ادامه چانه‌زنی گروه ۱+۵ درباره قطعنامه علیه ایران

شماره روزنامه: ۱۱۳۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۹۴۶۱۳ خبر

چانه‌زنی‌های گروه ۱+۵ درباره قطعنامه علیه‌ ایران در حالی همچنان ادامه دارد که اختلافات میان اعضا برای تصویب این قطعنامه همچنان به قوت خود باقی است.

چانه‌زنی‌های گروه ۱+۵ درباره قطعنامه علیه‌ ایران در حالی همچنان ادامه دارد که اختلافات میان اعضا برای تصویب این قطعنامه همچنان به قوت خود باقی است. به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان گروه ۱+۵ درباره آنچه که فرض می‌شد آخرین گفت‌وگوها پیش از رای‌گیری سرنوشت‌ساز باشد، چانه‌زنی کردند. یک دیپلمات حاضر در گفت‌وگوها گفت: سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس که تدوین‌کنندگان پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی هستند همچنان به طرح خود برای برگزاری رای‌گیری وفادار هستند.

نمایندگان گروه ۱+۵ قرار است با برگزاری نشستی، موضوع زمان (رای‌گیری) را حل و فصل کنند. ناصر عبدالعزیز الناصر نماینده قطر در‌سازمان ملل متحد که کشورش ریاست ماه دسامبر شورای امنیت را برعهده دارد نیز، صبح پنج‌شنبه اعلام کرد: ما می‌خواهیم درباره این پیش‌نویس اقدام کنیم. وی با بدبینی درباره تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت: ما نمی‌دانیم ایرانی‌ها چگونه می‌خواهند واکنش نشان دهند. نماینده قطر در‌سازمان ملل متحد همچنین خاطرنشان کرد: خاورمیانه وارد دوره‌ای دشوار می‌شود و ما نگران هستیم، زیرا درآنجا زندگی می‌کنیم». آلخاندرو‌ولف نماینده فعلی آمریکا در ‌سازمان ملل نیز گفت: اروپایی‌ها درباره این مساله تصمیم گیری کردند و ما خواهان انجام رای‌گیری هستیم و به این امر امیدواریم.

وی با بیان این موضوع که گروه ۱+۵ به توافق درباره متن نهایی نزدیک‌تر شده‌اند، با کمی درنگ و بدون اشاره به جزئیات گفت: اما مسائلی وجود دارد که ما را نگران کرده است.

ولف در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا آماده پذیرش رای ممتنع روسیه است، تصریح کرد: «ما امیدواریم که یک اجماع درباره قطعنامه وجود داشته باشد، ما خواهان یک قطعنامه سخت هستیم که واقعا به ایران نشان دهد جامعه بین‌المللی نقض مستمر وظایفشان را نخواهد پذیرفت. در همین حال نماینده روسیه در‌ سازمان ملل متحد خواستار تعویق رای‌گیری شورای امنیت درباره پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران به سبب برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور شد. ویتالی چورکین گفت: ما معتقدیم که رای‌گیری تا روز شنبه به تعویق بیفتد. درک من این است که آنها (حامیان اروپایی) نمی‌خواهند رای‌گیری انجام شود. وی که پس از نشست غیررسمی با همکاران خود از چهارعضو دائم شورای امنیت (چین، فرانسه، انگلیس، آمریکا) و همچنین آلمان درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در آن تحریم‌هایی درباره برنامه هسته‌ای ایران درج شده است، سخن می‌گفت، افزود: دو یا سه موضوع همچنان لاینحل باقی مانده است و اینها موضوعات دشواری هستند. نماینده روسیه در‌سازمان ملل متحد همچنین خاطر نشان کرد: وی برخی نظراتی را ارائه داد تا این پیش‌نویس که در آن تحریم‌ها تنها بخشهای ممنوعه مانند باز فرآوری و غنی‌سازی ایران از جمله تحقیق و توسعه و کار بر روی تمام پروژه‌های مربوط به آب سنگین را هدف قرارمی دهد، تضمین شود.

کشورهای انگلیس، فرانسه وآلمان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تدوین کرده‌اند که در آن محدودیت‌های مالی علیه اشخاص و شرکت‌های درگیر در برنامه موشکی و هسته‌ای ایران گنجانده شده است.

اروپایی‌ها با حمایت آمریکا برای غلبه بر مخالفت‌های روسیه، روز چهارشنبه پیشنهاد ممنوعیت سفر مقام‌های ایرانی را در این پیش‌نویس را به نحو زیرکانه‌ای تغییر دادند و به ممنوعیت داوطلبانه تبدیل کردند. از سوی دیگر، وزیر امورخارجه آمریکا اعتراف کرد با وجود تلاش‌های گسترده برای متقاعد کردن روسیه، هیچ تضمینی وجود ندارد که این کشور هفته جاری به نفع قطعنامه ایران رای دهد.

کاندولیزا رایس نیز در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعتراف به آنکه با وجود تلاش‌های گسترده هیچ تضمینی وجود ندارد روسیه این هفته به نفع قطعنامه‌سازمان ملل علیه ایران رای دهد، گفت: ارزش قطعنامه تحریم ایران در‌سازمان ملل بیش از حد یک اقدام نمادین است. وی افزود: روس‌ها می‌گویند خواستار جلوگیری از دسترسی ایران به تکمیل فناوری‌هایی هستند که به این کشور اجازه دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را بدهد. من حرف آنها را باور می‌کنم و به همین دلیل معتقدم آنها این نظرشان را در حمایت از قطعنامه منعکس خواهند کرد.

رایس همچنین مدعی شد تمامی اعضای شورای امنیت هر رایی که به قطعنامه بدهند، پس از تصویب کاملا آن را اجرا خواهند کرد. وزیر امورخارجه آمریکا با بیان آنکه جنگ عراق دشوارتر از حد انتظار وی بوده است، گفت: عراق ارزش سرمایه‌گذاری جان و مال مردم آمریکا را داشت.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن