شصتمین دوره جشنواره فیلم ادینبورگ پایان یافت
جشنواره بینالمللی ادینبورگ که امسال شصتمین دوره خود را طی میکرد و از قدیمی ترین جشنوارههای فیلم جهان محسوب می شود، یکی از پر رونق ترین سالهای خود را پشت سر گذاشت. نمایی از فیلم زمستان است که در جشنواره ادینبورگ حضور داشت
به گزارش بی بی سی جشنواره امسال از بخش های مختلفی تشکیل شده بود. از نمایش فیلمهای برجسته روز دنیا تا فیلمهای بریتانیایی ۲۰۰۶، از بخش ویژه فیلمهای جدید به انتخاب فیلمسازان تا بخش فیلمهای اول و دوم کارگردانان، از پویانمایی تا مستند، از فیلمهای ترسناک تا مرور فیلمهای برجسته دهه هفتاد آمریکا، از فیلمهای کوتاه تا بخش «زندگی واقعی» که به مستندهایی درباره شخصیتهای سینمایی، از آرتور پن تا سیگورنی ویور، از استیون سودربرگ تا شارلیز ترون اختصاص داشت تا بالاخره مرور آثار میچل لیسن از فیلمسازان کلاسیک هالیوود.
سینمای ایران هم با دو فیلم «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین» ساخته سامان سالور و «زمستان است» ساخته رفیع پیتز در بخش فیلمهای سینمایی حضور داشت.
«چند کیلو خرما برای مراسم تدفین» تصویر تلخ و گزندهای است از آدمهای تک افتاده که سردی محیط قصه به تماشاگر منتقل میشود و بهرغم نا آشنا و غیرملموس بودن شخصیتها، تماشاگر با آنها همذات پنداری میکند و دوستشان دارد.
برعکس، فیلم رفیع پیتز که او هم قصد پرداختن به شخصیتهای طبقه پایین جامعه را دارد که در تنهایی و فقر اسیرند، شعاری به نظر میرسد، رمان سفر دولت آبادی شاید برای نسخه سینمایی امروزی نیاز به تغییرات فراوانی داشت که فیلمساز به جای آن به روایت ضد قصه پناه میبرد که در نتیجه، فیلمش به تکرار میرسد و خسته کننده میشود.
در بخش فیلمهای بینالمللی که برای اولین بار در بریتانیا به نمایش در میآمدند، قسمت دوم فیلم فروشندهها مورد توجه تماشاگران قرار گرفت.
این ساخته کوین اسمیت، بازگشتی است به شخصیتهای معروف و جنجالی قسمت اول فیلم که در سال ۱۹۹۴ مورد توجه قرار گرفته بودند.
اما دختر کوچولوی برگزیده سان شاین فیلم گرم و گیرایی است به کارگردانی یک زوج، جاناتان دایتون و والری فاریس این فیلم بهرغم سرخوشی اش چهره پنهان تلخی زندگی را به شکلی شاعرانه رو در روی تماشاگرش قرار میدهد.
از چین، «خیابان بسته» ساخته لی یو بهرغم استفاده جذاب از فضای نمایشی اپراهای چینی در روایت آمال و آرزوهای یک دختر به سرانجامی نمیرسد.
برعکس، فیلمی از کره جنوبی با عنوان «برف آوریل» ساخته هور جین هو در خلق فضایی گزنده و نمایش دایره بسته مرگ و زندگی موفق است و بهرغم طولانی بودن، تماشاگر را به همراه میکشد. تابستان ۲۰۰۴ ساخته استفان کرومر محصول آلمان از پیچیدگیهای روابط زناشویی حرف میزند و قصه جسورانهاش را خوب پیش میبرد اما در نهایت به پایانی احساسی و بیمنطق اکتفا میکند. اما داستان عشقی رگزنها از فضای مرسوم فیلمهای آمریکایی فاصله میگیرد و تصویر دیدنیای از جهان پس از مرگ ترسیم میکند که در نتیجه، پایان خوشبینانه فیلم هم چندان به چشم نمیآید.
مرا کوبریک کن ساخته برایان کوک نیز با قصه جنجالی اش و ارتباط آن با استنلی کوبریک فیلمساز مطرح، به یکی از پر سروصداترین فیلمهای امسال سینمای انگلستان بدل خواهد شد.
«آئورا» ساخته فابین بلینسکی از اسپانیا، «عشق اول» ساخته یوکیناری هاناوا از ژاپن، «بیمار عشق» ساخته تئودور گئورگیو از رومانی، «شاهزاده» ساخته بریژیت «گروسکوف» از آلمان، «خانواده قربانی» ساخته سباستین کامپوس از شیلی، «خفه شو و بهم شلیک کن» ساخته استیو آگرو، محصول مشترک چک و بریتانیا از دیگر فیلمهای مطرح شده در این دوره جشنواره بودند.
ارسال نظر