سوریه، عراق و پاکستان انجام داد؛ مناطقی که گفته شد نیروهای تروریستی در آنجا حضور دارند و علیه ایران عملیات انجام داده‌‌‌اند.
  • استقبال ایران از رای دادگاه لاهه

    دنیای‌اقتصاد: علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبری انقلاب به حکم ‎دادگاه لاهه درباره نسل‌‌کشی صهیونیست‌‌ها در غزه واکنش نشان داد و در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در طول چهار ماه گذشته ناکامی رژیم صهیونیستی معطوف به عدم‌تحقق اهداف اعلام شده‌‌اش شامل نابودی حماس، آزادی اسرا از طریق جنگ و دفع دائمی تهدید جبهه ‎مقاومت بود. اعلام حکم تاریخی ‎دادگاه لاهه، صرف نظر از اثرات اجرایی آن، «نماد خسران جاودان» برای این رژیم است.
  • شرط باکو برای بازگشایی سفارتخانه‌‌ در تهران

    ایسنا: وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان گفت که ازسرگیری فعالیت سفارت این کشور در تهران به تکمیل روند تحقیقات و تصمیم‌گیری نهایی درباره ماجرای حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و تامین امنیت سفارت‌‌خانه بستگی دارد. جیحون بایراموف، وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان در گفت‌‌وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که این کشور برای بازگشایی سفارت خود در تهران دو موضوع اساسی را مدنظر خواهد داشت. بنابر گزارش خبرگزاری آپا، وی در ادامه توضیح داد که اولین مورد، تکمیل تحقیقات و تصمیم‌گیری در مورد حادثه حمله به سفارت‌ آذربایجان در تهران است.
  • واکنش تروئیکای اروپا به پرتاب ماهواره ثریا

    ایسنا: تروئیکای اروپا در بیانیه‌‌ای مشترک به پرتاب ماهواره ثریا واکنش نشان دادند. سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با انتشار بیانیه‌‌ای مداخله‌‌جویانه به اقدام هفته گذشته ایران برای پرتاب موفقیت‌‌آمیز ماهواره ثریا با ماهواره‌‌بر قائم ۱۰۰ به مدار ۷۵۰ کیلومتری واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند، چراکه به گفته آنها، این ماهواره‌‌بر از فناوری ضروری برای توسعه سیستم موشکی بالستیک دوربرد استفاده می‌کند.
  • سفیر جدید پاکستان در تهران

    فارس: سفیر جدید پاکستان استوار‌نامه خود را تقدیم رئیس‌جمهور ایران کرد. به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، سفیر جدید پاکستان با تقدیم استوارنامه خود، مدیریت شخصی آیت‌الله رئیسی در قضایای اخیر را الهام‌بخش و موثر دانست و بر آمادگی پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط برادرانه تاکید کرد. به گفته جمشیدی، رئیس‌جمهور نیز تاکید کرده است که امنیت پاکستان را امنیت خود می‌‌‌دانیم و توسعه روابط اقتصادی، اولویت دستورکار ماست.
بیشتر