وزیر اقتصاد از ۳ تحول اقتصادی خبر داد
اصلاح نظام بانکی، توزیع و گمرک در سالجاری
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به دنبال عمران، آبادانی و رفاه کشور هستند، اعلام کرد: در تداوم طرح تحول اقتصادی در سالجاری اصلاح نظام بانکی، توزیع و گمرک هم انجام میشود. به گزارش خبرگزاری مهر، شمسالدین حسینی دیروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با تبریک میلاد خجسته حضرت زینب (س) و روز پرستار، گفت: سال ۹۰ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به حکمت و فلسفه این نامگذاریها، اظهار کرد: اساسا طی سالیان اخیر مقام معظم رهبری توجه و عنایت خاصی به حوزه اقتصادی کشور داشتهاند.
حسنیی تصریح کرد: در سالهای آغازین دهه ۱۳۸۰ بحث سند چشمانداز ایران در افق ۱۴۰۴ مطرح شد، به نحوی که در قالب این سند برنامهریزی شد تا اقتصاد ایران بتواند در افق ۱۴۰۴ در جایگاه اول منطقه قرار بگیرد، همچنین پس از آنها سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی نیز تدبیر شد که در آن مقام معظم رهبری به صراحت به شتاب بخشیدن رشد اقتصادی، تامین عدالت اجتماعی، تشویق مردم به افزایش پسانداز، سرمایهگذاری و همچنین افزایش سطح اشتغال تاکید داشتند.
مقام معظم رهبری به دنبال عمران آبادانی و رفاه کشور
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه در سه سال اخیر نامگذاریهای سالها در قالب یک منظومه منسجم دنبال شده است، از نامگذاری سال ۸۸ به اصلاح الگوی مصرف و ۸۹ به همت مضاعف و کار مضاعف و همچنین سالجاری به جهاد اقتصادی اشاره کرد و افزود: در نظر گرفتن این اولویتها از این موضوع حکایت دارد که مقام معظم رهبری به دنبال عمران، آبادانی و رفاه کشور در عرصه اقتصادی هستند. حسینی با تاکید بر اینکه دولت نیز در این ارتباط طرح تحول اقتصادی را مطرح و از سال ۸۷ آن را پیگیری کرده است، بیان داشت: اقدام دولت در پاسخ به دغدغههای رهبری و حرکت شتابنده به سوی افق ۱۴۰۴ در چارچوب سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین اجرای طرح تحول اقتصادی در سال گذشته به عنوان نقطه عطف این حرکتها، اقدامی در جهت هماهنگی با برنامههای مقام معظم رهبری بوده است.
دشمنان کشور به دنبال تحریم اقتصادی
وی در بخش دیگری از سخنانش به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به عنوان یک گام مهم در این مسیر طی آخرین روزهای پاییز سال گذشته اشاره کرد و ضمن تاکید بر همت و حمایت مردم از اجرای این قانون، گفت: سال گذشته در حالی دولت به نمایندگی از مردم طرح تحول اقتصادی و قانون هدفمندی یارانهها را اجرا کرد که دشمنان کشور به دنبال تحریم اقتصادی علیه کشور بودند به نحوی که به دنبال جلوگیری از اجرای طرح تحول اقتصادی یا کمرنگ کردن دستاوردهای آن حرکت کردند. وزیرامور اقتصاد باتاکید بر اینکه در اجرای قانون هدفمندی یارانهها دستاوردهای بزرگی به دست آمده است، اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردهاند دستاوردهای این اقدام در کوتاه مدت نیست و تداوم خواهد داشت، اما از سویی یکی از برنامههای تحریم اقتصادی دشمنان کشور جلوگیری از فروش فرآوردههای نفتی از جمله بنزین و فلج کردن معیشت و امور اجتماعی کشور بود، ولی با همت فعالان صنعت نفت امروز کشور از یک واردکننده فرآوردههای نفتی به یک کشور صادرکننده فرآوردههای نفتی تبدیل شده است.
۳۰ درصد صرفهجویی در مصرف آرد
حسینی یکی دیگر از بخشهای مورد توجه تحریمکنندگان را حوزه آرد و نان و گندم اعلام کرد و اظهار کرد: در این بخش نیز با اجرای قانون هدفمندی یارانهها طی چند ماه گذشته ۳۰ درصد صرفهجویی در مصرف آرد صورت گرفته؛ به نحوی که کشور از تامین امنیت غذایی مردم به سمت صادرکننده تولیدات کشاورزی از جمله گندم نیز حرکت کرده است. وی با بیان اینکه در بخش سرمایهگذاری خارجی و صادرات غیرنفتی نیز تحریمکنندگان به دنبال فلج کردن اقتصاد کشور بودهاند، از رشد ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: در ۱۱ ماهه اول سال گذشته موفق شدیم به اندازه کل سال ۸۸ سرمایهگذاری خارجی جذب کنیم که حتی این میزان ۱۰۰ میلیون دلار نیز بیشتر بوده است.
رشد ۸۶ درصدی بازار سرمایه
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به رشد بازار سرمایه به بالاترین میزان خود اشاره و تصریح کرد: در این زمینه نیز رشد ۸۶ درصدی را در بازار سرمایه کشور تجربه کردیم، همچنین یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته توسط دولت در سالهای گذشته طرح مسکن مهر بوده که یک گام اساسی در جهت حل مشکل مسکن مردم برداشته شده است.حسینی سال ۸۹ را به دلیل اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و بی اثر شدن تحریمهای اقتصادی، سال برجسته اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: با نامگذاری سال ۹۰ به عنوان سال جهاد اقتصادی، فضای کار و تلاش به نحوی دیگر شده است و در این سال همچنان اراده، تدبیر و مجاهدت در عرصه اقتصاد تداوم خواهد یافت.
افزایش پیشرفت نیازمند منابع و توان بیشتر
وزیر اقتصاد با بیان این مطلب که مخاطب نامگذاری سال جهاد اقتصادی محدود به دولت، قوه مقننه و قضائیه نیست، بلکه همه آحاد مردم، ارکان جامعه و فعالان اقتصادی در بخشهای خصوصی و تعاونی هم در این بحث سهیم هستند، اظهار داشت: جهاد اقتصادی بدون حضور موثر و جهادی اقشار جامعه امکانپذیر نیست، ضمن اینکه شرایط و زمینه حضور هرچه بیشتر مردم در سال جهاد اقتصادی نیز باید فراهم شود. وی از همه فعالان اقتصادی و مردم دعوت کرد تا در سال جهاد اقتصادی با نیت جهادی تلاش بیشتری داشته باشند، البته در این مسیر برای افزایش سرعت پیشرفت نیاز به منابع و توان بیشتری نیز داریم که البته نباید این توان و امکانات سرمایهگذاری را فقط به منابع و وجوه عمومی دولت خلاصه کنیم.
تامین منابع جدید توسط بخشهای مردمی
حسینی به تامین منابع جدید توسط بخشهای مردمی در اقتصاد به عنوان یکی از نیازهای سال جهاد اقتصادی اشاره کرد و ضمن اشاره به صرفهجویی مردم در مصرف کاهش هزینهها در کنار افزایش بهرهوری در تولید، تصریح کرد: مردم باید در امور مولد سرمایهگذاری داشته باشند تا در این بخش هزینهها کاهش یابد. از این طریق میتوان امیدوار بود که تلاش اقتصادی در این سال ضمن گسترش، دوام نیز داشته باشد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: طی سال جاری برای کاهش هزینههای تامین مالی، نرخ سود علیالحساب در نظام بانکی کشور را کاهش دادیم تا از این طریق بتوانیم منابع بیشتری را برای تولید در اختیار داشته باشیم. از سویی خود مردم نیز باید به این موضوع که چگونه میتوانند در جهاد اقتصادی مشارکت داشته باشند نیز فکر کنند. وی شرط اصلی موفقیت اجرای قانون هدفمندی یارانهها را صرفهجویی اعلام کرد و بیان داشت: نظام قیمتگذاری در برق و گاز به نحوی انتخاب شد که هرچه بیشتر صرفهجویی کنیم خدمات بیشتری نیز قابل ارائه است و ما باید به مرور این اندیشه را تقویت کنیم و در این راه نیازمند همراهی رسانهها به ویژه صدا و سیما و خبرگزاریها و همچنین روزنامهها هستیم.
کاهش۸ تا ۹ درصدی مصرف برق
حسینی با تاکید بر این موضوع که صرفهجویی در اقتصاد کشور در کنار جلوگیری از اتلاف منابع آغاز شده است، افزود: در کنار جلوگیری از اتلاف منابع، منابع بخش گندم و آرد و نان، مصرف سوخت نیز به صورت متوسط ۲۰ درصد کاهش یافته است و با اینکه هر ساله در مصرف برق ۶ تا ۷ درصد رشد اتفاق میافتاد، اما هماکنون با کاهش۸ تا ۹ درصدی مصرف و صرفهجویی در این بخش مواجه هستیم و این سیاست دنبال خواهد شد. وی یکی از برنامههای دولت را در سال جهاد اقتصادی سوق دادن منابع کشور به سمت فعالیتهای مولد برشمرد و ضمن اعلام اینکه سطح کارهای عمرانی در کشور در این سال افزایش مییابد، گفت: تولید ثروت و درآمد باید در کنار انجام کارهای عمرانی و سازندگی بالا برود.
ایجاد فرصتهای جدید شغلی
وزیر اقتصاد در بخشی از سخنانش به موضوع ایجاد فرصتهای جدید شغلی پرداخت و با بیان اینکه در سال گذشته موفق شدیم یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرصت جدید شغلی توسط مردم ایجاد کنیم، تصریح کرد: برای اینکه نرخ بیکاری در کشور کاهش یابد، هدفگذاری شده است تا این میزان اشتغالزایی جدید به ۵/۲ میلیون در سال جاری افزایش یابد و این ظرفیت هماکنون در اقتصاد و عزم کشور وجود دارد، ولی نیازمند حمایت منابع است. حسینی به همکاری خوب مجلس با دولت اشاره کرد و با بیان اینکه منابع دولت و مردم، سپردهها و سرمایهگذاریها باید در بودجه تقویت شود، تاکید کرد: در سال ۹۰ همچنان که به دنبال ایجاد اشتغال در کشور هستیم، توجه خاصی نیز به برخی مشکلات اقتصادی مانند مسکن خواهیم داشت.
وی همچنین به امیدآفرینی طرح مسکن مهر در شهرهای کمجمعیت اشاره کرد و بیان داشت: در تداوم طرح تحول اقتصادی در سالجاری، اصلاح نظام بانکی، شبکه توزیع و گمرک نیز انجام میشود، ضمن اینکه از فرصتها نیز استفاده بیشتری خواهد شد.
وزیر اقتصاد از تلاش تحریمکنندگان به ایجاد ناامیدی یاس در عرصه اقتصاد نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه با هوشیاری در سال جهاد اقتصادی از دستاوردها مراقبت خواهد شد از جلوگیری از ارائه اخبار، آمار و اطلاعات و تحلیلهای ناامیدکننده خبر داد. حسینی از رسانهها خواست تا در سال جهاد اقتصادی جهادی در رفتار و گفتار اقتصادی خود داشته باشند. وی در پایان گفت: صداوسیما، خبرگزاریها و روزنامهها باید به این نکته در سال جهاد اقتصادی توجه داشته باشند.
ارسال نظر