تاکیدمرکز پژوهش‌های مجلس بر تقویت نظام بیمه کشاورزی

شماره روزنامه: ۱۲۰۳ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۶۴۷۷۳ خبر

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تقویت نظام بیمه کشاورزی در کشور تاکید کرد و آن را از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های توسعه دانست.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تقویت نظام بیمه کشاورزی در کشور تاکید کرد و آن را از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های توسعه دانست. به گزارش ایرنا، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز ضمن مطالعه تطبیقی بیمه محصولات کشاورزی در ایران و کشورهای آمریکا، کانادا، هند، اسپانیا، انگلیس، ژاپن و فیلیپین تصریح کرد: تقویت نظام بیمه محصولات کشاورزی از عمده‌ترین پیش‌شرط‌های توسعه به شمار می‌رود.

در این گزارش با اشاره به گزارش فائو مبنی بر اینکه از میان ۴۰ نوع سانحه طبیعی ثبت شده در جهان ۳۱ نوع در ایران امکان وقوع دارد، اضافه شده است: ایران جزء ۱۰ کشور اول بلاخیز دنیا محسوب می‌شود.

براساس این گزارش، همه ساله خسارات چشمگیری در ایران بویژه در بخش کشاورزی از طریق سیل، تگرگ، طوفان، باران‌های سیل‌آسا، سرما، یخبندان و خشکسالی ببار می‌آید که در مجموع ضمن کاهش سودآوری فعالیت در بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش‌ها، دستیابی به اهداف توسعه بخش کشاورزی را نیز با چالشی بزرگ مواجه می‌سازد.

مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: به این دلیل کاهش ضریب مخاطره فعالیت و افزایش امنیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی باید از اهداف مهم برنامه ریزان و سیاستگذاران باشد. در این گزارش همچنین با اشاره به سوابق یکصد ساله کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا، کانادا و استرالیا و کشورهای اروپایی در زمینه بیمه محصولات کشاورزی افزود: در ایران اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی در سال ۱۳۶۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و به تبع آن تاکنون جمعا ۷۰ نوع محصول در بخشهای زراعت، باغات، دام، طیور، آبزیان و منابع طبیعی تحت پوشش بیمه اختیاری قرار گرفته‌اند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن