تحلیل رییس مجلس از سفر مقام معظم رهبری به قم

علی لاریجانی با تاکید بر اینکه سفر مقام معظم رهبری به قم با استقبال خارق‌العاده مردم مواجه شد که این استقبال نشان می‌دهد انقلاب زنده و پرتحرک است، گفت: استقبال مردم از رهبر معظم انقلاب تاثیر بسزایی در شرایط امروز ایران در زمینه زنده نگه‌داشتن آرمان‌های انقلاب و ارزش‌های انقلابی و باز کردن راه‌های جدید برای منافع ملی دارد. به گزارش ایسنا، رییس مجلس سه شنبه شب در گفت‌وگوی خبری ویژه شبکه دو در تشریح ابعاد بین‌المللی و داخلی سفر مقام معظم رهبری به قم گفت: سفر رهبر معظم انقلاب به قم سفر متعارف استانی نیست؛ چرا که استان قم با سابقه تاریخی‌اش همواره رکن تفکر اصیل اسلامی؛ یعنی همان اسلام ناب محمدی است و مرکز توجه است و امروز نیز در جهان به عنوان مهم‌ترین قطب تفکر شیعی به شمار می‌آید که این موضوع نیز به دلیل حضور مراجع عظام و حوزه‌های علمیه در قم است.

وی با بیان اینکه نبود الگوی توسعه اسلامی ایرانی در کشور به وضوح مشهود است، گفت: بعد از گذشت ۳۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی احتیاج به تئوری‌سازی در این زمینه وجود دارد که فضلا، علما و دانشمندان موظفند برای تهیه الگوی توسعه اسلامی - ایرانی تلاش کنند. این موارد باید از درون حوزه علمیه قم شروع شود.

رییس قوه مقننه، به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در مورد آبادانی کشور اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری موضوع آبادانی کشور را در تئوری پیشرفت و عدالت مطرح کردند. این امر بسیار مهم است؛ چرا که در صورت وجود کشوری آباد و مرتفع شدن مسائل معیشتی مردم همچون مساله گرانی و اشتغال و سرعت بخشیدن به تولید، مطمئنا کشور پیشرفت‌های قابل توجهی خواهد کرد. در این زمینه حکومت‌ها موظفند که زندگی مردم را سامان ببخشند. لاریجانی ادامه داد: قسمتی از تاکیدات مقام معظم رهبری بر وحدت مربوط به آبادانی کشور است که در این رابطه باید تمهیدات ویژه اندیشیده شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید برداشتن وحدت در عین کثرت گفت: برای رسیدن به وحدت در تفکر دینی باید مولفه‌های آن به خوبی دیده شود که در این رابطه مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی را به مقام معظم رهبری داد و ایشان تئوری وحدت در عین کثرت را بر این اساس ابلاغ کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه توسعه پایدار بدون فهم مشترک با مردم حاصل نمی‌شود، گفت: اولین مساله مهم برای رسیدن به وحدت، انسجام بین توده‌های مردم است. به گونه‌ای که نسبت‌ها باید طوری تعریف شود که افکار به یک سمت واحد سوق پیدا کند. بدان معنا که همه با سلایق و قومیت‌های مختلف بتوانند یکدیگر را تحمل کنند.

وی در ادامه توضیح داد: بر این اساس باید در کنار سه رکن وحدت‌آفرین ولایت فقیه، مکتب امام و منافع ملی چارچوب‌های رسیدن به وحدت به گونه‌ای تعریف شود که همه دیدگاه‌ها و سلایق را پوشش دهند.