رییسجمهوردرمراسم اعطای نشان لیاقت به نخبگان هستهای کشور:
کسی نمیتواند ملت ایران را از حق خود محروم کند
رییسجمهور گفت: ملت ایران تازه نهضت علمی و فناوری خود را آغاز کرده و از مسیری که در پیش گرفته است، کوتاه نخواهد آمد. به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد یکشنبه شب همزمان با شب میلاد امام حسین( ع) با حضور در جمع تعدادی از نخبگان و اندیشمندان هستهای در تالار وحدت، و بعد از اعطای نشان لیاقت به ۱۴ تن از نخبگان هستهای کشور، طی سخنانی یادآور شد: در مردادماه سال ۸۴ وقتی که از نیروگاه نطنز بازدید میکردم با تعدادی از جوانان مایوس برخوردم که به من میگفتند، کاری بکن که این تاسیسات که به صورت غیرقانونی و ناحق پلمپ شده است، رفع پلمپ شود و ما امروز خوشبختانه میبینیم که این پلمپهای غیرقانونی رفع شده و جوانان ما هر روز به موفقیتهای جدیدی در زمینه انرژی صلحآمیز هستهای دست پیدا میکنند ولی این آغاز راه، آغاز نهضت است.
وی گفت: ملت ایران راه خود را در این زمینه ادامه خواهد داد و در برابر هیچ تهدید و زوری کوتاه نخواهد آمد.
احمدینژاد ادامه داد: ملت ایران هیچگاه تسلیم ظلم نمیشود و از حق خود کوتاه نمیآید. من به عنوان نماینده ملت ایران موظف هستم که خواسته ملت ایران را در این زمینه پیگیری کنم و حق ندارم که در این زمینه کوتاهی به خرج دهم.
وی گفت: تواناییهای جوانان ملت ایران تازه شکوفا شده و آنها بدون هیچگونه تقلیدی دست به فناوری و پیشرفت زده و توانستهاند به این موفقیتهای بزرگ نائل شوند. در این راستا است که آنان باید خود را آماده جهادی بزرگ برای ساختن وپیشرفت کشور کنند.
وی با بیان این که ملت ایران همیشه خواهان صلح، آرامش، عدالت و معنویت بوده و حتی برای دشمنان خود نیز دلسوزی میکند، افزود: ما حتی در مورد رژیم صهیونیستی که دشمن تمام ملتهای منطقه و بشریت است راه حل انتخابات را پیشنهاد کرده و معتقدیم از طریق انتخابات و رفرآندوم تکلیف این رژیم برای دیگر ملتها روشن خواهد شد.
رییسجمهور ادامه داد: ملت ما در پیشرفت و کسب فناوری تصمیم قطعی گرفته است و در این مورد کوتاه نخواهد آمد.
وی گفت: البته ما پیشرفتمان فقط به انرژی هستهای و مسائل جانبی آن محدود نمیشود. سعی داریم در دیگر زمینههای علمی نیز پیشرفت کنیم، این محقق شده است و امروز میبینیم که جوانان و دانشمندان ما به فناوری ترمیم ضایعات نخاعی دست پیدا میکنند، ولی باز هم تاکید میکنم که ما تازه اول راهیم.
وی ادامه داد: امروز ملت ایران یکپارچه و متحد بر حق مسلم خود پافشاری میکند و این ملت ادعاهای کسانی را که میگویند علم و فناوری برای بعضیها خوب و برای بعضیها بد است را قبول ندارد.
رییسجمهور تاکید کرد: در این راستا دولت موظف به فقرزدایی و فراهم کردن همه لوازم پیشرفت جامعه است. دولت باید فرصتهای رشد و کمال را برای آحاد جامعه فراهم و به توانمندیهای مردم اعتماد کند. دولت و ملت، همه باید باور کنند که میتوانند مشکلات را از پیش پای خود بردارند و با قدمهای بلند قلههای سر به فلک کشیده پیشرفت و تعالی را فتح کنند.
وی افزود: ملت ایران میتوانند در علم، فناوری، هنر، اقتصاد، سیاست و فرهنگ بهترین باشند.
احمدینژاد با بیان اینکه ما میتوانیم با عزم جدی و اراده قوی به قلههای پیشرفت علم و فناوری دست پیدا کنیم، افزود: صحنه امروز تاسیسات اصفهان، اراک و نطنز یک نماد و نمونهای از توانستن ملت ایران است و شایستگی ملت و جوانان ما که به اخلاق و ایمان آراستهاند، بیشتر از کسانی است که فناوری را برای قدرتطلبی و زورگویی خود میخواهند و از علم و فناوری برای اجرای نقشههای شیطانی خود بهره میبرند.
رییـــسجمهوری با تاکید بر این نکته که ملت ایران فناوری هستهای را برای تعالی بشریت صلح و آرامش میخواهد، گفت: ملت ایران دستیابی به این فناوری را حق و تکلیف خود میداند و کسی نمیتواند این ملت را از حق خود محروم کند.
احمدینژاد، با اعتقاد بر اینکه بدخواهان ملت ایران دو هدف را در بحث هستهای دنبال میکنند، گفت: هدف اول آنها جلوگیری از پیشرفت علمی و فنی ایران است زیرا ملتی که عقب نگه داشته شود، باید دست نیاز به سوی آنان دراز کند و این دشمنان نمیخواهند ما در هیچ رشتهای از علوم پیشرفت داشته باشیم و به شدت مانع از انتقال هر نوع فناوری به کشورمان هستند، اما جوانان ما به فناوری غنیسازی و تولید آب سنگین دست پیدا کردهاند.
رییسجمهوری در تشریح هدف دوم آنها نیز گفت: هدف دوم این بدخواهان، شکستن اراده قوی ملت ماست، آنها میخواهند ملت ما را اسیر و دچار سستی و تفرقه کنند و نمیتوانند باور کنند که ملتی توانسته است خارج از عرف و سیطره نظام سلطه، قلههای پیشرفت را فتح کند.
احمدینژاد تصریح کرد: ملت ما تصمیم گرفت و با توکل به خدا روی پای خود ایستاد و بدانید هیچ نیرویی نمیتواند این ملت را متوقف کند و بر این اساس میگویم تصمیم بزرگ ملت ما یک تصمیم قطعی است و در این مسیر، برگشتی وجود نخواهد داشت.
قدمهای محکم هستهای
غلامرضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در این مراسم طی سخنانی به نخبگان هستهای کشور، گفت: «سازمان انرژی اتمی ایران در راستای سیاستهای کلی نظام، بر مبنای مصوبهی مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین مصوبه مجلس شورای اسلامی، دستیابی به فناوری هستهای را هدف کلان برنامههای خود قرار داده و در این مسیر گام نهاده است.»
وی در ادامه افزود:« امروزه، به لطف پروردگار، ملت ایران در راه دستیابی به فناوری هستهای به عنوان روزآمدترین و کارآمدترین فناوری حال حاضر جهان و کلید موفقیت و برتری کشورهای جهان در عرصه رقابتهای جهانی، قدمهای مستحکمی برداشته و از این موهبت و نعمت، برخوردار شده است.»
او گفت: «دستیابی به این فناوری غرورآفرین، در شرایطی برای کشورمان فراهم شد که هیچ کارشناس یا شرکت خارجی، بهرغم تعهدات خود، در کنار دانشمندان هستهای این مرز و بوم حضور نداشت و اهداف برنامهریزی شده با توکل به پروردگار متعال و باور به توانمندیهای جوانان هستهای کشور، منجر به چنین افتخارآفرینی ملی شد که تحولی بزرگ در راستای نیل به اهداف ملی نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه جهانی به حساب میآید.»
آقازاده ادامه داد: «توسعه و تحقق فناوری هستهای در کشور عزیزمان ایران، در چارچوب برنامهای گسترده و فراگیر، از سالها پیش آغاز شد و با ساختاری نوین و رویکردی متفاوت، فعالیتهای خود را تا به امروز ادامه داد. در این راستا دو مسیر موازی با چشماندازی کاملا روشن از آینده این تلاشها، در دستور کار قرار گرفت: تامین سوخت هستهای جهت راکتورهای آب سبک و ساخت نیروگاههای هستهای از نوع آب سنگین و سبک، تامین سوخت هستهای جهت راکتورهای آب سبک و تکمیل نیروگاه بوشهر»
رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه به تشریح مراحل مختلف تولید سوخت هستهای پرداخت و گفت: «فرآوری سنگ معدن اورانیوم و تولید U۳۰۸ (کیک زرد) در بندرعباس در اسفند ۸۴ به بهرهبرداری رسید و در سایه تاییدات الهی، همین طرح در منطقه اردکان یزد با اورانیوم استخراج شده از عمق ۳۵۰ متری پروژه ساغند یزد نیز اجرا خواهد شد. همچنین تبدیل کیک زرد به گاز UF۶ و اورانیوم فلزی و
اکسید اورانیوم در تاسیسات UCF اصفهان در حال انجام است. هماکنون در این پروژه، میزان قابل توجهی UF۶ تولید و ذخیرهسازی میشود. راهاندازی موفق تاسیسات UCF کشورمان را در زمره ۸ کشور صاحب این فناوری پیچیده قرار داده است.»
آقازاده سپس به فعالیتهای نطنز اشاره کرد وگفت: « تلاش جهت تولید و تامین بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاههای هستهای کشور، در چارچوب طرح بزرگ نطنز برنامهریزی شده است. این پروژه یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای فناوری تولید سوخت هستهای به شمار میآید.
وی افزود: فناوری غنیسازی اورانیوم، در برگیرنده کلیه علوم مهندسی و علوم پایه است. به همین دلیل این پروژه در بخشهای طراحی، مهندسی، ساختمان، ساخت قطعات دقیق، مونتاژ و نصب و راهاندازی، سامان یافت.
خوشبختانه به لطف پروردگار، بهرهبرداری از زنجیره ۱۶۴ تایی این پروژه و تولید اورانیوم با غنای بیش از ۵/۳درصد در فروردین ماه سالجاری، با موفقیت به انجام رسید و مایه بسی افتخار است که اعلام کنم هماکنون کشور عزیزمان ایران در زمره ۹ کشور عضو NPT و صاحب این فناوری خاص قرار گرفته است و این امر از این زمان جایگاه کشور عزیزمان در عرصه بینالملل را بسیار پررنگتر و نمایانتر ساخته است. پشتکار پژوهشگران جوان کشورمان در تحقق بهرهبرداری از این مجموعه، تمامی صاحبنظران و اهل فن را به شگفتی واداشته و هماکنون این دانشمندان متعهد در پرتو الطاف خداوندی، مسیر تولید اورانیوم غنی شده در مقیاس صنعتی را میپیمایند.»
معاون رییسجمهور در ادامه درباره تولید غلاف سوخت ZPP توضیح داد و گفت:«این تاسیسات، غلاف سوخت هستهای راکتورهای آب سنگین و سبک را تولید میکند. این مجتمع تولیدکننده ۱۰ تن لوله آلیاژی زیرکونیوم است. یکی دیگر از محصولات این مجتمع، تولید منیزیوم خالص ۹۹/۹۹درصد است. در حال حاضر ایران در زمره ۱۷ کشور تولیدکننده این فلز استراتژیک قرارگرفته است.»
رییس سازمان انرژی اتمی درادامه درباره تولید مجتمع سوخت FMP نیز توضیح داد و گفت:« کارخانه FMP آخرین و حساسترین حلقه از چرخه تولید سوخت هستهای است که پودر اکسید اورانیوم طبیعی یا غنی شده را برای عملیاتی نظیر پرس کردن و سینتر کردن به قرصهای دی اکسید اورانیوم با ۹۷درصد دانسیته تئوری تبدیل نموده و بعد از کنترل کیفیهای بسیار سختگیرانه آنها را درون غلافهای زیرکونیوم - نیوبیوم قرار داده و با جوشکاریهای بسیار مدرن پرتوالکترونی و مقاومتی دو سر میلهها را به وسیله درپوشهای مخصوص، جوشکاری و سپس عملیات کنترل کیفی روی آنها صورت میگیرد. بعد از ساخته شدن میلههای سوخت، مونتاژ نهایی مجتمع سوخت صورت گرفته و جهت استفاده در نیروگاه اتمی آماده میشود.»
آقازاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: «برای ساخت و توسعه نیروگاههای هستهای بر اساس نیاز کشور طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی دستیابی به ۲۰هزار مگاوات برق هستهای طراحی شد و به سازمان انرژی اتمی ایران جهت اجرا، ابلاغ شده است. طرح نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی بوشهر، در راستای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز کشور با کشور روسیه آغاز شد و تا خرداد ماه ۱۳۸۵ به پیشرفت فیزیکی ۹۳درصد دست یافت.
در راستای توسعه نیروگاههای اتمی کشور، کارشناسان ایرانی طراحی یک نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی را آغاز کردهاند و در طول سالجاری ساخت دو واحد ۱۰۰۰ مگاواتی دیگر نیز به مناقصه بینالمللی گذاشته خواهد شد.»
وی سپس به ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین اشاره کرد و گفت: «در این زمینه سازمان انرژی اتمی ایران اقدام به احداث یک راکتور تحقیقاتی جدید به منظور جایگزینی راکتور قدیمی ۵ مگاواتی تهران کرد که عمر مفید آن طی سه سال آینده تمام خواهد شد. راکتور تحقیقاتی جدید از نوع آب سنگین با قدرت ۴۰ مگاوات بوده و پیشبینی میشود در چند سال آینده مورد بهرهبرداری قرار گیرد و کشور را در زمینه نیازمندیهای روزافزون کشور به رادیو داروهای مختلف، جهت مصارف تشخیصی و درمان پزشکی و رادیوایزوتوپهای گوناگون به مرز خودکفایی برساند.
رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه در توضیح فعالیتهای انجام شده در مجتمع تولید آب سنگین اراک گفت: «یکی از مهمترین اهداف برپایی کارخانه تولید آب سنگین، دستیابی به فناوری و تولید آب سنگین مورد نیاز راکتورهایی است که با سوخت طبیعی کار میکنند.
این راکتورها، به راکتورهای کندو معروف هستند.این مجتمع از ۴ واحد اصلی فرآیندی و ۹ واحد سرویسهای جانبی تشکیل شده است. ظرفیت این مجتمع ۱۶ تن در سال است و مایه مباهات است که روز شنبه با عنایت پروردگار این پروژه عظیم ملی نیز با حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر احمدینژاد به بهرهبرداری کامل رسید و کشورمان را در زمره کشورهای تولیدکننده آب سنگین جهان قرار داد.»
اسامی دریافت کنندگان نشان لیاقت
۱ - غلامرضا آقازاده رییس سازمان انرژی اتمی ایران نشان درجه یک خدمت ،۲- محمد قنادی مراغه، نشان درجه ۲ پژوهش (سرپرست پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران)، ۳- جابر صفدری، نشان درجه۲ لیاقت و مدیریت(عضو هیات علمی سازمان انرژی اتمی و عضو پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران، مدیرعامل تاسیسات غنیسازی نطنز)، ۴- صولت ثنا، نشان درجه ۲لیاقت و مدیریت (عضو هیات مدیره شرکت فرآوری سوخت هستهای و مدیرعامل یوسیاف اصفهان)،۵- جعفر محمدی، نشان درجه ۲ لیاقت و مدیریت (مشاور فنی سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل تامین تجهیزات هستهای)،۶- هاله بختیار، نشان درجه ۳ پژوهش (معاون فنی، برنامهریزی و عضو هیات مدیره شرکت تامین تجهیزات هستهای)،۷- جواد کریمی ثابت، نشان درجه ۳ پژوهش،(معاون فنی شرکت انرژی نوین)، ۸- حمیدرضا مهاجرانی، نشان درجه ۳ پژوهش (عضو هیات مدیره و معاون شرکت فرآوری اورانیوم ایران)،۹- علی حاجینیا، نشان درجه ۳ لیاقت و مدیریت (مجری طرح احداث مجتمع تولید آب سنگین اراک)،۱۰- عباس رشیدی، نشان درجه ۳ لیاقت و مدیریت، مدیریت و نقش موثر در راهاندازی زنجیره ۱۶۴ تایی جهت غنیسازی اورانیوم،۱۱- علی فدایی، نشان درجه ۳ مدیریت و لیاقت، (معاون طراح در طرح غنیسازی نطنز و مدیریت طراحی سایت کاشان)،۱۲- سیدامیر موید علایی، نشان درجه ۳ لیاقت و مدیریت،۱۳- هوشنگ نوبری، نشان درجه ۳ لیاقت و مدیریت،(مدیر مجتمع غنیسازی و معاون نصب و ساخت)،۱۴- مرتضی بهزاد، نشان درجه ۳ لیاقت، (مدیرعامل تکنولوژی سانتریفیوژ ایران)
ارسال نظر