رویدادطی ۱۰ماه نخست سال ۸۶ نسبت به سال قبل

برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی کاهش یافت

شماره روزنامه: ۱۴۹۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۵۸۰۰۷ خبر

برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی طی ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۵ بیش از ۱۶‌درصد کاهش یافت. <br>به گزارش خبرگزاری فارس، برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی از معادل ارزی ۱۱هزار و ۵۰۷‌میلیارد تومان در ۱۰‌ماه اول سال ۸۵ به معادل ۹هزار و ۶۶۲‌میلیارد تومان (۷/۱۰‌میلیارد دلار) در ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ کاهش یافته است. بنابراین گزارش در حالی که برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی در ۱۰‌ماه اول سال ۸۵ نسبت به مدت مشابه سال ۸۴ از رشد ۹۵‌درصدی برخوردار بود، این رقم در ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ با کاهش ۱۶‌درصدی مواجه شده است.

برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی طی ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۵ بیش از ۱۶‌درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس، برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی از معادل ارزی ۱۱هزار و ۵۰۷‌میلیارد تومان در ۱۰‌ماه اول سال ۸۵ به معادل ۹هزار و ۶۶۲‌میلیارد تومان (۷/۱۰‌میلیارد دلار) در ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ کاهش یافته است. بنابراین گزارش در حالی که برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی در ۱۰‌ماه اول سال ۸۵ نسبت به مدت مشابه سال ۸۴ از رشد ۹۵‌درصدی برخوردار بود، این رقم در ۱۰‌ماه نخست سال ۸۶ با کاهش ۱۶‌درصدی مواجه شده است. این گزارش حاکی است: دولت در ۱۰‌ماه نخست سال ۸۵ بیش از ۷/۹۴‌درصد رقم مصوب در بودجه این سال را از حساب ذخیره برداشت کرده بود که این رقم در ۹‌ماه سال ۸۶ به ۱/۸۵‌درصد کاهش یافته است.

به گزارش فارس از مجموع معادل ارزی ۹هزار و ۶۶۲میلیارد تومان که تا پایان دی‌ماه سال گذشته از حساب ذخیره ارزی برداشت شده است، معادل ۷۷۶۸‌میلیارد تومان بابت موضوع بند (د) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۸۶ (اجرای طرح‌های عمرانی جدید و تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام)، ۹۹۲‌میلیارد تومان برای مقاوم‌سازی مدارس بدون استحکام و ۷۰۱‌میلیارد تومان برای اختصاص دو‌درصد درآمد نفت برای مناطق نفت‌خیز و محروم برداشت شده است.

بنابراین گزارش، ۲۰۰‌میلیارد تومان نیز از این حساب برای بازپرداخت تعهدات ارزی برداشت شده است. به گزارش دنیای‌اقتصاد، آمار ارائه شده مربوط به برداشت از حساب ذخیره ارزی طی ۱۰ماه اول سال ۸۶ در حالی مطرح می‌شود که دولت در اواخر سال گذشته درخواست برداشت ۲/۱میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی را به مجلس ارائه کرد که نمایندگان به دو فوریت آن رای ندادند.

اما شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت قبل از آغاز سال جدید بدون مجوز مجلس اقدام به برداشت از حساب ذخیره ارزی برای واردات میوه و اقلام ضروری کرده است. به گفته احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چنانچه دولت بدون مجوز مجلس اقدام به برداشت از حساب ارزی کرده باشد، باید هرچه سریع‌تر توضیحات لازم را به مجلس ارائه دهد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن