برگزاری دیدار هنرمندان با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محمدعلی رجبی: هنر نیاز به آقا بالا سر ندارد
در این مراسم محمد سریر به عنوان نماینده اهالی موسیقی برخی از خواستههای اهالی این هنر را با معاون هنری جدید وزیر ارشاد مطرح کرد.
وی که سخنرانیاش را به صورت گفتوگویی نمادین میان خود و موسیقی تنظیم کرده بود، گفت: من گاهی درد دلهایی با موسیقی میکنم و وقتی شب گذشته از او پرسیدم که حالت چطور است، گفت: اصلا خوب نیستم. پرسیدم: چرا؟ گفت: به خاطر اینکه مدتها است که دیگر به من اهمیت نمیدهند. من که در همه جا و در بین همه اقشار و طبقات جامعه حضور دارم این روزها مورد بیتوجهی قرار میگیرم. حتی بعضیها در خلوت خود به من علاقه بسیاری دارند؛ اما در جمع روی خوشی به من نشان نمیدهند.
این آهنگساز در ادامه افزود: موسیقی به من گفت این روزها حتی ابزارهای من را حصر خانگی کردهاند. ذات من مادرانه و با احساس است؛ در حالی که از من میخواهند خشن و مردانه باشم و از من خشونتطلب میکنند. من به موسیقی گفتم با این وضعیتی که تو داری، خوب به هر حال حق دارند. موسیقی جواب داد: من را بد نام کردهاند؛ موسیقی مجموعهای از اصوات است که بر مبنایی خاص و با اهدافی خاص و والا تولید میشود. ضمن اینکه شعر هم وضع من را خرابتر کرده و آبروی من را برده است.
در ادامه این مراسم، ایرج راد به عنوان نماینده اهالی نمایش پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما بارها و بارها در چنین مراسمی که مسوولانی جدید مسوولیتی را برعهده میگیرند، شرکت کردهایم و مشکلاتمان را بیان کردهایم.
بسیاری هم آمدهاند و تلاشهایی در این زمینه انجام دادهاند؛ اما متاسفانه نمیدانم چرا این مشکلات حل نمیشود و همچنان پا برجا میماند و تئاتر ما با مشکالات بسیاری که دارد دست و پنجه نرم میکند.
وی همچنین تصریح کرد: ما در زمینه تئاتر با مشکلات بسیاری مواجه هستیم که من به برخی از آنها اشاره میکنم. در تئاتر با وجود تمام کمبودهایی که از نظر سالن و امکانات وجود دارد، سفرهای به اندازه 300- 200 نفر گسترده شده است؛ در حالی که بیش از 4 - 3 هزار نفر بر سر این سفره نشستهاند. متاسفانه همین موضوع باعث میشود تا هنرمندان ما که هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند، بپرسند چرا کس دیگری جایش روی صحنه است؛ اما من نمیتوانم روی صحنه باشم.
نماینده اهالی تئاتر با لحن گلایهآمیز خود تاکید کرد: ما تواناییهایی بسیاری در زمینه هنرهای نمایشی داریم و این را در بازتابهایی که از اجراهای گروههای ایرانی در خارج کشور میشنویم، میتوانیم ببینیم. اما واقعیت این است که این استعدادها بدون هیچ برنامه ریزی درستی برای هدایتشان رو به خاموشی میروند. اما با این همه باز هم به این مراسم آمدیم و امیدواریم تا دست به دست هم بدهیم و انتظاراتی را از مسوولی که این مسوولیت را برعهده گرفته داشته باشیم تا این مشکلات را از پیش روی ما بردارد.
محمدعلی رجبی سومین سخنران این مراسم بود که به نمایندگی از اهالی هنرهای تجسمی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: انجمن هنرهای تجسمی نیز با بیش از 15 هزار عضو بزرگترین انجمن هنری کشور محسوب میشود و این موضوع میطلبد تا الطاف بیشتری به هنرهای تجسمی داشته باشیم. اگر امروز در دانشگاهها نیز بیشترین ظرفیت در میان رشتههای هنری به هنرهای تجسمی اختصاص دارد، زیاد بیربط نیست؛ زیرا میراث دار میراث بزرگی در این زمینه هستیم و اگر امروز بخواهیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم، میبایست نگاه جدیتری به هنرهای تجسمی داشته باشیم.
رجبی همچنین تصریح کرد: هنر نیاز به آقا بالا سر ندارد. چطور مردم ما هزاران سال است آثار هنری نگه داشتهاند؟ حتی از نان شبشان گذشتهاند، اما از هنر نگذشتهاند و این به خاطر این است که هنر ما حرف دل مردم بوده است. امروز هم اگر هنر ما حرف دل مردم را بزند از آن حمایت میکنند و باید متوجه این موضوع باشیم. مسائل و مشکلاتی نیز وجود دارد که مسوولان باید توجه بیشتری به آن داشته باشند که امیدواریم با آمدن مسوول جدید گامی جدید برای حل آنها برداشته شود.
در بخش بعدی برنامه نوبت به حمید شاهآبادی معاون هنری جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید تا پس از شنیدن دردهای اهالی موسیقی، نمایش و هنرهای تجسمی به برخی از انتظارات و گلایههای مطرح شده سخنرانان پیش از خود پاسخ گوید. شاه آبادی سخنان خود را با خواندن یکی از اشعار حافظ که با «منم که شهره شهرم به عشق ورزیدن» شروع میشود آغاز کرد و پس از آن ضمن تبریک سال نو و آرزوی سالی خوش برای اهالی هنر به حاضران در مراسم خیرمقدم گفت.
وی سپس گفت: نقش هنر در این دهه که به حق دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده برای ملتی که میراثدار چنین فرهنگ و هنر گرانبهایی است، نقش بسیار کلیدی و مهمی است. ما برای این موضوع باید چشم اندازی داشته باشیم و ببینیم نقش دولت در این میان چیست؟ آیا باید دولت را قلکی ببینیم که فقط باید پول بدهد؟
ارسال نظر