توافق شد سختگیری در اجرا نباشد و به جای آن تعامل و آموزش صورت گیرد

دنیای اقتصاد- محمد کشتی آرای، رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر از توافق صنف طلا و جواهر با سازمان امور مالیاتی درباره چگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: براساس توافق صورت گرفته با سازمان مالیاتی قرار شد با توجه به جدید بودن قانون، سختگیری در اجرا نباشد و به جای آن، تعامل و آموزش صورت گیرد؛ این توافق پس از آن به عمل آمد که صنف طلا و جواهر تهران روز شنبه به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اعتراض کرد و ساعاتی بعد هم علی عسکری، رییس سازمان امور مالیاتی طی کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت در برابر اعتراض‌ها به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده عقب‌نشینی نخواهد کرد. همزمان، چند تشکل سیاسی از جمله جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای به انتقاد از صنف طلافروشان پرداخت و از قوه قضائیه خواست تا با آن دسته از افرادی که از اجرای قانون استنکاف می‌کنند، برخورد قانونی شود. دو سال پیش هم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده با اعتراض برخی صنوف از جمله طلافروشان به حالت تعلیق درآمد. کارگروه ۱۰ نفره رفع اختلاف تشکیل شد

توافق مالیاتی طلافروشان و سازمان مالیاتی

خبرگزاری فارس- محمد کشتی آرای، رییس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر از توافق صنف طلافروشان با سازمان امور مالیاتی درباره چگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: با توافق صورت گرفته با سازمان مالیاتی، قرار شد با توجه به جدید بودن قانون، سختگیری در مورد اجرا نباشد و به جای آن تعامل، همکاری و آموزش صورت گیرد.

بر این اساس از زمان اجرای قانون تا زمان تحویل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده که ۳ ماه فرصت است، اصنافی از طلافروشان که فرصت ثبت‌نام و گذراندن آموزش نداشته‌اند در حین اجرا ثبت‌نام کرده و از مهلت قانونی برای گذراندن دوره آموزش استفاده کنند. سخنان محمد کشتی آرای پس از آن بیان شد که علی عسکری رییس سازمان امور مالیاتی روز شنبه طی کنفرانس مطبوعاتی به صنف طلافروشان هشدار داد که دولت در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصر است و به هیچ وجه از اجرای قانون کوتاه نخواهد آمد.

روز شنبه صنف طلافروشان در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده که از روز پنج‌شنبه اول مهر ماه اجرایی شده است، مغازه های خود را به حالت نیمه‌تعطیل درآوردند که واکنش تند رییس سازمان امور مالیاتی را به دنبال داشت و متعاقبا چند حزب و گروه سیاسی نیز مانند جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای خواستار برخورد شدید با متخلفان شدند.

در پی این اعتراضات و در غروب روز شنبه جلسه‌ای مشترک بین صنف طلافروشان و مسوولان سازمان امور مالیاتی تشکیل شد که محمد کشتی آرای رییس اتحادیه کشوری با بیان اینکه در نشست روز شنبه اصناف طلافروش و سازمان مالیاتی توافق بسیار خوبی به دست آمد، گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده لازم‌الاجرا است و در مورد صنف طلا هم با استقبال مواجه می‌شود.محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: تمام همکاران ما در سراسر کشور که مشمول قانون هستند، آمادگی دارند آن را اجرا کنند و همکاری سازمان امور مالیاتی برای کمک به اصناف در اجرای بهتر قانون ضامن اجرای بهتر است.

رییس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر افزود: با توافق صورت گرفته با سازمان مالیاتی قرار شد با توجه به جدید بودن قانون، سختگیری در مورد اجرا نباشد و به جای آن تعامل، همکاری و آموزش صورت گیرد، بر این اساس از زمان اجرای قانون تا زمان تحویل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده که ۳ ماه فرصت است، اصنافی از طلافروشان که فرصت ثبت‌نام و گذراندن آموزش نداشته‌اند در حین اجرا ثبت‌نام کرده و از مهلت قانونی برای گذراندن دوره آموزش استفاده کنند. کشتی‌آرای افزود: چرخه مالیات بر ارزش افزوده هر ۳ ماه یک بار با ارائه اظهارنامه انجام می‌شود که تا پایان فصل پاییز فرصت مشارکت و ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی برای نحوه پر کردن اظهارنامه الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد.

وی گفت: در روش مالیات بر ارزش افزوده اظهار‌نامه‌ها عمدتا به صورت الکترونیکی هر ۳ ماه یک بار ارائه می‌شود که در هر مورد ۱۵ روز فرصت در پایان فصل برای ارائه اظهارنامه و تحویل مبالغ دریافتی۳ درصد از مشتریان به سازمان مالیاتی وجود دارد. رییس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر در مورد بسته شدن بازار سبزه‌میدان در روز شنبه گفت: از روز شنبه تا هم اکنون پیگیر قضایا بودیم و در حال حاضر نیز جلسات در حال برگزاری است.

کشتی‌آرای در مورد اختلاف‌نظر کارشناسی بین اصناف طلافروش و سازمان مالیاتی مبنی بر اینکه این صنف اعتقاد دارد ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده باید از دستمزد و اجرت طلافروش گرفته شود و سازمان مالیاتی معتقد است طبق قانون ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده از قیمت اصل طلا به علاوه دستمزد و سود فروشنده اخذ شود، گفت: در حال حاضر توافق شد اجرای قانون شروع شود و در جلساتی که در این رابطه تشکیل می‌شود، مذاکرات کارشناسی ادامه داشته باشد.

کشتی‌آرای افزود: مقرر شد کارگروه تخصصی مرکب از ۵ نفر از وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان مالیاتی و ۵ نفر از اعضای صنف طلا و جواهرفروش تشکیل شود که اگر اصلاحاتی از طریق مجاری قانونی لازم است، اعمال شود یا اگر منظور قانون باید تفسیر شود در این کارگروه مشخص شود. رییس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر در مورد اینکه گفته می‌شود طلافروشان به ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده اعتراضی ندارند، بلکه از شفاف شدن درآمد خود و مالیات بر درآمد خوف دارند، گفت: ترس از شفافیت درآمد حرف بی‌موردی است، اما تفاهم روز شنبه این بود که اصلاح ضرایب مالیاتی در مورد طلافروشان با کمک وزارت اقتصاد و دارایی انجام شود، طلافروشان از شفافیت نمی‌ترسند، زیرا این قانون کشور است و باید اجرا شود. کشتی‌آرای تاکید کرد: در هر دو صورت یعنی؛ اگر مالیات بر ارزش افزوده از اصل قیمت طلا و سود و کارمزد یا فقط از سود و کارمزد اخذ شود، منجر به شفاف‌سازی درآمد می‌شود.

هشدار جمعیت ایثارگران به طلا فروشان

سایت جهان نیوز که زیر نظر علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای تهران و از اعضای ارشد جمعیت ایثارگران اداره می‌شود، نوشت: اخیرا بازار طلا در مقابل اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مانع‌تراشی جدیدی را به راه انداخته است. کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در همین رابطه بیانیه‌ای تحلیلی صادر کرده است که در این بیانیه آمده است: با آغاز اجرای فاز نهایی قانون مالیات‌بر ارزش افزوده، برخی واحدهای صنف طلا و جواهر که در عین برخورداری از درآمدهای بالا و غیر شفاف، مالیات ناچیزی می‌پردازند، بار دیگر محل کسبشان را تعطیل و با جوسازی و برای فرار از پرداخت مالیات و شفاف شدن درآمدهایشان به دولت فشار می‌آورند. جمعیت ایثارگران در ادامه آورده است: طی ۲ سال گذشته سازمان امور مالیاتی به تدریج اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را شروع کرده و امروز در آخرین فاز اجرای این قانون، نوبت به پردرآمدترین و در عین حال غیر شفاف‌ترین اصناف کشور رسیده تا قانون مالیات بر ارزش‌افزوده درباره آنها نیز اعمال شود، اما ظاهرا برخی از اصناف با مقاومت و بهانه‌جویی‌های واهی حاضر نیستند درآمدهایشان شفاف شود. طبیعی است مقاومت در برابر اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، مقاومت‌کننده را در مظان معاملات غیر قانونی، قاچاق یا پولشویی قرار می دهد.

جمعیت ایثارگران می‌افزاید: در جریان مقاومت اخیر اصناف در برابر شفاف‌شدن درآمدها و اخذ مالیات حقه، با کمال تعجب و تاسف یک تشکل اسلامی در بازار تهران که سابقه درخشانی در مبارزات انقلابی دارد، امتحان بدی پس داد. جا دارد این برادران به این سوال پاسخ دهند که وقتی میان منافع شخصی و نظام جمهوری اسلامی باید یکی را انتخاب کنند، کدام را فدای دیگری می‌کنند؟ در پایان بیانیه این تشکل آمده است: کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ضمن حمایت کامل از موضع سازمان امور مالیاتی در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و نظام جامع مالیاتی، از مجموعه دولت، نهادهای اطلاعاتی و قوه قضائیه می‌خواهد ضمن شناسایی و معرفی مانع‌تراشان در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، دفاتر مالی این افراد را با دقت و سختگیری، بررسی و این مفسدان را به حداکثر مجازات ممکن در چارچوب قانون محکوم و بدون هیچ بخشش و تخفیفی مالیات حقه را از همه آنها تا ریال آخر دریافت نمایند و علاوه بر این، به اتهاماتشان در ایجاد اخلال در اقتصاد کشور با قاطعیت و فوریت رسیدگی کنند.