توتال برای سرمایه‌گذاری در آزادگان شرط تعیین کرد، حضور اینپکس

وزیر نفت: ژاپن باید هر چه زودتر تصمیم بگیرد

شماره روزنامه: ۱۰۵۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۸۳۵۵۷ خبر

وزیر نفت اعلام کرد: ما علاقه‌مندیم به دلیل روابط تجاری خوب ایران و ژاپن، با این کشور در توسعه میدان نفتی آزادگان همکاری کنیم و پروژه توسعه این میدان را با آنها به پایان برسانیم.

وزیر نفت: ژاپن باید هر چه زودتر تصمیم بگیرد

وزیر نفت اعلام کرد: ما علاقه‌مندیم به دلیل روابط تجاری خوب ایران و ژاپن، با این کشور در توسعه میدان نفتی آزادگان همکاری کنیم و پروژه توسعه این میدان را با آنها به پایان برسانیم. به گزارش شانا از وین، خبرنگاران ژاپنی حاضر در سمینار دوسالانه اوپک که از روزهای گذشته به دنبال گفت‌وگو با مهندس سیدکاظم وزیری‌هامانه، وزیر نفت ایران، درباره چگونگی اجرای پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان بودند، بلافاصله پس از ورود وزیر نفت به محل برگزاری این سمینار در دومین روز برگزاری آن، فرصتی برای طرح پرسش‌های خود پیدا کردند.

وزیری‌هامانه در این گفت‌وگو تاکید کرد: ژاپن باید هرچه زودتر درباره حضور در پروژه آزادگان تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به تداوم مذاکره با ژاپن برای اجرای این پروژه، یادآور شد: چنانچه احساس کنیم ژاپنی‌ها به اجرای پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان علاقه‌ای ندارند، خودمان وارد عمل می‌شویم زیرا مین روبی منطقه اجرای پروژه به پایان رسیده و ژاپن دیگر بهانه‌ای ندارد.

با اعلام پایان عملیات مین روبی در منطقه‌ای که پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان در آن اجرا خواهد شد، یکی از اصلی‌ترین بهانه‌های مقام‌های ژاپنی در نهایی کردن قرارداد توسعه این میدان از بین رفته است.

دکتر مهدی بازارگان، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) که نماینده کارفرما در توسعه میدان نفتی آزادگان به شمار می‌رود، با اعلام این خبر گفت: شرکت ملی نفت ایران از نظر قراردادی، در عمل به تعهدهای خود کوتاهی نکرده است و این قرارداد در صورت به تفاهم نرسیدن دو طرف تا چهاردهم سپتامبر ( امروز)لغو خواهد شد. وی یادآور شد: درخواست احتمالی مقام‌های ژاپنی برای دادن مهلت بیشتر به منظور تداوم مذاکرات، به بررسی شرکت ملی نفت ایران نیاز دارد.

توتال برای سرمایه‌گذاری در آزادگان شرط تعیین کرد

درهمین حال یکی از مقامات ارشد شرکت توتال فرانسه اعلام کرد که مشارکت توتال در پروژه ۲‌میلیارد دلاری توسعه میدان آزادگان منوط به باقی‌ماندن شرکت اینپکس ژاپن در پروژه خواهد بود.

به گزارش ایسنا، کریستف دومارگری، مدیر اکتشاف و تولید توتال، در حاشیه سمینار سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین گفت: اگر اینپکس در پروژه نباشد، ما نمی‌توانیم جایگاه خود را تایید کنیم. وی همچنین بار دیگر انجام مذاکره از سوی شرکت توتال برای در اختیار گرفتن سهام ۱۲ تا ۱۵‌درصدی از اینپکس در میدان آزادگان را تایید کرد. اظهارات این مقام ارشد توتال یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که خبرگزاری داوجونز به نقل از یک نماینده مجلس ایران نوشت که مشارکت ژاپن از طریق شرکت اینپکس برای موفقیت پروژه آزادگان چندان حیاتی نیست و برخی از سیاستمداران که از تاخیرهای به وجود آمده خشمگین هستند، با خروج اینپکس از این پروژه مشکلی نخواهند داشت. وی با بیان اینکه این پروژه برای شرکت توتال یک سرمایه‌گذاری کوچک خواهد بود، اعلام کرده بود که توتال هیچ چارچوب زمانی مشخصی برای سرمایه‌گذاری در آزادگان ندارد.

مدیر اکتشاف و تولید توتال که از سال آینده مدیر اجرایی این شرکت خواهد بود، همچنین اعلام کرده است که این شرکت همچنان در حال مذاکره برای مشارکت بیشتر در پروژه پارس جنوبی ایران است.

وی افزود: فکر می‌کنم ما آماده‌ایم که تصمیم برای سرمایه‌گذاری خود را در سال آینده اتخاذ کنیم. شرکت اینپکس که بزرگ‌ترین شرکت اکتشاف نفت و گاز ژاپن به شمار می‌رود ۷۵‌درصد سهام پروژه آزادگان را در اختیار دارد و انتظار می‌رود که این میدان از ذخایری بالغ بر ۲۶‌میلیارد بشکه برخوردار باشد. این در حالی است که فردا مهلت تعیین‌شده برای شرکت اینپکس پایان می‌یابد، اما خبری از مذاکره پیشنهاد شده از سوی این شرکت روی تلکس خبرگزاری‌ها مشاهده نشده است.

پیش از این شرکت اینپکس به مقامات ایرانی پیشنهاد کرده بود که قبل از اتمام مهلت تعیین شده (۲۴شهریور) مذاکره‌ای در خصوص قرارداد و وظایف طرفین صورت گیرد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن