اولتیماتوم پلیس به قاچاقچیان سوخت

گروه حوادث- تیم‌های گشت‌ ویژه پلیس راه، ماموریت شناسایی و برخورد با رانندگانی را که با نصب باک‌های اضافی اقدام به قاچاق سوخت می‌کنند، برعهده گرفتند. سرهنگ سید‌هادی هاشمی، رییس پلیس راه کشور در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: رانندگانی که اقدام به نصب باک‌های اضافی و غیراستاندارد در خودرو‌های خود می‌کنند تا از این طریق به قاچاق سوخت بپردازند تا روز ۲۰شهریور مهلت دارند تا باک‌های اضافی را باز کنند.

وی ادامه داد: نصب باک اضافه و حمل سوخت و تغییر وضعیت و ظرفیت‌ خودرو‌ها که موجب می‌شود راننده در هنگام مانور و عکس‌العمل در برابر حوادث پیش‌بینی نشده با مشکل روبه‌رو شود، غیرقانونی است و پلیس با این کار برخورد می‌کند.

به گفته این مقام انتظامی، نصب باک‌های اضافی در جاده‌ها باعث بروز مشکلات بسیاری شده و گاهی حوادث ناگواری را به دنبال می‌آورد.

سرهنگ هاشمی، ادامه داد: در جدول جرایم راهنمایی و رانندگی، خودرو‌هایی که اقدام به نصب‌ باک‌های اضافی کنند به ۱۵هزار تومان جریمه محکوم می‌شوند. از سوی دیگر، از آنجایی که سوخت در کشور با سوبسید دولتی تحویل صاحبان خودرو‌ها می‌شود و نرخ آن بسیار ارزان است، افرادی سودجو با سوء‌استفاده از این موقعیت اقدام به قاچاق آن می‌کنند که این اقدام هم از نظر اقتصادی به دولت ضربه می‌زند و هم ایمنی مسافران اتوبوس‌ها و سرنشینان کامیون‌ها را در جاده‌ها به خطر می‌اندازد.

رییس پلیس راه کشور، افزود: پلیس راه کشور در گذشته نیز با این معضل برخورد می‌کرد به طوری که در تیرماه سال‌جاری ۹۲۷خودرو به همین دلیل متوقف و ملزم به برداشتن باک اضافی خود شده‌اند.

به گفته این مقام پلیس، در مردادماه سال‌جاری نیز با ۱۸۱۴ اتوبوس و کامیون که باک‌های اضافی در خودرو‌ی خود نصب کرده بودند، برخورد قانونی شده است.

وی به صاحبان این خودرو‌ها توصیه کرد به صورت جدی از این کار اجتناب کنند، چرا که جریمه‌های شدیدتری از ۲۰شهریورماه سال‌جاری برای این راننده‌ها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: براساس هماهنگی‌های انجام گرفته و دستورالعملی که درباره مبارزه با قاچاق فرآورده‌های نفتی به پلیس ابلاغ شده، پایانه‌های حمل بار و مسافر موظف هستند از تحویل مسافر و بار به صاحبان خودروهایی که باک اضافی نصب کرده‌اند خودداری کنند.

تیم‌های گشت ویژه پلیس راه در جاده‌ها و مبادی ورودی و خروجی شهرها مستقر هستند و به شدت با اینگونه جرایم برخورد می‌کنند. اگر مدیران پایانه‌ای بدون توجه به هشدارهای پلیس راه اقدام به تحویل مسافر و یا بار به خودروهای متخلف کنند با آنان نیز به صورت جدی برخورد می‌شود.

سرهنگ هاشمی، گفت: هم اکنون در کشور ۱۷۶۰۰ دستگاه اتوبوس و ۲۳هزار کامیون در حال تردد هستند که پلیس باید برای مقابله با قاچاق سوخت توسط این خودروها اقدام کند.

رییس پلیس راه کشور، با رد هرگونه دریافت حق‌العملی از سوی پلیس راه در راستای مقابله با اینگونه تخلفات گفت: در برخورد با رانندگان متخلف از آنجایی‌که سیستم پلیس راهنمایی و رانندگی مکانیزه شده است و تمامی تخلفات ثبت می‌شود به آسانی قادر به شناسایی متخلفان هستیم.

وی ادامه داد: در طرح ویژه‌ای که از ۲۰ شهریور به اجرا در می‌آید، رانندگان متخلف برای نخستین بار به ۱۵هزار تومان جریمه محکوم شده و دفترچه‌شان به مدت ۶ ماه توقیف می‌شود.

اگر راننده‌ای برای بار دوم مرتکب این تخلف شد، دفترچه‌اش به مدت یک‌سال توقیف می‌شود.

سرهنگ هاشمی در ادامه گفت: در صورت مشاهده تخلف از سوی پایانه‌های مسافربری و حمل بار در نخستین بار به مدت ۶ ماه شرکت پملب می‌شود و در بار دوم از یک‌سال تا دائم پروانه فعالیت آنها باطل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۲۱۸ پاسگاه پلیس راه در سطح کشور وجود دارد، گفت: ماموران ما در این پاسگاه‌ها که در مبادی ورودی و خروجی و پرتردد شهرها مستقر هستند، کنترل اتوبوس‌ها و کامیون‌ها را بر عهده خواهند داشت.

پلیس برای سهولت در کنترل خودروها، برچسب‌های مخصوص را از طریق مدیران پایانه‌ها در اختیار رانندگان قرار می‌دهد و آنان ملزم به چسباندن این برچسب‌ها روی در باک‌ها هستند. اگر خودرویی این برچسب را در باکش نچسبانده باشد از ادامه حرکت او جلوگیری می‌شود.

وی درباره مقابله با رانندگان معتاد نیز گفت: در طرح تابستان ۵ هزار راننده اتوبوس و کامیون را به صورت تصادفی مورد آزمایش اعتیاد قرار دادیم و این کار هم اکنون نیز در حال انجام است. در صورت مثبت بودن آزمایش، گواهینامه رانندگی آنان توقیف می‌شود و راننده‌ها به دادگاه معرفی می‌شوند.

وی بیشترین مکان‌هایی که در آنجا خودروهایی با باک اضافه توقیف شده‌اند را استان‌های آذربایجا‌ن‌غربی، اصفهان، ایلام، خراسان، زنجان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمان و هرمزگان و یزد اعلام کرده و گفت: پلیس راه مسوولیت برخورد با قاچاق سوخت توسط رانندگان در داخل کشور را بر عهده دارد و عملیات مبارزه با قاچاق سوخت در مرزها را نهادهای دیگری بر عهده دارند.