محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری از استادان و محققان بسیجی دانشگاه‌ها خواست در تدوین برنامه پنجم توسعه با دولت مشارکت کنند. وی در مراسم پایانی هم‌اندیشی استادان بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور گفت: ایران را باید بر اساس الگوهای آرمانی انقلاب اسلامی بسازیم و در این مسیر هیچ چیزی کم نداریم. وی با بیان اینکه به زودی کارگروه‌های تدوین برنامه پنجم توسعه تشکیل می‌شود، از استادان بسیجی خواست در این امر حضور و مشارکتی جدی و پررنگ داشته باشند و به دولت در تدوین این برنامه کمک علمی و فکری دهند. وی افزود: آنان این‌گونه تبلیغ می‌کنند که بشر در حوزه اقتصاد هیچ راهی جز تبعیت از این اقتصاد لیبرالیستی که فقط بر پایه سود محوری شکل گرفته ندارد. احمدی‌نژاد اظهار کرد: در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هم همین‌گونه است و باید الگوهایی متفاوت و بر پایه ارزش‌ها دینی خود را طراحی کنیم و در اختیار بشریت بگذاریم که کاری دشوار اما شدنی است. احمدی‌نژاد با بیان اینکه برخی‌ها اصرار دارند ما را از نظام‌های جهانی حذف کنند، ادامه داد: حتی در فعالیت‌های علمی و علوم تجربی می‌خواهند ما را به راهی محدود منحصر کنند که دیگران رفتند و اجازه تفکر را به ما ندهند.

رییس‌جمهوری گفت: مشکل کنونی در اقتصاد کشور آن است که با نسخه‌ای که نظام‌های سرمایه‌داری برای کشور ما می‌پیچند، قصد دارند کشوری اسلامی را اداره کنند.

وی این شرایط را باعث بروز تناقض‌ها خواند و گفت: ما همه مبانی‌ها و پایه‌ها را داریم، باید با تفکر و بررسی، سازو‌کارهای لازم را طراحی کنیم. احمدی‌نژاد یکی از بخش‌هایی را که باید اصلاح شود، نظام برنامه‌ریزی کشور دانست و گفت: بعد از انقلاب، قانون اساسی را بر مبنای انقلاب نوشتیم، اما ساختارهای اجرایی را بر اساس قانون اساسی تنظیم نکردیم. وی افزود: فقط همان ساختارهای قدیمی را وصله پینه کرده و کار را بر آن مبنا ادامه دادیم.

وی گفت: در این میان چون ساختارها برای اجرای این قانون درست تدوین نشده بود همان قانون خود عامل بروز مشکل شد.

احمدی‌نژاد توضیح داد: حدود ۵۰درصد منابع بانکی از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه مردم اعم از پس‌انداز و جاری تامین می‌شود اما کمتر از یک سی‌ام تسهیلاتی که بانک‌ها به مردم می‌دهند، قرض‌الحسنه است. وی افزود: در این سیستم هر کس ارتباط قوی داشته باشد از منابع بانکی استفاده می‌کند و کسی که این روابط را ندارد قادر به استفاده از این امکانات و تسهیلات نیست. احمدی‌نژاد این شرایط را عامل ایجاد سدی دانست که امکان بروز خلاقیت‌ها، شناسایی استعدادها و امکان ارزیابی فعالیت‌های اقتصادی را سلب می‌کند. رییس‌جمهوری ادامه داد: چنان که امروز هیچ‌کس نمی‌داند کدام فعال اقتصادی قوی و کدام ضعیف است‌، چه کسی منابع را هدر می‌دهد و چه کسی از آن استفاده می‌کند و طبیعی است که در این شرایط نتوانیم به رشد ۱۰درصدی در کشور دست یابیم در حالی که این توان در کشور وجود دارد. احمدی‌نژاد بر اصلاح سیستم گردش مالی و سیستم بانکی تاکید کرد و گفت: دولت کار را در این مورد شروع کرده است و از صاحبنظران اقتصادی هم می‌خواهیم کمک کنند دستگاه گردش خون کشور درست شود.

رییس قوه مجریه ادامه داد: این قضیه شده است مثل بازی مرغ و تخم مرغ، می‌گویم چرا سود بانکی بالاست بانک‌ها می‌گویند چون تورم بالاست در جلسه دیگر می‌رویم می‌گوییم تورم را پایین بیاورید، می‌گویند سود بانکی یکی از عامل‌های اصلی تورم است بانک شده متولی اقتصاد کشور در حالی که بانک باید یک واسطه باشد، بانک یک بنگاه اقتصادی بزرگ شده و امکان رقابت را برای مردم باقی نگذاشته است در حالی که اگر این نظام اصلاح شود ما می‌توانیم رشد ۱۰درصدی اقتصاد را تجربه کنیم.

رییس‌جمهوری افزود:‌ هم‌اکنون بانک‌ها متولی کارهای اقتصادی شده‌اند، به طوری که روز به روز بزرگ‌تر می‌شوند و مردم هم کوچک‌تر می‌شوند. وی افزود: بانک در نوع خودش یک واسطه است که باید پول را از طریق آن معامله کرد، ولی اکنون بانک به یک بنگاه اقتصادی بزرگ تبدیل شده است و همین باعث می‌شود جلو رشد گرفته شود.

وی ادامه داد: باید همه اعم از دانشجو و کارمند به مشکلات کشور و راهکارهای حل آنها بیاندیشند و در این میان بسیج استادان می‌تواند بسیار موثر باشد و فضای دانشگاه را به سمت کار و تلاش‌، خوباوری و خدمت به جامعه اسلامی و شجاعت اسلامی سوق دهد.

احمدی‌نژاد در حوزه سیاسی هم استفاده از این توان علمی را ضروری خواند و گفت: منابع قدرت فقط محدود به قدرت نظامی، ثروت و مانند آن نیست که ما به منابع قدرت دیگری چون ایمان به خدا هم معتقدیم.

وی گفت: می‌خواهند ادبیاتی که در حوزه سیاسی طراحی کرده‌اند عینا به ما خورانده و در کشور ترویج و تقویت کرده و مبنای نظام سیاسی ما قرار دهند. احمدی‌نژاد با اشاره به آغاز تدوین برنامه پنج ساله پنجم گفت: در برنامه چهارم که ما داریم آن را اجرا می‌کنیم کتابچه‌ای است تحت عنوان مبانی نظری برنامه چهارم شما بروید ببینید با چه نگاهی برای کشور ما برنامه‌ریزی شده، من تقاضایم از بسیج اساتید این است که آنها را نقد کنند و برای طراحی برنامه پنجم آماده شوند. رییس‌جمهوری افزود: به زودی دکتر داوودی کار گروه‌های برنامه پنجم را تشکیل می‌دهند و من خواهشم از عزیزان اساتید بسیجی این است که مشارکت کنند ما باید ایران را بر اساس الگوهای انقلاب اسلامی بسازیم.

احمدی‌نژاد افزود: ما باید برنامه پنج ساله پنجم را طوری طراحی کنیم که به سمت چشم‌انداز ۲۰ ساله باشد.