شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

گفتگوی «دنیای‌اقتصاد» با پژوهشگر مسائل مصر؛

دنیای اقتصاد: سفر مسعود پزشکیان به قاهره هر چند کوتاه بود؛ اما در این سفر رایزنی‌های مهمی درباره وضعیت متشنج منطقه و روابط دو کشور انجام گرفت. حسین ابراهیم‌نیا، پژوهشگر مسائل مصر درباره اهمیت این سفر معتقد است در صورتی که ایران و مصر بتوانند بر این چالش‌ها غلبه کنند، روابط دو کشور در سال ۲۰۲۵…

چرا هیات آمریکایی به دمشق سفر کرد؛

دنیای اقتصاد: خبرگزاری فرانسه جمعه ۳۰ آذر خبر داد که یک هیات آمریکایی وارد اقامتگاه احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) سرکرده تحریرالشام و فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه در دمشق شده است. پیشتر واشنگتن اعلام کرده بود که هیات بلندپایه‌ای از وزارت خارجه آمریکا را برای دیدار با احمد الشرع، فرمانده…

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • چرا هیات آمریکایی به دمشق سفر کرد؛

    پایان تحریم‌های سزار بر سوریه؟

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری فرانسه جمعه ۳۰ آذر خبر داد که یک هیات آمریکایی وارد اقامتگاه احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) سرکرده تحریرالشام و فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه در دمشق شده است. پیشتر واشنگتن اعلام کرده بود که هیات بلندپایه‌ای از وزارت خارجه آمریکا را برای دیدار با احمد الشرع، فرمانده «اداره عملیات نظامی» به سوریه اعزام کرده است.
  • گفتگوی «دنیای‌اقتصاد» با پژوهشگر مسائل مصر؛

    گام‌هاى بلند تهران و قاهره براى بهبود مناسبات

    دنیای اقتصاد: سفر مسعود پزشکیان به قاهره هر چند کوتاه بود؛ اما در این سفر رایزنی‌های مهمی درباره وضعیت متشنج منطقه و روابط دو کشور انجام گرفت. حسین ابراهیم‌نیا، پژوهشگر مسائل مصر درباره اهمیت این سفر معتقد است در صورتی که ایران و مصر بتوانند بر این چالش‌ها غلبه کنند، روابط دو کشور در سال ۲۰۲۵ می‌تواند شاهد تحولی اساسی باشد؛ همکاری‌های اقتصادی، افزایش تعاملات دیپلماتیک و تلاش برای حل بحران‌های منطقه‌ای می‌تواند به تقویت جایگاه هر دو کشور در معادلات جهانی کمک کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» اجرای طرح خروج اتباع غیرمجاز را بررسی کرد؛

    مناطق ممنوعه تردد افغان‌ها در ایران

    رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور پس از گذشت چند ماه از اجرای طرح‌‌‌ ضربتی خروج اتباع غیرمجاز از ایران اعلام می‌کند؛ بار دیگر تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفته شده است. براساس این تصمیمات جدید، «تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در ‌‌‌مناطق ممنوعه خلاف قانون است.» نادر یاراحمدی دلیل اصلی این تصمیم را این مساله می‌‌‌داند که «برخی از استان‌‌‌های ممنوعه برای ورود اتباع خارجی، تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی می‌کنند.» چرا که به گفته یاراحمدی، «در شرایطی عده‌‌‌ای را به عنوان آواره که یک تعریف حقوقی برای جنگ‌‌‌زدگان است پذیرفتیم و به آنها امکانات دادیم.
  • پزشکیان پیشنهادهای اقتصادی را به D۸ ارائه کرد؛

    لحظه تاریخی ایران و مصر

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران که به عنوان دومین رئیس‌ دولت بعد از انقلاب به قاهره سفر کرده بود، شامگاه پنج‌شنبه پس از سفری کوتاه و فشرده به کشور بازگشت. هدف اصلی این سفر شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری D۸ و حضور در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان بود. رئیس‌جمهور ایران در حاشیه این اجلاس اسلامی با روسای جمهور مصر و ترکیه و نخست‌وزیر پاکستان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد؛ دیدارهایی که عمدتا با دو هدف تقویت روابط دوجانبه، به‌ویژه با مصر که طرفین را یک گام به بازگشایی سفارتخانه‌ها نزدیک کرده، و بررسی تحولات سوریه پس از سقوط دمشق و خروج بشار اسد ،که در روابط تهران و آنکارا به‌عنوان مهم‌ترین موضوع مطرح است، صورت گرفته است.
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی تشریح کرد

    منطق حضور ایران در سوریه

    علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در گفت‌وگویی با دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دلایل حضور مستشاری ایران در سوریه پرداخت و آن را تابع اصولی ازجمله دفاع قاطعانه از کشور در برابر بیگانگان ‌و عدم دخالت در امور سایر کشورها بیان کرد. او در ادامه این گفت‌وگو تاکید کرد: ایران هیچ‌گاه قرار نبود که به جای ارتش سوریه بجنگد، آن‌هم در برابر جریانی که تهدید قاطعی برای جمهوری اسلامی نیست. احمدیان همچنین با تاکید بر اینکه از هزینه‌ای که در سوریه کردیم هیچ پشیمان نیستیم، از برخی فشارها برای انجام عملیات صادق ۳ انتقاد کرد و گفت: با احساسات که نمی‌شود و نباید عملیات کرد.
  • «فارن پالیسی» تحلیل کرد؛

    مسیریابی در سوریه جدید

    فارن‏‏‌پالیسی در گزارشی به مسیریابی ایران در سوریه جدید پرداخته و می‏‏‌نویسد: ایران یا به سمت بازسازی محور مقاومت در یک چشم‏‏‌انداز بلندمدت حرکت خواهد کرد، یا افزایش توانمندی‏‏‌های تسلیحاتی و بهبود روابط با عربستان را در دستور کار قرار خواهد داد.
  • موج جدید تحریم‌ها علیه ایران

    دنیای‌اقتصاد: همزمان با آخرین روزهای حضور جو بایدن در کاخ‌سفید، وزارت امور خارجه روز پنج‌شنبه با تشدید اقدامات تحریمی‌اش در قبال ایران، زندان قزل‌حصار و ۴ نهاد و ۱۲فرد را به دلیل ارتباط با تجارت نفت ایران تحریم کرد. براساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا تحریم زندان قزل‌حصار در راستای اقدامات حقوق بشری و تحریم چهار نهاد و سه‌کشتی به ادعای دخیل بودن آنها در تجارت نفت و پتروشیمی ایران صورت گرفته است. واشنگتن این کشتی‌ها را «ناوگان دریایی پنهان ایران» توصیف کرده است.
  • آینده روابط ایران و سوریه؛

    تهران و دمشق باز هم دوست می‏‏‌شوند؟

    سقوط بشار اسد در سوریه، آثار و تبعات بسیاری برای منطقه داشت و یکی از بازیگرانی که در پی این تحول متاثر شده، جمهوری اسلامی ایران است؛ زیرا ایران پیش از سقوط اسد یکی از بازیگران بانفوذ در این کشور محسوب می‌‌‌شد، اما امروز با روی کار آمدن حاکمان جدید، مشخص نیست که مناسبات تهران و دمشق چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • انتخابی متفاوت از رویه مرسوم؛

    نگاه ویژه‌ اکونومیست به کریسمس

    در سرمقاله این هفته اکونومیست آنچه جهان در ۲۰۲۴ از سر گذرانده به صورت خلاصه آمده است و اما دو جلد آن به دو طرح و ایده متفاوت برمی‌گردد. جلد اول الهام گرفته از داستان سفر فردی است و جلد دوم مربوط به مناسبت سال نو است. به عقیده اکونومیست ماهی بیشتر از آن چیزی که به نظر می‌رسد نماینده جشن کریسمس می‌تواند باشد.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • میل معامله با سلطه‌طلبان؛

    دنیایی آشفته در انتظار دونالد ترامپ

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور جدید آمریکا از نقطه شروع دولتش وارث چندین بحران خواهد بود.
  • برای دومین‌بار پس از انقلاب یک رئیس‌جمهور ایران راهی مصر شد؛

    دو دستورکار در قاهره

    مسعود پزشکیان به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور ایران پس از انقلاب روز گذشته عازم قاهره پایتخت مصر شد تا در یازدهمین اجلاس گروه D۸ شرکت و سخنرانی کند. پزشکیان در این سفر دو دستور کار دارد؛ پیشبرد روابط دوجانبه با مصر و بررسی تحولات سوریه پسااسد.
  • رئیس‌جمهور در جلسه پیگیری رفع مشکلات انرژی

    دولت از ناترازی‌ها بگوید

    در شرایطی که دولت درگیر مشکل ناترازی‌ها و کمبود برق و گاز در کشور است، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در جلسه پیگیری رفع ناترازی انرژی، بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازی‌ها برای مردم تاکید کرد و از برنامه‌های دولت برای حل این مشکل در سال آینده سخن گفت. همزمان اعضای دولت نیز روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت به تشریح چرایی قطع برق و پویش کاهش دو درجه‌ای دما پرداختند و وعده دادند که با برنامه‌های دولت زمستان سال آینده این مشکلات حل خواهد شد.
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
  • در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره «برجام» مطرح شد

    توصیه مذاکراتی اروپا به آمریکا

    دنیای اقتصاد: نشست دوره‌‌‌ای ۶‌ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌‌‌ای ایران درحالی برگزار شد که چشم‌‌‌انداز هرگونه توافقی بین ایران و غرب بسیار مبهم است. شاید به همین دلیل نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در این نشست توصیه‌‌‌هایی به ایران و آمریکا داشت. استاوروس لامبرینیدیس ضمن آنکه ماه‌‌‌های پیش رو را حیاتی توصیف کرد گفت که تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند.
  • تحلیل روحانی از سقوط دمشق

    حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به تشریح شرایط منطقه و حوادث سوریه پرداخت. او با خطرناک خواندن شرایط منطقه، نسبت به برنامه اسرائیل برای توسعه جنگ در کل منطقه هشدار داد و خواستار تصحیح و تکمیل استراتژی‌های قبلی نظام شد. روحانی همچنین از سخنان برخی مبنی بر تغییر دکترین هسته‌ای ایران انتقاد و تاکید کرد: این همان چیزی است که تندروهای آمریکا و اسرائیل می‌خواهند تا زمینه را برای جنگ آماده کنند. رئیس‌جمهوری پیشین کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برجام پرداخت و گفت: اگر در چند ماه آینده بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را با تدبیر لازم حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.
  • تداوم مناقشات بر سر قانون حجاب

    با توقف ابلاغ قانون حجاب و عفاف با نامه شورای عالی امنیت ملی، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که در خصوص اصلاحیه این قانون در زمان مناسب در دولت تصمیم‌گیری می‌شود. او پیش از این هم گفته بود که دولت برای رفع ابهامات در این قانون یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کند.
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹

    آزارگر زنان تهرانی اعدام شد: قوه‌قضائیه اعلام کرد: حکم اعدام فردی به نام راستگویی کندلج که زنان و دختران را با درفش در تهران مجروح و ایجاد رعب و وحشت می‌کرد، صبح دیروز اجرا شد. محکوم‌علیه با استفاده از ابزار درفش ۵۹ نفر از زنان و دختران را در تهران مجروح کرده و در نقاط مختلف شهر اقدام به ایجاد رعب و وحشت کرده بود./میزان
  • چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

    قمار «اون»

    «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
  • روایت نیویورک تایمز از دو چهره زندگی زیر لوای تحریرالشام؛

    آسایش با مشت آهنین

    دنیای‌اقتصاد: در طبقه دوم «کافه شبابیک»، مشرف به میدان «برج ساعت» در شهر ادلب، سمتی که برای مردان در نظر گرفته شده بود، خالی بود و جز دو مرد جوان که از فنجان قهوه ترک مراقبت می‌کردند، کسی نبود. آن سمت مربوط به خانواده، جایی که زنان مجاز هستند، تقریبا پر بود. هیچ موسیقی‌ای وجود نداشت جز صدای خش‌خش یک دستگاه اسپرسوساز و فنجان‌ها و البته برخلاف کافه‌های دیگر در سوریه، هوا از دود قلیان نیز پاک بود. این به دلیل قراردادی است که مالک باید با «هیئت تحریرالشام» امضا می‌کرد؛ گروهی که سال‌هاست در بسیاری از بخش‌های استان ادلب، در شمال غربی سوریه حکومت می‌کند و اکنون بیشتر کشور را با دیگر گروه‌های شورشی به کنترل خود درآورده است.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • عمیق‌تر شدن بحران سیاسی کانادا

    چهار مسیری که پیش‌رو ترودو قرار دارد

    دنیای اقتصاد: شوک استعفای وزیر ارشد دولت، نخست‌وزیر کانادا را در برابر عواقب ناشی از کاهش محبوبیت خود قرار داده است..
  • در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح شد:

    سرمای هوا دولت را مجبور به لغو دستور خود کرد؛ مازوت‌سوزی در اراک باید فورا متوقف شود!

    دنیای اقتصاد: نماینده اراک با اشاره به مازوت سوزی نیروگاه شازند خواستار جلوگیری از مازوت سوزی در این نیروگاه با توجه به شرایط خاص اراک شد و تاکید کرد: در گفت و گو با وزرا و مسئولین استثنا بودن اراک را گوشزد کردیم و از آقایان خواستیم که شیف مازوت را به گاز تغییر دهند. امیدواریم که از ابزار نظارتیمان برای پیگیری این موضوع استفاده نکنیم.
  • ویدیوی «دنیای‌اقتصاد» از گفتگو با مهاجرانی؛

    ناگفته‌های سخنگو از «تعطیلی‌های اجباری»/ اصلاح «ناترازی‌ها» زمان‌بر است

    بر اساس بررسی‌های دنیای اقتصاد، ناترازی‌ها تا سال ۱۴۲۰ ادامه خواهند داشت و سیاست‌گذار نیز از این موضوع آگاه است. آیا همچنان قرار است تعطیلی‌ها به‌صورت دقیقه نودی اطلاع‌رسانی شوند، اون هم در کشوری که چند ساله تعطیلی دو روزه چند ساله در صف تصویبه اما، عملاً الان هر روز تعطیل است؟
  • رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:

    حقوق زن ‌و مرد در خانواده یکسان است

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، حضرت فاطمه زهرا (س) را از شگفتی‌های آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تاکید کردند: در اسلام، زن و مرد مکمل یکدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و توانایی‌های فکری و روحی در عرصه‌های علمی، فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بین‌المللی هیچ تفاوتی با هم ندارند.