قیمت نان با هدفمندی یارانه‌ها افزایش چندانی نخواهد داشت

عکس: دنیای اقتصاد / حمید جانی‌پور

سخنگوی طرح تحول اقتصادی در خصوص آخرین وضعیت قیمت نان پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، پس از هدفمند شدن یارانه‌ها، افزایش زیادی در قیمت نان رخ نخواهد داد. محمدرضا فرزین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: در حال حاضر قیمت نان به ۴ نرخ متفاوت عرضه می‌شود و در واقع هر نرخ برای یک صنف خاص در نظر گرفته شده است. به گفته وی، وزارت بازرگانی گندم را به قیمت هر کیلوگرم ۳۳۰ تومان می‌خرد و برای پخت نان به قیمت‌های ۴۵ ریال، ۷۵ ریال، ۴۰۰ ریال و ۴ هزار و ۲۰۰ ریال عرضه می‌کند. سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت: عرضه آرد به قیمت‌های متفاوت باعث ایجاد فساد و تبعیض در عرضه نان، اسراف بسیار بالا و همچنین کاهش کیفیت نان می‌شود، به طوری که فقط در سال جاری برای خرید تضمینی گندم دولت بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه به این بخش داده است. فرزین گفت: مسلم این است که بخشی از یارانه دولت برای خرید تضمینی گندم در راستای حمایت از کشاورز است.پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها نیز قسمت حمایت از کشاورز حذف نمی‌شود و دولت همچنان به حمایت همه‌جانبه خود از کشاورز ادامه می‌دهد، در حالی که وزارت بازرگانی هر کیلوگرم گندم را با قیمت تضمینی ۳۳۰ تومان از کشاورز می‌خرد، قیمت جهانی گندم در حال حاضر هر کیلوگرم ۲۵۰ تومان و سال گذشته ۱۸۰ تومان بوده است.

قیمت ملی برای گندم

وی افزود: پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها ما یک قیمت ثابت برای گندم خواهیم داشت که عنوان آن قیمت ملی برای گندم است، این قیمت ملی بسیار پایین تر از قیمت آرد آزاد کنونی است و این بدان معناست که با هدفمند شدن یارانه‌ها سهم قیمت آرد در قیمت تمام شده شیرینی، نان آزادپز، ماکارانی و بیسکویت کاهش پیدا می‌کند. وی خاطرنشان کرد: از آنجا که منابع لازم در اختیار مردم قرار می‌گیرد، قدرت خرید مردم برای خرید نان به هیچ وجه کاهش نمی‌یابد و با هدفمند شدن یارانه آرد فرآیند تولید، توزیع و مصرف بهبود پیدا می‌کند به طوری که پیش‌بینی ما این است که با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه آرد و نان مصرف نان بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا ‌کند. سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت: در حال حاضر ذخایر خوبی از گندم در کشور وجود دارد و پیش‌بینی شده در سال آینده هم کشاورزی خوب باشد و هیچ‌گونه مشکلی به لحاظ تولید داخلی گندم وجود نداشته باشد.

رصد روزانه قیمت‌ها

فرزین در خصوص افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی در روزهای اخیر مانند شکر و روغن نیز گفت: به دلیل افزایش جهانی نهاده‌های روغن با افزایش قیمت روغن مواجه بودیم به همین دلیل کالابرگ آن اعلام شد تا بازار کنترل شود. وی تاکید کرد: وزارت بازرگانی به طور روزانه قیمت‌ها را رصد و در کمیته‌ای برای هرگونه تغییر قیمتی سیاست‌هایی در نظر گرفته می‌شود تا بازار کنترل شود، همچنین در تمام استان‌های کشور ستاد تنظیم بازار تشکیل شده و فعال است.

ذخیره‌سازی ۱۳ قلم کالا

سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت: از سال گذشته ذخیره‌سازی کالاهای اساسی آغاز شده است و در آستانه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها ذخایر مکمل ما در ۱۳ قلم کالا در حال حاضر آماده است. وی در واکنش به این سوال که به دلیل جو روانی منفی در بازار شاهد افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی هستیم، گفت: به هیچ وجه قرار نیست در این طرح کمبود کالا وجود داشته باشد، مردم باید بدانند که به رغم ذخیره‌هایی که همه ساله داشته‌ایم، امسال ذخیره استراتژیک و ذخیره مکمل برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها نیز انجام شده است، لذا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. ضمن اینکه با واریز نقدی یارانه‌ها به حساب‌ها، قدرت خرید مردم افزایش پیدا می‌کند و معتقدیم که طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در فضایی آرام اجرا خواهد شد.