نگاه
مناقشات درونی کاخ سفید درباره ایران
روزنامه گاردین در ادامه نوشت: اگرچه دولت بوش دچار دردسرهای بسیاری در عراق است، همچنان توجه خود را به ایران معطوف کرده است. یک منبع آگاه در واشنگتن در این باره مدعی شد: بوش بدون آنکه مساله ایران را به جایی برساند دفتر ریاستجمهوری را ترک نخواهد کرد.
ایسنا- روزنامه گاردین نوشت: در حالیکه جورج بوش تا ۱۸ ماه دیگر دوران ریاست جمهوریش به پایان میرسد، مناقشات درونی کاخ سفید مجددا به سوی حمایت از اقدام نظامی علیه ایران سوق پیدا کرده است.
روزنامه گاردین در ادامه نوشت: اگرچه دولت بوش دچار دردسرهای بسیاری در عراق است، همچنان توجه خود را به ایران معطوف کرده است. یک منبع آگاه در واشنگتن در این باره مدعی شد: بوش بدون آنکه مساله ایران را به جایی برساند دفتر ریاستجمهوری را ترک نخواهد کرد. در این مطلب آمده است: کاخ سفید مدعی است که ایران که نفوذش در خاورمیانه شدیدا افزایش یافته است، قصد دارد به سلاح هستهای دست یابد و علاوه بر آن به تامین سلاح برای شورشیان عراق و افغانستان نیز مشغول است. دیک چنی، معاون رییسجمهوری آمریکا مدتها است که خواستار اقدام نظامی علیه ایران است، اما کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا و دونالد رامسفلد، وزیر دفاع این کشور با وی مخالفند.
منبع آگاه در واشنگتن گفت که بوش و چنی فکر نمیکنند جانشینان بعدیشان در کاخ سفید بتوانند برخورد قاطعی با ایران داشته باشند. علاوه بر آن دوست ندارند رژیم صهیونیستی دست به حمله به ایران بزند؛ چرا که در هر صورت آمریکا در منطقه مورد ملامت و سرزنش قرار میگیرد.
پاتریک کرانین، مدیر تحقیقات موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در اینباره گفت: خط قرمز در ایران نیست. خط قرمز در اسرائیل است. اگر اسرائیل برای حمله به ایران مصمم باشد، آمریکا مجبور خواهد شد به اقدامی جدی دست بزند. آمریکا سه انتخاب دارد: به اسرائیل نه بگوید، بگذارد اسرائیل این کار را انجام دهد، و یا خود این کار را انجام دهد.
این روزنامه انگلیسی در ادامه آورده است: تقریبا بیش از ۲۷۷ کشتی جنگی آمریکا از جمله دو ناو هواپیمابر آن در نزدیکی ایران مستقرند. ناو هواپیمابر یو.اس. اس. اینترپرایز نیز هفته گذشته به خلیج فارس فرستاده شد. انتظار نمی رود هیچ تصمیمی درباره حمله نظامی تا سال بعد گرفته شود. در این بین وزارت خارجه آمریکا همچنان به دنبال کردن روشهای دیپلماتیک ادامه خواهد داد. گفتوگوهای پراکنده درباره احتمال تعلیق برنامه هستهای ایران بین خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در جریان است. ایران تاکنون با تعلیق مخالف بوده است، اما با گفتوگوهای جدید تا پایان ماه میلادی جاری موافقت کرده است.
ارسال نظر