چینی‌ها هر دقیقه یک‌میلیون دلار پس انداز می‌کنند

شماره روزنامه: ۱۲۱۸ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۶۸۴۲۱ خبر

مترجم:نیلوفر قدیریآمارها و برآوردها نشان می‌دهد که ذخایر مالی چین هر دقیقه یک میلیون دلار اضافه می‌شود. این خبر که برای اولین بار شبکه خبری بلومبرگ آن را منتشر کرد همه در آمریکا به ویژه رهبران سیاسی این کشور را حیرت زده خواهد کرد.

چینی‌ها هر دقیقه یک‌میلیون دلار پس انداز می‌کنند

مترجم:نیلوفر قدیریآمارها و برآوردها نشان می‌دهد که ذخایر مالی چین هر دقیقه یک میلیون دلار اضافه می‌شود. این خبر که برای اولین بار شبکه خبری بلومبرگ آن را منتشر کرد همه در آمریکا به ویژه رهبران سیاسی این کشور را حیرت زده خواهد کرد. به دست آوردن یک‌میلیون دلار در هر دقیقه دارایی بسیار زیادی است. اما حیرت فقط به اینجا محدود نمی‌شود. متوسط رشد ذخایر چین در ماه ۲۰‌میلیارد دلار است و در سه ماهه نخست امسال به تنهایی این نرخ متوسط دو برابر شده و به ۵۰‌میلیارد دلار در ماه رسیده است.

این باید همه را در آمریکا نگران کند و به فکر فرو ببرد چون ۷۰‌درصد از این پول هنگفت، ثروت آمریکایی‌هاست. دمکرات‌های کنگره فکر می‌کنند که این وضعیت تقصیر یوان و سیاست‌های پولی دولت چین برای پایین نگه داشتن ارزش پول است. البته پایین نگه داشتن ارزش یوان کمک بزرگی به صادرات چین است اما تاثیر حیاتی بر مازاد هنگفت تجاری با آمریکا ندارد. نگرانی اصلی آمریکا این است که رهبران این کشور آشکارا به مسیر غلط می‌روند و این برای تحلیلگران اقتصادی این کشور که این موضوع را می‌فهمند نگران کننده است. آمریکا در حال از دست دادن ثروت خود است ولی به جای اینکه در این باره فکری بکند در مسیری غلط متمرکز شده است. هفته گذشته یکی از کارشناسان ارشد اقتصادی موسسه مورگان استنلی ضمن تاکید بر هشدارهای همیشگی‌اش درباره از دست رفتن توازن تجاری با چین گفت که مشکل اصلی آمریکا با چین پول ملی این کشور نیست بلکه میزان اندوخته و ذخایر است.

چینی‌ها اکثر درآمد خود را اندوخته می‌کنند و پول نقد کمی را به خرج‌هایی مانند خرید لوازم لوکس و واردات خارجی اختصاص می‌دهند. این در حالیست که آمریکایی‌ها هر چه درآمد به دست می‌آورند هزینه می‌کنند و بخش کمی را به اقساط بدهی‌‌ها اختصاص می‌دهند.

ارقام نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها پول زیادی را صرف خرید واردات ارزان‌قیمت به ویژه از چین می‌کنند.

نکته جالب توجه و عجیب این است که این موضوع تقصیر و خطای شهروندان و مصرف کنندگان آمریکایی نیست. این موضوع هم مانند دیگر مشکلات اقتصادی کشورهایی که اقتصاد کلان دارند نتیجه سیاست‌های غلط دولتی است. دولت آمریکا اقتصاد این کشور را به سوی تجارت کلان و رشد بالا برنامه‌ریزی کرده‌ است. به تازگی، به ویژه بعد از ۱۱ سپتامبر مصرف‌کنندگان آمریکایی همواره برای تامین رشد بالای اقتصاد تشویق شده‌اند که مصرف خود را بالا ببرند. بعضی تعجب می‌کنند که چطور با ادامه رشد اقتصادی نرخ تورم اینچنین بالا رفته است. دلیل آن این است که در دهه‌های گذشته دولت آمریکا به دلایل سیاسی میزان تورم را بالا برده‌ است.

از سوی دیگر رهبران سیاسی به ویژه جمهوری خواهان شعار مصرف بالا را ترویج کرده‌اند و در این راه به مردم گفته‌اند که حتی به قیمت قرض کردن مصرف را فراموش نکنند.

در این شرایط نسل‌های بعدی مسئول بازپرداخت این بدهی‌ها خواهند بود. سیاست مالیاتی دولت آمریکا مبتنی بر وضع مالیات بر سود است که این شامل هم سود سرمایه و هم سود درآمد می‌شود.

به عبارت دیگر این خود دولت است که باعث بالارفتن مالیات می‌شود. پیش از این مصرف بالا سودی داشت که به اقتصاد داخل آمریکا می‌رسید. اما امروز به یمن جهانی شدن این سود به خارجی‌ها می‌رسد.

در سال‌های گذشته که نرخ تورم پایین بود آمریکایی‌ها اندوخته داشتند و پس‌انداز می‌کردند. اما حالا فقط مصرف می‌کنند. دولت هم همین سیاست را دارد. نتیجه این سیاست این می‌شود که ثروت آمریکا به جیب چینی‌ها می‌رود.

حقیقت حیرت‌آور دیگر این است که همین سیاست غلط دولت موجب شده است تا ثروت آمریکا با نرخ هر دو دقیقه ۴/۱‌میلیون دلار یعنی ۷۰‌درصد درآمد چینی‌ها، به جیب پکن برود. هر روز که می‌گذرد این رقم بالاتر می‌رود.

منبع: Newsmax

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن